Megoldókulcs klímahisztériázó fiatalokhoz


Mostanában egyre több bukkan fel belőlük, így sajnos elkerülhetetlen, hogy Normális Emberként is kénytelenek vagyunk időként beszélgetni velük. Hogy erre a dologra szándékosan nem használható az eszmecsere nemes és kissé modoros fogalma, az hamar világos lesz minden Normális Ember számára.

Klímavészhelyzet van! Most azonnal tenni kell valamit, mert az utolsó óra utolsó percében vagyunk.

Csomó ötletem lenne, hogy a hozzád hasonló felsőközéposztályos fiatal mit tehetne a saját nemes elveiért. Azt a rengeteg mindent, ami rajtad meg a kezedben van, rögtön be is dobhatnád a tengerbe, hogy magas műanyagtartalma miatt azonnal elfogyasszák a falánk, de elég buta halemlősök.

Na, de félre a tréfával! Mivel nem a természettel tökéletes összhangban élő harmadik világban élünk, ez a megoldás itt nem jöhet szóba, viszont elkezdhetsz például gyalog vagy bringával járni iskolába, nem fontos anyukádnak a városi terepjáróval kapuig cipelni téged minden reggel. Ha a klímáról ilyen kimunkált véleményed van, akkor A pontból B pontba eltalálsz egyedül is. Aztán karácsonyra is faragott gyerekjátékot kérj, lehetőleg használtat, ne ilyen meg olyan technikai eszközöket, amik egy-két év múlva elévülnek és mennek a harmadik világban az ottani lakónegyedek környezetét adó szeméttelepekre.

De én klímaszorongást érzek!

Biztos azért, mert túl jól élsz, és sokkal nagyobb karbonlábnyomod van, mint nekem. Látod? Én egyáltalán nem érzek itt semmit, csak egy újabb balos szélhámosságot meg átverési kísérletet. Igaz, én nem is vagyok olyan álszent, mint a klímaszorongást műanyagként zabáló szárazföldi delfincsorda. Érdekes, ahány klímaszorongót látok, mind Micimackóként szorul a mancsuk a mézesbödönbe, mert mindegyik folyton repül meg autózik valahova.

Melyik is szövegelte, hogy csináld, vagy ne csináld, de ne próbáld? Valahogy az a gond, hogy ez az egész mozgalom még próbálkozásnak is kevés. Valahogy egyikőtökön se látom, hogy saját karbonlábnyomának csökkentése érdekében tömegesen mondana le a megszokott kényelméről. Mindig csak az én tányéromban levő húsra fáj a fogatok, és arra akarsz rávenni, hogy a szomszéd faluból származó karaj helyett Amerikából importált, iszonyú drága műhúst egyek. Te igazából hülye vagy!

A Fidesz kivágja a fákat!

Ezt melyik színművész rappelte el neked? A következő strófában nem terhelt téged olyasmivel, hogy ültet még sokszor annyit, mint amennyit kivágott? Ne vágjunk ki fákat ezentúl? Mivel pótoljuk majd a számunkra szükséges faanyagot, mondjuk műanyagokkal? 

Amúgy azt tudtad, hogy a fa pont ott szeret élni, ahol az emberek gabonát termelnek? Eleink azért vágták ki a végtelen erdőségeket, hogy legyen mit ennünk. Felőlem csinálhatjuk, hogy növénytermesztés helyett mindenhova erdőt ültetünk, hiszen én tökéletesen elvagyok a szarvas gerinccel és a vaddisznó pörkölttel, de akkor puskával fogjuk járni az erdőt és lövöldözni fogunk az aranyos bambikra, amitől te sírva fogsz fakadni. A másik probléma, hogy a hegyeken lévő fák nem érzik igazán otthon magukat, elélnek 100-120 évig, aztán kidőlnek. Mondjuk rád, vagy aki ott túrázik. Ha kivennéd a fülhallgatót néha, akkor hallanád is, hogy zabálja az erdőt a kártevő, ezért az öreg, erőtlen fákat ki kell vágni.

Csak a vak nem látja, hogy mekkora a baj. Nézz végig a legnagyobb sztárok közösségi oldalain, te öreg szar!

Konkrétan most kikre gondolsz? Leonardo di Capriora, aki magángéppel repül klímát védeni, és a szarból készült műhúsai révén keresi meg rá a kerozinra valót? Vagy a legnagyobb magyar rapperekre, akik az 500 km/nap autózási átlagukkal járják be ezt az amazonaslángoktól ölelt kis országot? Esetleg az ismert zöldpolitikusokra, akik klímavédő SUV-vel meg dízelfolkszival autóznak a budai hegyekből a romkocsmák mélyére? 

Egyébként a legnagyobb energiafelhasználók a közösségi média platformjai. Egész hegynyi barnakőszenet és tengernyi olajat kell elégetni ahhoz évente, hogy te követhesd ezeket az idiótákat.

A progresszív világban ma már mindenhol a környezetet védik, csak itthon van ez a szar természetgyűlölő Fidesz!

Ajánlom, nézz szét a nagyvilágban! Első pillantásod mondjuk essen a szuperprogresszív Justine Trudeau országára, amelynek nemzeti (?) jelképe mai napig az olajhomok. Aztán ott van a civil haverjaitok macskaalomszámláit gáláns alapjaival kifizető Norvégia. Ezekről a progresszív helyekről finomítják di Caprio magángépébe az ózongyilkos, bolygóforraló kerozint.

Egyébként bizonyára nagyon fiatal vagy még. Nem emlékezhetsz arra, hogy a progresszív világ 50 éve még le akarta győzni, meg akarta zabolázni ezt a rakoncátlan kis természetet. A gyapottermelő szocialista progresszívok kiszárították az Aral-tavat, meg akarták fordítani a folyókat, de végül beérték a valódi tudomány szerint nem, a progresszív tudomány szerint viszont szuperbiztonságos RBMK-reaktorokkal, amelyek sosem robbanhatnak fel.

De én nem akarom elvenni a kedvedet, védd a környezetet, a természetet, ezért ezt a kólás palackot most kiveszem a kezedből és megmutatom, hol van a csap, amiből finom vizet lehet vételezni. Aztán hagymás krumplit eszünk és babot, mert télen az van, hétvégén meg elmegyünk disznóvágásra a vidéki rokonokhoz. Szúrhatsz te is, ha akarsz.

Jó, de az atomenergia veszélyes. Végre megújuló energiákba kéne végre fektetni. Az a progresszív német megoldás!

Megújuló progresszív energiák? Mint a német barnaszén? Meg a stikában Franciaországból vásárolt atomerőműves áram? Meg se kérdezem már, hogy van-e esetleg ilyen tantárgyatok még, hogy fizika. Történelem van még? Nekem nagyon úgy rémlik, hogy ez a pünktlich-tüchtig mérnöknép ideológiáktól elkábulva mindig kiszámolt valamit a kis tudományos kezével. Tudományosan hirdették, hogy működőképes az ötlet, és őrültség nem belevágni. Aztán ez a kis kéz mindig megfagyott valahol Szmolenszk és Moszkva közt, mert pár dolgot ideológiai alapon nem számolt bele a tudományos kis elméletébe. Mintha most is pont ugyanezt csinálnák, de te nyugodtan kövesd őket. Leghűbb szövetségesükként elsőként rugdosnak majd le a trükkösdízeles teherautójukról, ha ismét nem jön ki az egyenlet. Ja, és azokat az ideológiákat is befont hajú árjakislányokkal akarták eladni ám!

Ok boomer!

Szép elköszönés. Hogy viszonozhatnám a legméltóbban? 

Ok kommer?


  Kurtz ezredes

16 hozzászólás

  1. fürgerókalábak

    Valamelyik szupertudományos ismeretterjesztő kanálison botlottam bele egyszer egy músorba, amiben faházat építettek a kietlen tundrán. Lehet éppen az albertai olajhomok bánya közelében, nem tudom. A delikvensek büszkén ecsetelték hogy kizárólag napenergia segítségével töltik a csavarozó gépeik akksiját, hogy ezzel se növeljék a karbonlábnyomukat. Az egyik következő, drónról felvett vágóképen pedig lehetett látni a járműveket amikkel odamentek. Egytől-egyig böhöm, minimum 2 tonnás pickupok voltak amikben jellemzően egy legalább 6 literes V8-as ríkatja Greta Thunberget.
    Ennyit a fősodorbeli klímaszínház komolyságáról.

    • Valamivel oda kellett fuvarozni a fát,ha már faházra vetemedtek.
      Amúgy valami hasonlót én is láttam “Fagypont alatt” címmel. Alaszkai történet volt.

  2. Az RBMK reaktor nem felrobbant, hanem felrobbantották. Nemcsak a biztonsági rendszereket iktatták ki, de a működési rezsimszabályokat is felrúgták – és ez már sok volt.

    • Többé-kevésbé. Valójában nem a hasadóanyag robbant fel (akkor kissé súlyosabb ‘lábnyoma’ lett volna), hanem a moderátorként alkalmazott grafit kapott lángra a túlfutott, túlmelegedett reaktorban. A levegőbe legnagyobbrészt az urán hasadási terméke, a jód-131 radioaktív izotóp került, ami még szobahőmérsékleten is szublimál (rövid élete ellenére kémiai szempontból ugyanúgy viselkedik, mint nem radioaktiv izotópja), hát még párszáz Celsius fokon.

  3. Hát azért nehéz lehet ma fiatalnak lenni. Felvázolnám a mi reggeli ébredésünket, és a mai ifjakét mondjuk júliusi nyári szünetben:

    Egykor:
    – Hasatokra süt a nap! Tessék felkelni és kimenni epret (paprikát, zöldborsót paradicsomot stb.) gyomlálni! – ébresztett anya, s mi leszedtük, lecsumáztuk az epret (paprikát, zöldborsót stb.), kimostuk az üvegeket, megfőztük az ebédet, bedunsztoltunk, elmostuk az edényeket, meglocsoltuk este a kertet és megfőztük a vacsorát. Este még olvastunk valami világirodalmi klasszikust, és fáradtan ágyba.

    Ma:
    – Mikor értetek haza? Hajnali kettőkor taxival? Hát akkor nem véletlen vagytok ilyen nyúzottak délben. Mit kértek ebédre, marhasült megfelel újkrumplival? – tüsténkedik anya, hogy kedvébe járjon álomkóros csemetéinek.
    – Mi környezetvédők vagyunk, nem eszünk húst. Hányszor mondjuk, hogy ne nyaggass minket marhahússal? Ti őskövületek vagytok a húsevéssel, és miattatok felégetik az Amazonas őserdejeit! – nyomkodják az ifjak az okostelót, egyeztetni a délutáni programjukat.
    Anya már a bejárati ajtót csukná és a távozó gyerekek után szól:
    – Hova mentek?
    – Nem mindegy, anya? Sietünk, nehogy lemaradjunk a klímavédelem tüntetésről.
    – Ma is taxival jöttök hajnalban? De ugye nem lesztek annyira berúgva mint tegnap, amikor fel kellett mosnom utánatok a kagyló körül? Kocsival mentek? Akkor nem ihattok, mert összetöritek ezt is, nemcsak apátokét, s egy vagyonba került múltkor is a csináltatása…
    – Muszáj az autóval menni – nevetnek az ifjak – Mert ma tiltott gyorsulási versenyt rendezünk. Ülnek be vidáman a gyerkőcök a kocsijaikba, s miközben elhajtanak, az egyik felsóhajt:
    – Rettenetesek ezek az ősök. Nem elég, hogy tönkretették a természetet, még folyton ki is oktatnak! Apropó apától kértél elég pénzt benzinre meg egy kis kokóra?
    – Hát nagyon morogta a szokásosat – bólogat kormánykereket markoló ifjú – Hogy bezzeg ő a mi korunkban elment az egyetem mellett éjjel vagonokat kirakni, hogy pénzt ne kelljen kérni otthon a szüleitől, mert nem tellett, minden fillér a házunk építésére ment el…
    – Borzasztóak ezek a vének, nagyapa is mindig ezzel jön, hogy dolgoznunk kéne, meg tanulni…
    – Ja, nem értik ezek a vén nyuggerek az idő szavát. Holnap elmegyünk nézünk valami saját lakást a barátommal és összecuccolunk a Bélával.
    – De mit fog szólni apa, hogy egy fiúval éltek együtt, Balázs?
    – Ki érdekel? Az a fontos csak, hogy felvesznek-e hitelt a lakásvásárlásunkra az ő szülei a házuk jelzálogosításával.
    – S mi lesz, ha Béla szülei nem hajlandók fizetni a lakásotokat?
    – Akkor lefalcolunk ebből a koszos diktatúrából Londonba. Ott sokkal szabadabb az élet.
    – Hát igen, szar itt élni ebben a csóró diktatúrában…

  4. A Zöld Gárda zöld khmerjein csak a hipó segít, az is csak külsőleg…..

  5. Bohóctréfa. Előhúzták a kalapból a kommunisták a zöldveszélyt, mert nem volt jobb ötletük a hatalomszerzésre. A környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket ŐK biztosan nem fogják megoldani. Ők csak a parazitái a mindennek is.

    A jobboldaliság azért van csődben, mert eltűnt az önmagára támaszkodó ember. A független önmagát fenntartó. Ma a kölcsönös függések olyan bonyolult rendszerében él mindenki, hogy ebben a pókhálóban jó esélyei vannak a parazitáknak, a parazitaságnak. Ellenanyag ellenük egyelőre nincs. A társadalom inmunrendszere nem védekezik a demagógia és téboly ellen. Sőt kifejezetten élvezi, hogy milyen érdekes és milyen egyszerű. Hehehe..

  6. Boncza Bertalan

    Klíma nem létezik, csak Soros-terv. Bayer is megírta a TV-műsorában!

  7. Naponta visszaköszön egyes fiatal “élsportoló EQ szintje.
    Lásd: Kóreáben a zaklatásos ügy.
    Hab a tortán a Kínát pocskondiázó korcsojázó esete.
    A példa is mutatja, minden nemzet védi sajátjait, kivéve a libsi magyar és pont

  8. Klíma ügyben a mérce: klimarealista.hu

  9. Annyira amugy hogy lehet valaki hulye hogy kinaba belepeskor posztol kina gyalazo kepet? 😀 es meg a focistak hulyek…..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük