A szívtipró komcsigimi


Olyan volumenű napvilágra kerüléseknek lehettünk tanúi vasárnap, mint mikor a rendőrök megborotválták Dragan Dabić természetgyógyászt és Radovan Karadžić háborús bűnöst találták alatta. Kiderült, a Momentum Mozgalom (szül. Szívtipró Gimi) mégiscsak egy kommunista baráti társaság, akkor is, ha a méretes tűzvörös fasz elé, lapulevélként, szépen odahelyeztek pár kiérdemesült, „európai értelemben vett konzervatív” értelmiségit.

És mivel mostanában az összes régebben MSZP-s ember hirtelen momentumos lett, ezért ajánlom nekik a mozgalom 100 tagja és mikróadományokból finanszírozott 150 külső tanácsadója által fogalmazott program leglényegesebb pontját, ami nem más, mint a PROGRESSZÍV adózás, a haladó baloldalunk örök mániája, a legvégső csodafegyver, a fizessenek a gazdagok!

Mert ezek a rendkívül okos kisgyerekek és az elmúlt 27 év meghaladásának jegyében újraélesztett MDF–SZDSZ-es panoptikum legcukibb tagjai végre felismerték úttörő módon, hogy br. 500 ezer fölött már GAZDAG vagy, és ezért 25%-os SZJA-val fogják sújtani a béredet. De NE aggódjon senki, mert mindenki boldog lesz, még TE is, akinek egy pirinyót több áldozatot kell vállalnia, hiszen neked semmiség, max. évente nem 3x mész el a Cook-szigetekre sárkánydeszkázni, hanem csak kétszer. Elvégre a br. 500 ezer az nettóban, egy egyedülálló fiatal esetében olyan 300 ezer, ami ugye – és akkor gondoljunk azokra, akiknek az apuci nem vett öröklakást pesti panorámával, Andriska – abból levonva a megélhetések mindennapos költségei, marad is az embernek közel 100 ezer forintja havonta mindenféle olyan úri huncutságokra, mint sör, tornacipő, hetiválasz.

Ezt a pénzt akarja a Momentum Mozgalomnak nevezett ifjúkommunista bagázs szépen elvenni tőled és odaadni a „rászorulóknak”. Illetve a lófaszt odaadni, csak politikusként szépen elvenni, maszatolgatni vele, jóembert játszani, sokgyerekes, sok éve munkanélküli cigány családoknak adni, aztán azt füllenteni, hogy a leállított stadionépítésekből folyt be a rá való.

És persze lesz újra adójóváírás, ami szerintem ismét forradalmi ötlet, mert bárcsak kipróbáltuk volna a boldog 2000-években, és ha ki is próbáltuk, igazi sikersztori volt.

Kiválóan felkészült Szívtipró gimiseink nem mulasztják el azzal indokolni a progresszív adórendszer szükségességét, hogy az egykulcsos nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Itt felmerül rögtön egy apró kis módszertani probléma: ki milyen reményeket fűzött hozzá? Mondjuk, ha Fekete-Győr András vállakat szeretett volna kapni, arra tényleg alkalmatlan az egy kulcs. De mondjuk arra, hogy azok a szorgalmasak és/vagy tehetségesebbek, akik méltóztatnak alsó középosztálybeli életszínvonalat összemelózni maguknak, ne érezzék magukat kirabolva. A lustábban és/vagy kevésbé szerencsések rabszolgáinak, arra éppenséggel tökéletes volt.

Még a végére egy apró, személyes megjegyzés: azok a kevesek, akiknek minimálisan is szimpatikus volt ez a fél évnyi multis gyakornoki meló után hazahozott tudás, azok egytől-egyik fővárosi, br. 500 ezer felett kereső, egyedülálló, késő húszas, korai harmincas fiatal. Ők biztosították volna, hogy ne kelljen majd visszacsengetni az államkasszába azt a 600 milliós kampánytámogatást – tehát az 1 százalékot. Így kell felélni a tartalékokat….


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

7 hozzászólás

  1. Úgy mint szintén (mert Fegyőrék is) távolról irányított ,pénzelt SZDSZ-esek hazudtak ,csaltak ,loptak és a népbe lövettek.Menjenek el inkább kapálni!!!

  2. A 888-on tegnap volt a “bemutatója” a pogromuknak, ami egy mondatban összefoglalható: nem fogunk csinálni semmit, se atomerőművet, se stadiont, se vasutat, lófaszt se, a megmaradt zsetonból támogatjuk a buzikat, a maradékot meg elosszuk, elisszuk.
    És fegyőrék közt pl. az egykori MDF-es mg. államtitkár, Raskó, aki, csodák-csodájára milliárdos lett abból, hogy beszüntette az országban a tápok gyártását, a magyar állam pénzén kikötőt építtetett Fiuméban az amcsi tápok beszállítójának.
    És ez a banda hadovál, vanpofája hadoválni korrupcióról, tolvajokról, és főleg megújulásról. Programjuk a rombolás, leépülés programja

  3. Most mi a baj azzal, hogy kicsit szopassuk meg a középosztályt, ami úgysincs?

    Lehet alapjövedelem, amit majd az arabok kiteremelnek nekünk, hacsak addig a gépek el nem veszik a munkájukat.

    A lényeg, hogy nem lett olimpia, hurrá!

    Ja, egy kis mikroadományt még lécci.

  4. Sobri József

    Kibújt a szög a zsákból, meg lesz itt baszva mindenki, aki dolgozni merészel!

    Túl sokat dolgozol, kulák, add csak ide, amid van!

    Jelenleg ez a baloldali ajánlat Magyarországnak: semmit se csinálunk, minden brüsszelitával jóban leszünk, agyonadóztatjuk, aki dolgozik, jóemberkedünk, beengedjük a migránsokat, szabad lesz velük a homoszex és az lmbtq, és a az IMF-től importált “szakértők” majd besegítenek egy kicsit az ország irányításában.

    NEM! SOHA! Ez a baloldali út tudjuk hová visz, a süllyedésbe és a pusztulásba. NEM KELL EZ AZ IRÁNY.

  5. Siva táncol

    Hát megszületett a mesterterv, amit már szívszakadva vártunk! Értjük mi a viccet elvtársak, csak nem szeretjük. Tavaszig talán még azt is kitalálják a fiúk, hogyan és miképpen fizetik vissza a kampánypénzt, mert ezzel a “programmal” borítékolható a méretes bukta…Arra pedig ne igen bazírozzatok, hogy ha az SZDSZ megúszta, akkor majd ti is…Tudjátok, az olimpia Orbán álma volt…

    • Tévedés, az olimpia nemcsak Orbán álma volt! A fél országé is!!

      • Siva táncol

        Klárika drága, látom egy tökéletesen érdektelen mellékszálra vetődtél…Akkor, hogy te is megértsd: a fél ország nincs és nem is lesz abban a helyzetben, hogy kibasszon a kis köcsögökkel…Így már érthető?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük