Mindig ott volt tettre készen, ahol ártani lehetett a kommunistáknak


Android kolléga már kiszúrta, de a többiek figyelmét se kerülhette el az HBO legújabb kommunistatisztítási kísérlete, melyhez a mozgalom leglelkesebb magyarországi szócsöve, a pár nélküli Index írt méltató előszót.

A baloldal ügyesen épített legendáriumaival szemben itt az idő megismerni a valóságot, hiszen afféle fideszes Vágó Istvánokként nekünk is kötelességünk felvenni a harcot a buta babonákkal, alaptalan híresztelésekkel és pénzünkre vagy együttérzésünkre utazó béna manipulációkkal.

Sajnos majdnem hetven év elmúltával se tűnt el a sok kis világjobbító társadalomreformáló. Az  igazságosabb és progreszívebb berendezkedéséért küzdő művészek ma is ott vannak minden fontosabb művészstúdióban vagy független hírportálon. Abban sincs változás, hogy mi, normális emberek ezeket továbbra is összefoglaló nevükön, kommunistáknak hívjuk.

Sajnos a majdnem 70 év alatt nem csak úgy egyszerűen ott vannak, de tovább folytatják azt, amiért 70 éve egy rövidke időre a normális emberek megpróbálták eltávolítani őket onnan. Hazugságaik, ferdítéseik, manipulációik továbbra is veszélyesek, mert sok naiv és gyanútlan lélek dől be nekik.

Vegyünk párat, és cáfoljuk gyorsan meg őket!

Hamisan vádoltak bűnösöket! Állítólag ezt mondta az ügyész is!

Állítólag az Indexben kémek vannak, akik a Tiszáig Romániának akarják a maradék országunkat is. Ja, de nyugatról! Sajnos a jogállam iránt minden percben aggódó jogállamfétises ballibeknek most be kell érniük a jogállam által hozott jogerős ítéletekkel: Bűnös! Illetve Bűnös! Ez van. Vagy Orbán kormányozhat örökké hatötöddel és választások nélkül. Válasszatok, libsik!

De nem is voltak annyira kémek, Vagy voltak, csak nem úgy. Csak a férfi volt egy kicsit, a nő ártatlan!

Ja, jó, ilyet tudunk akkor mi is. Csak egy kicsit végezték ki őket és nem is úgy!

Kivégzésük ellen akkor olyan hírességek tiltakoztak, mint , mint Jean Cocteau, Albert Einstein, Jean-Paul Sartre, Pablo Picasso, Bertold Brecht és XII. Piusz pápa.

Hohó! Impozáns kis névsor. Néhány kóbor amper azért itt is kis gazdájára találna. Ha egy izgalmas kvízjátékon kérdeznék, akkor nem azt kéne megjelölni közülük, aki kommunista volt, hanem azt, aki nem. De még így sem vagyok teljesen biztos benne, hogy lenne jó válasz.

Az egészet igazából az ügyész keverte csak, az a Cohn! Buzi is volt, de homofób! Meg állítólag nem szeretett fizetni adót, meg számlát az éttermekben. Az HBO új dokumentumfilmjében láttam, amit példás visszafogottsággal készített rosenbergék kisunokája!

Sajnos az a helyzet, hogy a homofób antiszemitizmus iránt oly érzékeny haladó baloldal most alantas eszközökkel próbálkozik. Minket nem érdekel Cohn Úr magánélete. Minket csakis közéleti szerepvállalása érdekel, és a sikeres kommunistavadászat eredményeként igazán kiérdemelne valami kis gesztust. A Hold utca mondjuk elneveződhetne róla. Max a NASA tiltakozna.

Máig nem lehet eldönteni, hogy meggyőződésből vagy karrierizmusból küldött villamosszékbe kommunistákat. Nem volt utána lelkiismeretfurdalása.

Érdekes felvetés. Én se tudnám eldönteni, hogy meggyőződésből vagy karrierizmusból tenném, ha ilyen csodálatos és hasznos munkám lenne. Alma-körte, tyúk-tojás esete. Normális ember pedig nem érez lelkiismeretfurdalást a becsülettel elvégzett munka után. Cohn Úr csak a kötelességét teljesítette.

De ez elfogadhatatlan, mert Cohn később McCarthy mellé keveredett, aki meg hírhedt boszorkányüldöző volt. Karriereket tett tönkre, hogy boldog-boldogtalant kommunizmussal vádolt.

Ez egy népszerű tévhit, mert valójában az az igazság, hogy boldog-boldogtalan kommunistákat vádolt meg vele. Drága emlékű Mekkárti Józsi bácsi! Na, róla már valami jóval frekventáltabb helyet nevezhetnénk el. Az egyik degenerált habsburg császárt simán beáldoznám, csak hogy fideszes barátaimmal a McCarthy-Prónay sarkára beszélhessek meg rándévút! <3

De én azt hallottam, hogy McCarthy alaptalanul vádolt meg művészeket és úgy általában is nagyon gonosz volt, meg alkoholista. Indexre tett ártatlan színészeket és forgatókönyvírókat, akik így emiatt nem kaptak művészi munkát, és kénytelenek voltak elmenni dolgozni.

Én is ezt hallgattam nagyon sokáig. Már-már én is elhittem, aztán egyszer a kezembe akadt Thassy Jenő egyik kiváló könyve. Ebben egy Basil Rathborne nevű színész arra panaszkodik, hogy mivel együttműködött Szenátor Úr bizottságával, ezért pont, hogy a kommunisták rakták őt ilyen indexre. Nem kapott többé filmszerepet sehol. Csak a színészszakszervezet elnöke, egy bizonyos Ronald Reagan állt ki mellette. Érdekes, ugye? No, de nem akkor, ha ismerjük a kommunisták első törvényét: Mindig az ellenfeledet vádold meg azzal, amit magad követtél el! Talán az se véletlen, hogy Elnök Úr iránt is izzó gyűlölettel viseltetnek mind a mai napig. 

De pontosan kik azok az ezek?

Hát, az HBO-GO biztosan ígéretes viperafészek lenne, ha modern McCarthykként kommunistákra akarnánk vadászni. Az Index kultújságírói közül se végzett volna senki a Színművészetin Vitray és Horváth Ádám osztályában, ha Szenátor Úrnak adunk esélyt. Biztosan megakadályozta volna ezt a bűntettet. Ja, és ha már Index. Szerintem ott is sokan nyeltek nagyot, amikor ilyesmiről kellett cikket írni. Kommunistákodás + kémkedés. Sokaknak egyszerre két székbe kéne beülniük, ha az ötvenes évek Amerikájában kútmérgeznének, de nagy-nagy szerencséjükre itt teszik…


  Kurtz ezredes

7 hozzászólás

  1. McCarthy nélkül valamikor 1970 környékén hatalomra jutottak volna az USÁ-ban is a kommunisták. Ami késik az közeledik.

    • Ritka idegesítő, ahogy végül elbántak McCarhyval és megkaraktergyilkolták. A mai napig szidalom a neve, és még úgynevezett vagy tudatlan konzervatívok is használják szidalomként a nevét, mccarthizmus, mccarthista, stb..

    • fürgerókalábak

      Próbálkoztak azért. McCarthy után jött egy bizonyos Henry Kissinger, aki körbepakolta magát komcsikkal. Majd ezekből kifejlődtek az úgynevezett neokonok, az amerikai trockisták.

  2. Valaki mondja már el nekem, mi van az HBO-n vagy miről szól a cikk, hogy honnan, miből van ez a kép? nekem nincs TV-m, meg nem nézek HBO-t.

  3. McCarthy-nak,ma rengeteg feladata lenne az USA-ban,sajnos már nem dolgozik.
    Más országokat,szándékosan nem említettem.

  4. 2020-irunk es meg mindig van MO-n rosenberg utca! Nem Szegeden, nem Pecsett, Jaszarokszallason!
    Elvtarsak, ki ott a “tanacs elnok”?

  5. Hát igen. Amikor a Lenin-fiúkat a saját fegyvereikkel szembesítették a fehérek, és ugyanúgy gátlás nélkül alkalmazták rajtuk a metódusaikat, na azt máig nem nyelték le a bolsik. Szegény McCarthy… ha már libsi és komcsielhárítás, akkor a Prónay-féle tiszti különítmények módszereire szavazok. Azok ugyanis működtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük