A szólásszabadság, mint legfontosabb európai érték


 

Másfél év se telt el a két megszólalás között. Közhelykapitányok kedvenc fordulata, a terroristák akkor nyernek, ha félelemből feladjuk legfontosabb értékeinket. De mi van akkor, ha ezek az értékeink sosem léteztek, csak a bullshitgenerátorba adott pillanatban betáplálunk adatokat, ami néha ezt, néha meg amazt dob ki. Reálpolitika vagy cinizmus?

[rule style=”rule-dotted” ]

2015. január: Angela Merkel az első sorban menetel a Charlie Hebdo emlékmeneten (mint tudjuk, egy hermetikusan lezárt városrészben, csak a kameráknak).

“Legfőbb értékeink a szólásszabadság, és még Jézuson és Mohameden is lehet gúnyolódni.”

2016. április: Nyomoz a német államügyészség Jan Böhmermann ZDF-es humorista ellen egy, a török Erdogan elnököt durván gúnyoló verse miatt. Az ügyészség a német büntető törvénykönyvre hivatkozik, amelyben szerepel külföldi államok szervének vagy képviselőjének a megsértése mint bűntett. A német kormányzat is beavatkozott az ügybe: Angela Merkel szerint a vers

“szándékosan sértegető, és nem korlátlan a véleményszabadság”.

Konklúzió: Jézuson és Mohameden lehet gúnyolódni, Erdoganon nem, mivel Jézus és Mohamed nem vesz át feleslegessé vált, használt migránst Németországtól.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

2 hozzászólás

  1. Ez súlyos dolog….

  2. A merke lele néninek szólhatna már valaki,hogy seggszagú a lehelete. (seggszájú,hogy mások is értsék,hátha még be leszek perelve.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük