Sok okos kobak a 30 éves SZDSZ-ből

30 éves az SZDSZ. Nos, erre a születésnapra kb. annyi értelme van emlékezni, mint pezsgőt bontani Ságvári Endre egyik alteregójának február 31-én.

Az SZDSZ, illetve amit az egyszerűség kedvéért SZDSZ-nek nevezünk tehát élt, él és élni fog, mint a korai SZDSZ egyik prominens képviselője. Ezért kifejező válogatni az elmúlt 100 év és a jelen SZDSZ-ének nagy gondolkodóitól. Lássuk, mit gondoltak/nak ők az SZDSZ és a nemSZDSZ viszonyáról!

Kicsit természetesen kifejtük majd minden idézet után, hogy mire gondolhatott a költő!

“Az MSZP politikai ellenfele az SZDSZ-nek, akit le kell győzni.”

És erre mi lehetne jobb módszer, mint 10 évig koalícióban kormányozni velük – betonfalba az országot. És úgy, hogy a választók szemében – Horn alatt, aki rendesen átverte a palánkon a legendás szürkeállományt – mindenért ők vitték el a balhét. Hát ennyi eszük is volt valójában.

“A falu középkori csökevény.”

Az biztos, főleg, ha nem rátok szavaznak ott. És ez azóta se változott, a zöld, a lila és kutya színekben pompázó új SZDSZ-ek éppen úgy gyűlölik a falut, mint az egyel korábbi SZDSZ. Igazából ami új bennük, hogy legalább a vidéki nagyvárosokkal megbékéltek.

“A magyarok genetikusan alattvalók.”

A németek gondolkodtak egészen hasonlóan a szlávokról bizonyos korokban. Nekik igazából annyi volt a bajuk a nácikkal, hogy nem ők a nácik és mi nem vagyunk szlávok.

“Higgyék el fontosabb, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz ezzel az országgal.”

Talán fordítva akarhatta, és csak véletlenül mondta ki nyilvánosan az igazat, amit csak a kakaskopasztós baglyos-körzős belső gyűléseken szokott a kékes lángocskákkal átölelt, vörösen izzó szemű kecskebak fülébe súgni.

“Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek,
Vagy marad régiben a bús, magyar élet.”

Ne feledkezzünk meg az SZDSZ, a haladás, sőt, újabban a Jobbik kedvenc költőjéről se! Nos, ő arra gondolt, hogy vagy szíveskedünk mindent úgy csinálni, ahogy azt ő a Nagyszerű Franciaországban látta (csak jelezném, hogy a csodálatos Franciaországát néhány évvel később kb. egy hónap alatt csapta falhoz Németország, 25 évvel később pedig ez a hónap 8 teljes nappá rövidült, biztosan annyira másolandó hely volt?) vagy szörnyű véget érünk.

Ady Endre nagy szerencsétlensége, hogy mi már száz évvel okosabbak vagyunk nála, és bőven tapasztaltuk, milyen, amikor lesz „új értelmük a magyar igéknek”.

Ilyenkor rendszerint anyagilag kifosztanak, esetleg fizikailag megölnek Ady haladó haverjai. Néhány, nekünk már biztosan nem kellő magyar várost inkább átpasszolnak románnak, szlováknak, ferenginek, meg a ki tudja, még milyen, eddig nem ismert, de általuk nemsokára létrehozandó nemzetiségnek.

Amikor elfogy a mások pénze, akkor hirtelen alakot váltva ők lesznek saját maguk legnagyobb kritikusai. Ezzel ellentétben, amikor „marad régiben a bús, magyar élet”, akkor valahogy hirtelen meredek reálbér-emelkedés köszönt ránk, és Magyarország úgy általában véve is virágzik, és minden jobb, mint alattuk. Ki érti ezt?

“SZDSZ, vagy mucsa!”

A legendás klasszikus. Többek közt azért is kedveljük, mert nem kertel és tényleg igazat állít. Amióta Magyarország létezik, tényleg ez a két erő vezeti, szóval keresgéljétek csak a sose létező harmadik utat! Mi addig itt, mucsán kivárunk, esetleg nem adunk az általunk megtermelt ételből és jövedelemből nektek, ha sokat pimaszkodtok, és akkor ehetitek egymást a romantikus kávéházi galériákban, lakásszínházakban és tetőablakos műtermeitekben.

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

5 hozzászólás

 1. Avatar

  SzDSz=magyarul beszélő kaméleonok gyülekezete. Ünnepelhetnek, ha van mit. Mi is ünnepeljük, hogy szerencsére már nem mérgezik a magyar parlamentet. Egzek progresszív, elmélet gyártó szerencsétlenek, akiknek az élet minden területén az idiótizmus reneszánszát köszönhetjük amig az MSzP kormányokat irányították.

 2. Avatar

  Közép-Európa legkártékonyabb pártja volt, az általuk okozott anyagi károk és erkölcsi/szellemi pusztítás a mai napig hatnak!

 3. Avatar
  homoródkarácsonyfalváért

  2006-ban ezt írtam róluk:

  Végre! – az új liberális párt, több mint gondolatkísérlet

  Ha már nem azért küzdenék, hogy az öt százalékos parlamenti küszöböt elérjem a következő választáson, hanem azért, hogy legalább a kis pártoktól le nem maradva az egy százalékot elérjem, vagyis kapjak állami támogatást, 2008-ban én is új liberális pártot alapítanék. Rögtön az elején nyilvánosságra hoznám azokat a liberális alapelveket, amellyel meg tudnám szólítani az ellenzékhez pártolt választóimat. Ezek:

  1. Sajtószabadságot! Az állam ne tartsa el az adófizetők pénzéből a seggnyaló – vagy megzsarolt „szellemi” holdudvarát, versenyhátrány okozva a másként gondolkodó sajtónak!
  2. Le a kommunistákkal! Elszámoltatnám az állampártot, helyette felelős kormányt, amelyik nem csak négy évenként elszámoltatható, hanem mindig is felelősséggel tartozik a választópolgároknak.
  3. A döntések az országgyűlésben szülessenek, le a kamarillapolitikával!
  4. Tiltakozunk, hogy mindig csak az egyik oldal fájdalmáról beszélhetünk (Tamás Gáspár Miklós). Nem hagyjuk a másként gondolkodók lefizetett szellemi szabadcsapatok által történő politikailag korrekt módon történő üldözését! Senkit se lehessen felelősségre vonni azért, mert kilőtte a szemét a rendőr!
  5. A hadsereg felállítását! A rendőrség soha ne szolgáljon más érdekeket, csak a polgárok érdekét. A rendőr a rendőrt is védje meg, még a TV székház előtt is!
  6. Csak olyan politikához adjuk a nevünket, amely a minimális állam, minimális adó elvén alapul! A gazdaság kifehérítése, nincsenek többé fekete párt-és magánpénzek.
  7. Le a korrupcióval, a rendi társadalommal. Ha korrupció gyanúja merül fel bárkivel szemben, legyen az akár párt, akár civil szervezet, azonnal megszakítom vele a kapcsolatot. És ha a korrupciót egy megbuktatott miniszterelnök hozza elő, akkor aztán nagyon is.
  8. Egyenlő igazságügyet, az APEH (ÁVO, III/III. stb.) ne legyen a párt ökle!
  9. Az Euro bevezetését, 2002-ben, 2006-ban, 2010-ben, 20020-ban!
  10. Még egyszer katonaságot, hogy esküdni tudjon az itthon maradásra. Csak olyan párttal kötünk szövetséget, amelyik nem járul hozzá a katonák idegen földön állomásoztatásához.
  11. Soha többet nem lehet tüntetőket jogtalanul előállítani, tüntetést törvénytelenül betiltani, ártatlan tüntető szemét tüntetésen kilőni!
  12. Állampolgárságot a határon túli magyaroknak, és az ő jogukon családjuknak is (1). Előre a magyar nemzet békés újraegyesítéséért, Uniót! Ne csak a kínai textilkereskedőknek járjon az önrendelkezés (autonómia) (Eörsi Mátyás), hanem az akaratán és önhibáján kívül szétszakított magyar nemzetnek is (2).
  13. Az ország polgárosodásának szintje, és a politikai helyzetnek a 12 pont megszerkesztése óta történt megváltozására tekintettel a fentieket a kialakult politikai, társadalmi és a bonyolult nemzetközi helyzet fokozódása miatt a mai viszonyokat is figyelembe véve kell alkalmazni, rajtunk kívül a többieknek.
  14. A 13. pontot csak az ismerheti meg, aki ismeri a 14. pontot. A 14. pontot csak az ismerheti meg, aki ismeri a 13. pontot. Az SZDSZ programja tehát nincs lezárva (3)

  2008-ban támogatnám a taxisok blokádját. Az ugyan törvényellenes, de mit ér a törvény az én demokráciám nélkül. 2009-ben tüntetést szerveznék, hogy a PC szabadcsapatok szabadon üldözhessenek bárkit, aki nem ért egyet velem. Ezzel lenne megint egymillió választóm.
  2010-ben a kommunistákkal lépnék koalícióra. Ezzel ugyan elvesztenék ötszázezer választót, de kormányról már jól megfizethetném a PC szabadcsapatokat. Ők segítenének nekem elhitetni az emberekkel, hogy az egész csak azért van, mert az ellenzék maga a megtestesült gonosz, és a vezérének patái vannak. Koalíciós szerződést írnék alá, nehogy az országgyűlésben a kommunisták másként szavazhassanak, mint amiben megállapodtunk. Aki nincs velem, az antiszemita, nacionalista és klerikális (id: Gerő Ernő, 1956 október 23, rádió). 2011-ben kitüntetném a szemkilövető rendőrparancsnokot. Emiatt ugyan már csak kétszázezer választóm marad, de legalább én lehetek a főpolgármester. Az összevert képviselőtársamat meg „mártiriusz-nak” nevezném. A 2012. december 5-i népszavazáson a határon túli magyarok állampolgársága ellen kampányolnék. Emiatt ugyan csak százezer választóm maradt, de csóválnám a fejem, hogy a nagyobbik párt milyen csúnya dolgokat mondott a határon túli magyarokra. Az ugyanis nem az én stílusom (Eörsi Mátyás). Kolozsváron pedig leantiszemitáznám azokat a határon túli magyarokat, akik nem engedtek be a Sapientiára. Ha az árulást a megtévesztett választóm plakáton számon kérné rajtam, azt igazi szemétségnek (Pető Iván), szélsőjobboldalinak (Kuncze Gábor) nevezném, aki nem demokrata, mert a hatalmat akarja megszerezni, aki engem kritizál (Eörsi Mátyás) (4). Mi úgyis jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket (Kornis Mihály). Amelyik társadalmi kisebbségi csoportot védeni kezdem, annak csakugyan előbb-utóbb rettegnie kell, hogy megvédhessem őket. Az iskola kapcsán csak a haverjaim adhatnának el a számítógépeket állami támogatással, ha már úgyis megszavaztam a több adót. Az sem érdekel, hogy kormányzásom alatt az államadósság az egekbe nő, úgysem én vagyok a pénzügyminiszter, de mivel én vagyok a kisebbség, így megszavazom. Metrót építek, ha nincs is miből (5). Metró lesz, csak azért is! De a falusi vasútvonalakat felszámolom (6). Eladom az egészségügyet, hiszen az piaci alapon jó, nekem is (7).
  És ha már csak nagyon kevés választóm marad, visszavonulok. Hadd jöjjenek a fiatalok! Őket úgy választatnám meg, hogy hirtelen egész falvak lesznek liberálisok, ők is szavazhassanak a liberális pártban. És ha már a fiataloknak sem maradna elég választójuk, hagynám a fenébe az egészet, és 2013-ban csinálnék egy új liberális pártot. Ekkor újra felhasználható „A rendszerváltás programja – SZDSZ – 1989” címmel írt liberális program, ami megint sokaknak tetszik majd.

  (1) SZDSZ – A rendszerváltás programja 98. oldal 13. pont: „Minden magát magyarnak valló személy – és az ő jogán családja –legyen jogosult a magyar állampolgárságra.”
  (2) SZDSZ – A rendszerváltás programja 97. oldal 1. pont: „Az SZDSZ a kisebbségi kérdés megoldását – itthon és az utódállamokban – a KULTURÁLIS AUTONÓMIÁBAN látja. Nagy lélekszámú kisebbségek esetében a területi autonómia gondolatát is támogatja.”
  (3) SZDSZ – A rendszerváltás programja 5. oldal
  (4) SZDSZ – A rendszerváltás programja 26. oldal utolsó bekezdés: „Mindenkinek joga van arra, hogy véleményét szabadon kifejezze és terjessze…”
  (5) SZDSZ – A rendszerváltás programja 83. oldal második bekezdés: „…gazdaságpolitikai alapelv legyen, hogy nem szabad belefogni olyan, önmagában véve esetleg célszerűnek mutatkozó akcióba sem, amely…pótlólagos népgazdasági terhet jelent, és csak a későbbi időszakra ígér – bár valószínűsíthető, de bizonytalan mértékű – többlethozamot.”
  (6) SZDSZ – A rendszerváltás programja 122. oldal második bekezdés: „…Szükség van arra, hogy a falusi térségek nemzetgazdaságához kapcsolódásának infrastrukturális feltételei létrejöjjenek…a legsürgetőbb feladatok egyike, hogy az országpusztító nagyberuházások forrásait e területre csoportosítsuk át”.
  (7) SZDSZ – A rendszerváltás programja 86. oldal harmadik bekezdés: „-a 70 éven felüliek, a létminimum szintje alatt élő családok, a súlyos, krónikus betegségben szenvedők, valamint a három és több gyereket nevelő családok gyerekeinek ingyenes gyógyszerellátását.”

 4. Avatar

  Az szdsz egyik főszereplőjéről, Pető Ivánról szó sem esett. Ő az a a figura, aki beperelte Kéri Edit nyögdíjas színésznőt, mivel leleplezett egy hazugságot. nevezetesen azt, hogy Pető szülei kárpitosok voltak. Valóban, de 1945 előtt. Utána mindketten ávós századosok lettek. Végül a perben kellett kimondani, hogy Kéri Editnek igaza van. Ezek után Demszky Gábor & Tsai megpróbálták bezáratni a Terror Háza Múzeumot, csak azért, mert Pető szülei egy ávós csoportképen ávós századosi egyenruhában láthatók. Egy másik (fidesz-szökevény) szdsz-es, Ungár Klára próbálta lebontatni a XII. kerületi turul-szobrot Rajk László követte el a Váci-úti giccshalmaz-vásárcsarnokot, és a veszprémi önkormányzat által végül lebontatott rozsdás vashalmaz ’56-os emlékművet
  Magyar Bálint kakaóbiztos óvodai számítógép-klaviatúrája a korrupció és a hülyeség csúcsteljesítménye. Ami még eszembe jut: az akkor konzervatív, ma neomarxista Tamás Gazsi ezüstfejű sétapálcája, Kuncze Gábor ostoba szóvicce Furcsány gumibotos, lovassrohamos ámokfutása után: “Révész Mártiriusz”, stb.
  A sor hosszan folytatható… De minek?

 5. Avatar
  Jürgen Schneider

  Ha már idézetek, nem ártott volna kitenni, hogy ki, mikor és hol mondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük