Nehogy már elmaradjon a megkövezés!


 

A hét botránya egy 55 évvel ezelőtti bírósági ítélet. A nyilvánosságra került dokumentum-töredékek alapján kijelenthető, két teljesen különböző kérdés összemosása vezetett egy teljesen ártatlan ember újbóli meghurcolásához, vagy egy mocskos szexuális bűnöző bukásához. Vagy egy egyszer megtévedt és 55 éve jó útra tért ember tönkretételéhez. Vagy annak az újbóli demonstrálásához, hogy micsoda jellemtelen gazemberek „dolgoznak” a magyar nyilvánosságban. Vagyis tökéletesen tanácstalanok vagyunk.

[rule style=”rule-dotted” ]

Van egy nemi erőszak és egy ezért elítélt ember (férfi). És van egy nagyon komoly szakmai karriert felmutató edző, akinek erkölcsi integritása 55 éve nem kérdőjeleződött meg. A kérdés pedig a következő: Van-e erkölcsi elévülés és mi van, ha ártatlan volt?

Amikor egy ilyen ügy nyilvánosságot kap, mindig felbukkannak azok, akik nem tudnak kiszabadulni a minden férfi erőszaktevő, illetve a leírt szavak mindig igazak, ha megerősítik a prekoncepciónkat típusú gondolkodás bűvköréből. Ebben az esetben ez a feminista-liberális pszichopátia tünete, de csak azért, mert a célszemély nagyon áttételesen Orbán Viktorhoz kapcsolható, Egerszegi edzője volt, Egerszegi meg odaült Orbán mögé 2002-ben, tehát az edzője is fasiszta, stb. Így egyszerre ugorhattak az ügyre a minden szexuális aktus nő és férfi között erőszak nézetrendszer képviselői, illetve a liberopátiás elmezavarban szenvedők. Fura módon az első csapatban is egy rakás férfi van, olyanok, akiknek annyira nem sikerült egy csajt se megdumálni még, hogy nem hiszik el, erőszak nélkül is lehet. Elnézést a profán kitérőért, de ez is komoly állítás, csak vicces is.

Amennyire emlékszem nemcsak a kereszténységnek, hanem a liberalizmusnak is alaptétele a megbocsájtás és utóbbinak az is, hogy adjunk új esélyt a visszaeső bűnösöknek is. Jelen esetben ünnepelniük kellene, hiszen a csoportos elkövetők egymást múlták felül a megjavulásban. Mindegyikük visszaintegrálódott a társadalomba, tisztességes életet élt és joggal kerülhetett volna a munkásmozgalmi panteonba, vagy a mennyországba.

55 év az két emberöltő, annyi idő alatt csak jóvá lehet tenni egy egyszeri bűnt.

Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha ártatlanok voltak? Az elkövetek egyre enyhülő büntetése azzal is magyarázható, hogy mindenki számára világos volt, nem az történt amit a bíróság bizonyítottnak mondott ki. 1961-ben, mintahogy mindig is, számított, hogy ki az áldozat, vagy az elkövető és kik a rokonai, a barátai, esetleg belügyes-e a vőlegény. Lehet, hogy nem egy elkövetőt gyűlöl most az ilyesmire mindig hajlamos tömeg, hanem egy áldozatot, akit 55 éve üldöz egy el nem követett bűn.

Komolyan nem értem, hogy merészelik.

Biszkut, akinek kezén még ott a vér a pokolban is, aki nem bánt meg semmit, aki kétségtelenül bűnös volt, nemhogy a mostani ordibálók, de áldozatai és áldozatainak családja sem gyűlölte ennyire. Rá nem szállt rá a liberális véleményformáló elit nagy része és nem tett meg azért mindent, hogy elpusztítsa életművét és megkeserítse élete végét. Igaz Biszkunak nem volt életműve, csak számtalan bűne.

Amennyire a nyilvánosságra került információkból látható, nem objektív bizonyítékok alapján ítélték el őket, hanem tanúvallomások alapján. Senki nem tudja mi történt valójában. Csak a gyűlölködés valóságos.

Tényleg szükségünk van erre? Nem állítom, hogy ártatlan, vagy bűntelen, csak azt, nem ítélkezhetünk, mert semmi alapunk rá. A lincseléssel meg 55 évet késtünk.

Nincs elég kétségtelenül megvetendő és elítélendő bűnösünk?


  Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

12 hozzászólás

  1. “1961-ben, mintahogy mindig is, számított, hogy ki az áldozat, vagy az elkövető és kik a rokonai, a barátai”
    Ühümm.
    Sőt kifejezetten sok kulák,és utódja bűnhődött,a mai napig mindenféle erkölcsi,vagy anyagi jóvátétel nélkül. Sőt mindannyian a mezőgazdaságban lettek foglalkoztatva,Agronómusként,TSZ elnökként…..

  2. Vén Csataló

    Demszky Gábor 1979-ben annyira megverte az akkori nőjét, hogy eltört az orra.
    Az a liberális söpredék, amelyik szerint Kiss 1961-es bűne megbocsáthatatlan és ami miatt Kissnek takarodnia kell szövetségi kapitányi pozíciójából, simán elfogadta, hogy az ország fővárosát (nem egy úszócspatot, hanem Budapestet!) egy erőszaktevő vezesse és eszükbe nem jutott moralizálgatni.

    Korunk liberálisainál aljasabb férgeket nem-igen hordott a hátán ez a vén Föld. És még közülük is kiemelkedik féregségben az úgynevezett liberális újságírók patkányfalkája.

    Annak, ami most Európára vár, ami most Európához közeleg, egyetlen pozitív hozadéka, hogy ez a söpredék nem fogja elvinni szárazon, vonyítva fognak bűnhődni.

  3. Gyomorforgató, hogy köztörvényes bűncselekményért elítélte ember edző és szövetségi kapitány lehetett (és állami kitüntetést kaphatott). Persze, ahol plágiumot elkövető ember köztársasági elnök, asszonyverő polgármester, garázdaságért elítélt figura pedig kormánytanácsadó lehet, ott bármi megtörténhet.

  4. Nem tudni,Kiss 55 éve mit követett el 21 éves korában.
    Amit tudni: az összes sikertelen lúzer Kisst harapdálja.
    Hirtelen minden szarházi erkölcsösebb, mint Jézus és Gandhi együttvéve.
    Arra egyik balfasz se gondol, hogy Kiss meghurcolása sikeres támadás a riói olimpia magyar úszói ellen.
    Kezdődött a Hosszú nevű nyakiglábbal, folytatódott az 55 éves üggyel. Tovább folytatódott azzal, hogy az edzőbizottság egyik nevenincs tagja az ülésről húsz percet késett, majd ordasat hazudott. Azt hazudta, hogy nem tájékoztatták, azután hosszasan győzködték. Ezek után ő is Kiss mellett szavazott. Végül volt az a pénz, amiért utólag pofátlanul füllentett. A fikaújságírás arat, a példányszám növekszik, különböző senkiháziak végre kiélhetik összes frusztrációjukat nő- és egyéb ügyekben.
    Ennyi.

    • Arra nem gondolt kend,hogy az igazság összes szirma,még nem bontakozott ki? Végül is a gyárfás úr a célpont.
      A kend által nyakigláb Hosszú,meg többet tett már az úszósportért,mint aki annak nevezi. És rohadt szerencséje van,hogy nem él a nagyapja,mert alighanem végrendelkezhetne. Bár minek.

  5. Zoltån a gondolatmenetem ,ugyanaz,ami a Tiéd! Nincs mit hozzâ tennem!
    Maximàlisan egyetêrtek veled!
    Talån csak annyit,hogy mocskos libnyafok!

  6. homoródkarácsonyfalváért

    Kata, azért nagyon furcsa az egész ügy.
    Tény, hogy 55 évvel ezelőtt volt Kissnek egy ilyen büntető ügye.
    Azt is tudjuk, hogy 1960 körül a bíróságok nem voltak függetlenek, ráadásul a vádirat volt szinte mindig maga volt az ítélet. Magyarul nemcsak politikailag, de szakmai szempontból is borzasztó volt az igazságszolgáltatás.
    Az is látszik, hogy a lib sajtó egyértelműen ki akarta (és sikerült is nekik) kinyírni Kisst. De itt van például az Aczél Endre, aki (szörnyű színvonaltalan érveléssel) védi a Kisst. (Lehet, hogy neki nem szóltak, hogy pogrom van? De most a Népszabóság megbüntette őt!!!! Mert kiszólt a kórusból.)
    Az is világos, hogy az élsport szereplői körül nagyon nincs rendben minden.

    Szerintem így utólag Kiss ügyében már nem lehet az igazságot megállapítani, a szereplők egy része már nem is él. a sértett már nem tud nyilatkozni.

    55 év után erkölcsi ítéletet nehéz mondani, amellett is lehet érvelni, hogy vonuljon vissza a közélettől de amellett is, hogy a példamutató életvitel 55 év alatt eltörölt mindent, vagy éppen a megbocsájtásnak van helye. Én ebben nem akarok ítélkezni.

    De ami nyilvánvaló: valakik két nap alatt takarították el Kisst az úszósport éléről, ijesztő profi, hideg módon eljárva. Mindezt egy budapesti világverseny és egy olimpia előtt.

    Ez lehetett egy Kissel szembeni bármi miatti bosszú, amit azért nem igen hinnék, mert szinte az egész ballib támadásáról volt szó, amely igen nagy összehangoltságot, szervezettséget igényelt.

    Lehetett egyszerű károkozás Magyarországnak/ a Fidesznek/Orbánnak két világverseny előtt. Ennek mondjuk a léptéke indokolja a szervezettséget.

    Az úszósporton belüli hatalmi harc is lehetett indok, figyelmeztetés Gyárfásnak, hogy minden ügyben félre vannak téve az iratok. Tekintve Gyárfás előéletét, nagyon is lehetséges, hogy ilyen szervezettséget igénylő módon figyelmeztetik valamire.

    Ezeket soha nem tudjuk meg, a fentiekre nem lesz egyértelmű válasz.

    De ami egészen biztos: létezik ma Magyarországon egy olyan informális hálózat, amely olyan információkat birtokol, hogy hatalmi struktúrákat képes kettő nap alatt megváltoztatni. Nemcsak információk vannak a többi emberről a kezükben, hanem rendelkeznek az ennek felhasználásához szükséges infrastruktúrával, pénzzel hálóval is.

    Nekem az mese, hogy ezek az iratok éppen most jutottak egy újság eszébe. Schmitt Pál plágium ügye is nyilvánvalóan nem most került elő, hanem elővették a megbuktatásához. Teljesen egyértelmű, hogy valakiknek a rendelkezésére áll egy olyan adatbank, amellyel befolyásolni tudják a hatalmi struktúrákat, értelemszerűen a politikát.

    Hogy kik ők? A magyar ballib, amelyik ennyire gyűlöli a hazáját? Valamelyik titkosszolgálat, amelyik a saját úszói érdekeit képviselve teszi tönkre a magyar úszósportot? Ezeket így nehezen tudnám elképzelni.

    Azonban volt egy hatóság, amely 1956 után egyszerűen nem látszott, felszívódott. Pedig az emberei megmaradtak, csak éppen mondjuk nem megyei rendőrfőkapitányok lettek, hanem azok helyettesei. Vagy nagy részük a sajtóban, a bulvárban, az akkori szórakoztatóiparban, vagy a TV-nél helyezkedett el. A gyermekeik már mint rendszerváltó politikusok jöttek vissza.

    Bár a gyerekek megbuktak, de csak politikai pártként. Itt élnek közöttünk, nemzetközi kapcsolatokkal, pénzzel, támogatással.

    Szeretnek a hatalomból mindig egy kis részt szerezni, megtartani. Csak éppen annyi százalékot szerezni a választásokon, vagy más hivatalokban, amivel azért az információk birtokában tényleges befolyásuk volt, van és lesz, egészen addig, amíg valaki el nem űzi őket.

  7. Kiss kínossá vált a Fidesznek a Hosszú-affér után, de nem akart távozni. Ezért előkotortak róla egy régi aktát.A régi, jól ismert narancsbolsi módszer.

  8. Meghekkeltêk az Öreg oldalât,nem tudom üzenni! Les,fél,fut a kêp!
    Hogy nyomorodjon még minden balos,rohadt ,hekker! Âtkozott majmok!

  9. CrawlingChaos

    Elég durva összemosás azt feltételezni, hogy a komcsik alatt nem születtek igazságos ítéletek. Pláne nem politikai természetű ügyekben. Az erőszaktevő ugye kapásból azzal védekezett, hogy az áldozat papája bennfentes volt. Arról már nem beszélt, hogy egyébként hármójuk egyikének papája is párttitkár volt, és papa szolgálati lakására hordták fel a csajokat. Acél Endre is azokra a pletykákra utalt, hogy ezek hárman kifejezetten vadásztak a szép csajokra az uszoda körül. Arról sem sok szó esik, hogy volt egy másik feljelentés is ellenük, ott viszont ejtették a vádat bizonyíték hiányában. Vajon akkor hol volt a részrehajlás?
    Erkölcsi elévülés amúgy sincs. Jogi van. A megbocsátáshoz pedig minimum kellene, hogy vagy legyen igazságszolgáltatás (nem 20 hónap után szabadulni egy minősített bűncselekmény után), vagy a bocsánatkérés. Én Kiss Lászlót azóta is minden megszólalásában csak arról hallottam a mellét verni, mit tett le ő az asztalra, és hogy ő ártatlanul lett meghurcolva, és utalásokat tett egy már meghalt nő erkölcsösségére. Mit kellene neki megbocsátani? Ahhoz először bocsánatot kellene kérni.
    Az Egyesült Államokban átlag 10 év felett kapnak azokok, akik nemi erőszakot követnek el, abból bőven öt éven túl valóban ülnek + 5-8 évig nem mentesülnek a joghátrányoktól. A hasonló kérdésekben alapvető fontosságú a társadalmi igazságszolgáltatás.
    Azt is nagyon olcsó utalásnak tartom, hogy előhúztátok a feminista kártyát, és azokat a férfiakat, aki felháborodtak ezen az ügyön, a feministákkal mostátok össze. Én magam részéről azon is felháborodtam, hogy míg Ákost pár hónapja minden feminista leszólta, most én pont nem hallottam egy feministát sem feministaként megszólalni a témában. De lehet én maradtam le valamiről. Másrészt már elnézést, de pont mint keresztény és konzervatív férfi ember nem tudom elfogadni ezt az egész történetet, sem a történteket, sem az 55 évig tartó sunnyogást a szakmai környezetében, se azt a gyomorforgató okfejtést, amivel most mellé álltak Kiss Lászlónak. Elnézést, de semmilyen eredményt nem lehet egy mérlegre helyezni egy csoportos nemi erőszakkal. És semmi nem ment senkit, hogy bizonyítékok nélkül egy áldozatot vegyen szájára nyilvánosság előtt.

  10. Fityfiritty

    Kissnek, Gyárfásnak és a több simlis sportvezetőnek már rég egy nyugdíjasotthonban kellene szürcsölnie a kisfröccsöt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük