Elsőre jó ötletnek tűnt


Ha nem Kálmán Olga Simicska által finanszírozott propaganda-műsorában látjuk Atyánszky Györgyöt, hihetnénk azt, hogy csupán egy kissé ügyefogyottan megkomponált médiahekkről van szó. De nem, az összefogás olyan mesterkód, amivel bármelyik haladó médiumban lehet kapni fél órát a legzavarosabb gondolatok kifejtéséhez. Tanmese következik, tanulság nélkül.

Torgyán egykori pártmaradványa, illetve a maradvány képviseletében Atyánszky György nagyszerű, eddig nem hallott ötlettel állt elő. Olyannal, amitől a Miniszterelnöki Hivatal intarziái magukat kezdik kibontani. Fogjon össze a Jobbik az Elempével és a Kisgazdákkal, és legyen Simicska kompromisszumos miniszterelnök-jelölt. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy mindezt szaros zakóban kellene elővezetni egy szürke hajnalon.

Az egész történet előzménye még augusztusra nyúlik vissza. Akkor történt ugyanis, hogy a magyar politikatörténet egyik legnagyobb kalandora és mindenese, Herényi Károly leült az asztalnál borozgató és nosztalgiázó öreg kisgazdák közé, és ebben a pillanatban kommunikációs szakemberré változott. Ekkor kezdődött minden. És persze ez is Kálmán Olga műsorában derült ki először…

Herényi akkor fantasztikus érzékkel kifundálta, hogy milyen jó lenne a Jobbikkal összefogni. Elvégre velük még senki nem akart összefogni, Heller Ágnes sem rehabilitálta őket a nácigyanú alól, tehát mindenképpen úttörő gondolatról van szól. És ezt el is mondta többször, több helyütt, gyakorlatilag körbeadták egymás között az ellenzéki médiumok. Először a Hírtévében, majd az ATV műsorában haknizott, ahol persze megmosolyogták a szerkesztők és talán még a gyártás munkatársai is Dávid Ibolya egykori táskahordozóját a háta mögött, hisz volt ő már minden titulusban ebben a stúdióban, legalább agytucatnyi párt nevében, és minden alkalommal cserélgetni kellett a szövegdobozt, hogy mit is írjanak ki a neve alá a képernyőn.

Részemről a haszontalan hülyét javasolnám, de ez szigorúan magánvélemény.

Herényi viszont nem adta fel, mégiscsak kitalálta a csodafegyvert. Ha a Jobbik nem akar a fantasztikus programjuk mentén összefogni velük (pl. mindenhol lehessen kapni cigit), akkor lépéskényszerbe kell őket hozni. Ha felvetjük – vélte Herényi kommunikáció szakember –, hogy Simicska Lajos legyen a közös miniszterelnök-jelöltünk, akkor erre a Jobbik úgysem lesz képes majd nemet mondani, hisz Vona már annyira belemászott Simicska seggébe, mint egy hirtelen ott termett kismacska a Nemzeti 1 televízió bármelyik felvételébe a cukisodás óta.

Valami miatt azonban Simicska lakájmédiájában úgy gondolták a szerkesztők, hogy ez jó sztori. Benne van minden, ami mostanában divatos, azaz az összefogás. És habár Simicska elmeállapotának romlásáról kézzel fogható bizonyítékok vannak, úgy tűnik, hogy akkora a baj a hírtévében dolgozók fejében is, hogy mindezt komolyan tárgyalandó témának tartották. A Jobbikban pedig még nagyobb, hisz sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták.

Legalábbis addig a jelek szerint nem merik, míg a Főnök nem reagál.

Ennek megfelelően be is hívták Kálmán Olga műsorában az egykori kétes csődeljárásokba is belekeveredett Atyánszky Györgyöt, hogy elmondja, hogy miért is jó ötlet az, hogy Simicska legyen a miniszterelnök-jelölt. Kissé belezavarodott ugyan, de elmondta. Szerinte ugyanis Simicska, Navracsics és Orbán építette ezt a rendszert, de Orbán elrontotta – ezért tudja majd Simicska kijavítani.

És hír lett belőle. Ugyanazért, amiért egykor Falusi Ferenc úgy gondolta, hogy vérző orrú unokája mellett és a lovacska előtt, szandál-zokni kombóban a saját fejére kell önteni egy jéggel teli vödör vizet.

Elsőre jó ötletnek tűnt!


  Boris Vian

3 hozzászólás

  1. Vajon mi is lett a végeredménye annak a pernek,amiért az atyánszki mentelmi jogát fel kellett függeszteni? Valami csődbűntett.

  2. Gáspár Anett

    “hogy mindezt szaros zakóban kellene elővezetni egy szürke hajnalon.”

    Húgyos. De végül is…

  3. Gáspár Anett

    NavraCsicska egy hazaáruló nímand!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük