Mikor fáradnak bele a fasisztázásba?


A napokban került napirendre, hogy a Zsidó Világkongresszus Budapesten tartja következő ülését. Ennek okaként felhozták, hogy Magyarországon terjed az antiszemitizmus. Ez azonban egész egyszerűen nem igaz, s csak az ország rossz nyugati sajtója nagyította fel a problémát, köszönhetően a Jobbiknak és a kirekesztő magyar baloldalnak.

Ismerjük mindannyian azokat a lózungokat, amelyek arról szólnak, hogy Orbán Viktor antiszemita és fasiszta, miközben a hős baloldal kiáll a kisebbségekért. Itt kapóra is jön Paul Lendvainak és társaságának a Jobbik és a Magyar Gárda, hiszen minden alap nélkül mossák össze őket a Fidesszel, mint azt a filmjébenis láthattuk.

A magyar kormány többször és egyértelműen elhatárolódott a szélsőségektől. Ez az, amit nem lehet letagadni, elhallgatni azonban sajnos nagyon is, mint látjuk. Orbán Viktor a parlamentben is felszólalt az ügyben, Gyöngyösi Márton kijelentésénél pedig markánsan lépett a Fidesz. A Kuruc.info nevű, Amerikában sajnos szabadon működő újnyilas portálhoz, illetve a Jobbikhoz közel álló “nemzeti” motorosok provokatív és gyomorforgató felvonulásának megakadályozásáért – mint a végrehajtó hatalom feje – kétszer is személyesen intézkedett a kormányfő. Előtte Áder János személyesen látogatta meg az utcán megtámadott korábbi főrabbit, Schweitzer Józsefet, legutóbb pedig Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Pokorni Zoltán Fidesz alelnök emlékeztek meg közösen a Holokauszt magyar áldozatairól.

Eközben a baloldal szinte naponta kijátssza az antiszemita kártyát, mind hazai, mind nemzetközi színtéren. Ennek rengeteg példáját láthattuk, főleg a kormányváltás óta. Nyugodtan szemezgethetünk a felháborító kijelentésekből, politikusoktól és más közéleti szereplőktől, „értelmiségiektől” is. Hogy ne vesszünk el a részletekben, csak egy írást emelnék ki, amely az állatorvosi lova az ilyen gondolatnak. A Magyar Narancsos Ara-Kovács Attila februári írásaarról szól, hogy aki jobboldali Magyarországon, annak szükségszerűen meg kell tűrnie maga körül a rasszizmust.

A beteg magyar baloldal egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képtelen kiszakadni a pártpolitikai árkokból, s mindenáron ragaszkodik ahhoz a dogmához, hogy a jobboldal egyenlő a fasizmussal. Nem ismerik fel, hogy például Gyurcsány Ferenc senki által nem kért, önjelölt ripacskodása árt a lehető legtöbbet a kisebbségek ügyének, mert épeszű ember nem áll oda, ahol a bukott Gyurcsány a “húzó név”. Igazuk van akkor, amikor azt mondják, hogy a kirekesztés elleni küzdelem nemzeti érdek. Csakhogy ezt nem a fő-fő kirekesztőknek kellene hangoztatnia.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük