Simicska, a popsztár


Sokáig azt gondoltuk, hogy Simicska Lajos egy kitalált személy. Orbán Viktor agyából pattant elő, mint a Közönséges bűnözők c. filmben Kaiser Souza alakja Kevin Spacey-éből. Lássuk be a gyanú nem volt alaptalan egy olyan ember esetében, aki képes volt másfél évtizedre eltűnni a nyilvánosság elől egy olyan országban, ahol a lényegében mindenki ismer mindenkit.

Nos, pénteken viszont nagyon is hallatott magáról. A burleszk és egy maffiafilm keverékét előadó oligarcha pénteki produkcióját sokan nem tudták hova helyezni. A SL-t személyesen ismerők állítják, hogy higgadt, nyugodt megfontolt és hideg fejjel döntő emberről van szó, aki semmit sem csinál véletlenül. Kivéve, teszik hozzá, ha iszik. Ez azonban az utóbbi években már nem annyira kivétel, mint inkább főszabálynak számít. Az alkohol – állítják olyanok, akik régóta ismerik – kihozza Lajosból az alaptermészetét, az agressziót és vele együtt a trágárságot. A pénteki médiatörténeti performansz aligha jöhetett volna, ha SL nem áll erős alkoholos befolyás alatt. Márpedig az alatt állt.

Azon túl, hogy az ital nem old meg semmit, van egy rossz tulajdonsága: képes újabb problémákat okozni. Oldja a gátlásokat és csökkenti a kognitív képességeket. Jelen esetben SL a pénteki őrjöngése lényegében lebuktatta magát, hogy ő állt az elmúlt hónapok Fideszes szivárogtatásai mögött. Az RTL, a Népszava, az Átlátszó, a 444.hu és társainak A Fideszt áztató információi mögött SL áll. A piszkos munkát nem saját lapjaiban, hanem a baloldali médiával végeztette el. Erre utal, hogy a pénteki fenyegetést is a Népszaván keresztül küldte el. Az is árulkodó, hogy egy lényegében 15 éve rejtőzködve élő embert hirtelen az összes baloldali médium egy csapásra el tudott érni telefonon. Mi régóta vagyunk a szakmában, de nincs meg nekünk SL száma. A baloldali médiumoknak viszont megvolt és úgy hívták fel SL-t szép sorban, mintha a tudakozót tárcsáznák. Mindez arra utal, hogy az elmúlt időszakban, de talán már régebb óta SL és a baloldali médiavilág között élő kapcsolat volt.

Ezt persze sosem fogják beismerni.


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

Nincs hozzászólás

  1. Nem Kaiser Souza, hanem Keyser Soze. Áucs. Azért ezt illett volna helyesen írni.

  2. Nem Kaiser Souza, hanem Keyser Soze. Áucs. Azért ezt illett volna helyesen írni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük