Már a jóga és a zumba is kultúrakisajátítás – nem pihen az amerikai liberális értelmiség


Szerintünk nem a kormány áll a Népszabadság tönkretétele mögött, hanem az olyan baloldali, liberális erők, akik ezzel akarják elterelni a figyelmet az olyan globális katasztrófákról, mint ami a Barnard nevű szektában iskolában történnek, a mesebeli New York-ban. Más magyarázat egyszerűen nem lehet.

A magánpénzekből működő iskola falai egy valódi “safe space-et” fognak körül, ahol azon elmélkedhetnek a magukat progresszívnak valló nebulók, hogy a jóga és a zumba kultúrakisajátítás-e. Többnyire – az intézmény szervezett fejtágítóinak segítségével – megállapítják, hogy igen.

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez valami vicc, érdemes ide kattintatni, az iskola hivatalos oldalán találtunk rá az “Egészség a kultúrakisajátítás költségére: jóga és zumba” című előadásra, amely egy hasonlóan kreatív előadássorozat része, amely állítása szerint segít a diákoknak abban, hogy “felfedezzék az identitásukat”, és természetesen platformot teremt a nyílt, őszinte diskurzusoknak. Előadás azoknak, kik egyformán gondolkodnak másképpen, aki pedig nem másképpen gondolkozik egyformán, azt kirúgatják, ellehetetlenítik, kiközösítik, Twitter kampányt indítanak ellene…

De térjünk vissza a tárgyhoz: szóval a legújabb, október 17-én megrendezésre kerülő előadás azt fogja firtatni, hogy fehéreknek nem szabadna jógára, illetve zumbára járni, mert ezeknek a gyakorlatoknak semmi közük az európai, vagy amerikai kultúrához. Természetesen aki ezt nem fogadja el, az egy rohadék fasiszta. Egy Trump.

Mi magyarok egyébként akkor biztosan azok vagyunk, mert mi például az “jóga” szót magyarosított formában is írjuk a külföldön szélesebb körben elterjedt “yoga” helyett. Fujj.

Amerikai fórumokon el is kezdett már terjedni a hír, hogy a jóga és a zumba gáz, ennek eredményeként pedig most fehér nők ezrei próbálják megmagyarázni maguknak sírva, hogy nem rasszisták, de ha mégis, akkor gyorsan befogadnak egy fekete gyereket, hogy ezzel is visszaforgassanak a szétbarmolt karmába.

A dolognak egyébként annyi előnye van, hogy adott egy remek ötletet a migránsok ellen való érveléshez: ha egy nem magyar és nem keresztény és nem fehér itt él, használj a földünket, akkor az bizony kultúrakisajátítás.

Ha netán valaki arra jár, akkor legyen szíves menjen el és röhögjön árkot köréjük!


  Bubu Woodcutter

Egy hozzászólás van

  1. Éreztem,hogy ez a kettő , “gáz” és kerültem is rendesen. De azért én rasszista,fasiszta,masiniszta,meg mi egyéb vagyok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük