Petíciózzunk Trump ellen, mert petíciózni mindig jó!


Tudjuk jól, a tengerentúl élő liberáliséknál addig tart a demokrácia, addig hisznek a többség uralmában, míg az ő szájízük szerint voksol az istenadta nép. Ha nem, akkor szerintük annak csak egy oka lehet: a populisták becsapták a zembereket. Illetve van egy alváltozat is, amely szerint csupán a bunkók, a hülyék, illetve a tanulatlanok (nem felvilágosultak) mentek el a szavazni; a felvilágosultak pedig valamilyen formai hiba miatt otthon maradtak…

Persze mindezt a nem is olyan távoli jövőben mindenki meg fogja bánni és nemsokára helyre áll a világ rendje. Addig pedig lehet szabadságjogozni, demokráciátfélteni, civilkedni, mert attól majd mindenki jól felvilágosul; aki pedig már elég okos ahhoz, hogy liberálisékkal legyen, az önmegnyugtatásként, egyfajta szellemi maszturbációként petíciókat írogathat alá. Petíciózni mindig jó, meg is született már az első, amit bárki aláírhat TGM-en kívül, ő alapértelmezetten ott van mindegyiken. Egy globálisan működő online civilszervezet (!), az Avaaz.org jegyez.

Az internyetes emberjogi-demokráciaféltő hálózat arra kéri most a világ felvilágosult polgárait, hogy aláírásukkal támogassanak egy új világmozgalom kiépítését, amely gátat szab a minden kis településen jelen lévő Trumpok előretörésnek. A petíció mellett egy nyílt levél olvasható a most megválasztott elnökhöz, amelyben felhívják Trump figyelmét arra, miszerint a világ nem kér a pánikból és a képmutatásból. És persze elutasítják a rasszizmust, a kínzások támogatását (ez nehezen értelmezhető, hisz Trumpnak még nem volt lehetősége terroristák kínozgatni, ellenben a külügyminiszterként már regnáló Clintonnével…), és az erőszakra való uszítást.

És lassan már hárommillió aláírónál tartanak, ami lehet sok és lehet kevés is – mindez nézőpont kérdése. Mert ha a számokat nézzük, akkor bizony ez nem elenyésző tömeg. De ha azt nézzük, hogy az aláírók nem csupán az Egyesült Államok állampolgára, hanem bárki lehet, akkor ellenben nagyon gyér…. Vagy ha a Trupmra szavazók számával hasonlítjuk össze, akkor is szánalmas az eredmény. És végül, ha Orbán népszavazásának hárommillió-háromszázezer emberéhez mérjük, ahol nem hétmilliárdból, hanem tízmillióból jött ki ez a szám, akkor bizony lepkefing!

Az Avaaz.org nevezetű emberjogi online szerveződés egyébként számos témában hallatta már a hangját a 2007-es megalapítása óta. Leginkább az Obama által támogatott latin-amerikai és közel-keleti demokráciaexportban voltak igen aktívak, de az eddig legsikeresebb témáik jobbára állatvédelmi ügyes-bajos dolgok voltak. Kiálltak például a bálnavadászattal szemben, ami a liberálisok kettőnégye. Azzal sosem lehet tévedni.

A vezetőjük a Harvardon végzett kanadai születésű Ricken Patel, aki fiatal kora ellenére jó kapcsolatokat ápol politikusokkal, az amerikai liberális elittel és számos üzletemberrel. Második fotó az alábbi linken. A képen Fernando Henrique Cardoso volt brazil elnök, Pan Gimun, az ENSZ első embere, Ricken Patel, az Avaaz.org vezetője, és Richard Branson milliárdos látható.

Az utóbbit jelentős támogatóként tudhatja maga mögött a most petíciózó Avaaz.org. Az angol üzletember egyébkét a saját erőből meggazdagodott “self-made man prototípus”. Jó néhány könyvben meg is írta, hogy milyen büszke arra, hogy érettségi nélkül lett milliárdos, hogy saját erőből építette fel a 400 cégből álló befektetési birodalmát. És aki az egyik tévés csajszi Twitter bejegyzése szerint szokott George Sorossal vacsorázni…

Szóval Soros mindenhol ott van, és ezt nemcsak mi, az állítólagosan Soros-paranoiában szenvedő magyarok mondjuk ezt. 2008-ban John Baird, Kanada akkori külügyminisztere, hogy az Avaaz.org online szerveződés árnyékában George Soros áll. Vagy Ezra Levant, kanadai médiaszemélyiség is többször írt és beszélt erről.

A fentebb található kép negyedik szereplője Fernando Henrique Cardoso, aki Brazília elnöke volt (1995-től 2003-ig) és aki szintén támogatja anyagilag és szellemiségében is az Avazz.org munkáját, pedig szeret Latin-Amerikában konferenciázgatni Sorossal…

És akit még ez sem győzött meg, és a magyarok mellett néhány kanadai buggyant alakot is Soros-fóbiával vádolna, annak talán ajánljuk figyelmébe azt az adatot, hogy a most Trump ellen petíciózó Avazz.org online cilvimozgalmat 2008-ban 250 ezer dollárral támogatta a Soros Open Society Institute…

Nahát.


  Boris Vian

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük