Még 600.000 aláírás – elég erős a Szabadkereskedelmi Egyezményt ellenzők hangja?


Kicsit kevesebb, mint hatszázezer tiltakozó aláírás kell a StopTTIP-nek ahhoz, hogy az Európa, USA és Kanada közt zajló, a szabadkereskedelmet érintő tárgyalások vezetőivel belátassák: az európai polgároknak nem tetszik az ötlet.

trans1

Hazai tekintetben a TTIP és a CETA olyan előnytelen gazdasági helyzetet teremtene, amely lehetővé tenné a genetikailag módosított élelmiszerek és vetőmagok árusítását, akár az Alkotmányban foglaltak ellenében is. Az egyezmények továbbá engedné olyan peres eljárások lefolytatását is, amelyben amerikai, vagy kanadai cégek esetlegesen az adott európai államok törvényi szabályozása felett is érvényesíthetik akaratukat. Bár hatalmas felháborodást kiváltva az EU döntéshozói kizárták a nyilvánosságot a tárgyalásokból, a petíciókók aláírásával érvényt szerezhetünk a mostanság oly gyakran emlegetett európai demokráciának. A több petícióból íme egy olyan, amelyet érdemes aláírásunkkal támogatni.

A petíció felhívása:

“Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.”

trans2


  Zsuzsanna Bori

Nincs hozzászólás

  1. hát, még véletlenül sem igaz ez a 600k-s szám ;), de ezexerint nem töltöttétek ki:
    http://stop-ttip.org/thank-you-for-taking-action/

  2. hát, még véletlenül sem igaz ez a 600k-s szám ;), de ezexerint nem töltöttétek ki:
    http://stop-ttip.org/thank-you-for-taking-action/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük