Az Unió síkagyú bürokratai valóban a menekültek kvótázásán töri a fejét, hogy majd a Földközi-tengerből kifogott menekülteket lakosság és GDP arányban elosztják a kontinens országai között.

Tejkvóta, szőlőkvóta után jön a négerkvóta


Akkor ma kiosztottuk magunknak a vátesz-díjat. Az Unió síkagyú bürokratai valóban a menekültek kvótázásán töri a fejét, hogy majd a Földközi-tengerből kifogott menekülteket lakosság és GDP arányban elosztják a kontinens országai között.

Még januárban, az első bevándorlós-konzultációs hírek után írtam meg: lehet a Habonyművek újabb termékével állunk szemben, de az apropóját mégiscsak az adhatja, hogy a Párizsban összegyűlt vezetők között kiújult a kvótázos susmus, és Orbán idejekorán rövidre akarta zárni a kérdést. Aztán persze Önkéntes Árpád meglátta benne a lehetőséget és napirenden tartotta a kérdést…

A bevándorlás azonban nem pusztán szeretem, nem szeretem – kérdés, hanem realitás. És éppenséggel az lenne a feladat, hogy a libnyafék 90′-es évekbeli SZDSZ-es nosztalgiabulija, az idegen szép reloadja helyett – mivel úgyis a határon vagyunk – szépen leválogassuk a sok-sok menekültről azokat, akik képzettek, nyelveket beszélnek, esetleg hagyományosan könnyen beilleszkednek, a többit meg szépen átadjuk az Uniónak, hogy kvótázgassanak velük a kedvükre.

 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük