Lassan tíz éve vagyok fideszes, és jobban élvezem, mint bármikor – I.


Remélem, nem vagyok ezzel egyedül. Még mindig túl sok azonban a sok-sok balliberális féreg, akik új erőre kaptak, és a koporsóból felülve szemtelenebbek és gátlástalanabbak, mint valaha. (Az alábbi fogalmazás természetesen csak egy válasz a Mérce.hu nevezetű kommunista faliújságon megjelentekre.)

Kapott valaki a nyáron egy levelet, melynek tartalmán rengeteget rágódtam, aztán hamar arra jutottam, hogy megint valami szar csicska mszpszdsz-szimpatizáns féreg próbál manipulálni bennünket, egészséges Fideszes Magyar Embereket. Gyorsan meg is válaszolnám felvetéseit úgy, ahogy egy valódi fideszes gondolja:

„Levélíró ismerősöm nagy vonalakban azt kérte számon rajtam, hogyan tudok még tükörbe nézni azután, hogy évek óta a Fidesz rendszerét legitimálom.”

Nos, alapvetően probálnék veled normálisan és udvariasan kommunikálni, de sajnos te már az első mondatoddal bénán manipulálni próbálsz, te utolsó kis kommunista féreg. Így sajnos nem fogunk tudni úriemberként érintkezni, pedig nekem minden vágyam, hogy végre ne egy ilyen, fogságbaesés helyett azonnal agyonlövendő kommunista komisszár féreggel, hanem az ellenség úriemberként tisztelt és téged viszont tisztelő tisztjével társalogjak. Itt ez sajnos lehetetlennek tűnik, te kis kurátor, te! Ez a tükörbe nézős, önmagadat leköpő hitvány önfelmentős szöveg amúgy nem nálatok szokás, amikor n+1-edszer is leszavaztok ugyanarra a szar MSZP-re, amelynek saját bevallásotok szerint sosem voltatok hívei? Én úgy tudom legitimálni a Fidesz rendszerét, hogy fideszes vagyok, amit büszkén és őszintén vállalok, te ócska kis kommunista hazudozós szar!

„Emellett kíváncsi volt arra is, miből táplálkozik a rendszerhűségem: Hiányzik a gerincem? Simán csak életképtelen vagyok? Szeretek a mocsokban dagonyázni? Vagy fizetnek is érte?”

Mocsok-dagonya. Hm, csak nem a jó öreg SZDSZ képi világát látom, ahogy ezek a világlátott, de a Csanády utcából soha ki nem keveredő csúcsértelmiségiek a vidék Magyarországát képzelik. Mi lesz még? Gumicsizma, mucsa? Azt a kérdéskört a helyetekben pedig nagyon nem feszegetném, hogy ki életképtelen, és kit fizetnek puszira mindenféle kamualapítványok kuratóriumaiból milliókat a hobbijáért, mert félő, hogy nem jönnétek ki belőle jól. 

„Válaszolni nem igazán tudtam rá. Bár elsőre nem is voltam benne biztos, hogy választ vár-e a szerző, vagy csak azt szeretné elérni, hogy végre elszégyelljem magam – úgy nagyon.”

Én tudok rá válaszolni. Igen, azt akarta. Fogd már fel végre, te SZDSZ-es, hogy nem te vagy többé a zsűri! Hiába táplálja beléd ezt a többi SZDSZ-es, amióta kikeltél a tojásból. 

„alig tettem valamit az elmúlt tíz évben azért, hogy egy élhetőbb hellyé váljon az ország”

Ugyan már, kedves “fideszes” Ne legyél ilyen szigorú önmagadhoz!

„szavaztam”

Ha 10 év alatt csak a Fideszre, akkor máris rengeteget tettél azért, hogy élhetőbb hellyé vált a csodálatos kis országunk.

„kimentem pár tüntetésre”

Ha a Békemenetre, akkor szintén sokat tettél. Megvédted a szabadon választott kormányt a magyar érdekekkel ellentétes külföldi befolyástól, és attól, hogy ismét az idegeneknek legyen jó a Magyar Emberek helyett. Ez pedig nagyon helyes cselekedet.

„apróságok, de semmi komoly, már ha azt vesszük, hogy egy ideje már nem egy egészségesen funkcionáló demokráciában élünk.”

Sokkal egészségesebben funkcionáló demokráciában élünk. Az idegen érdekeket képviselő pártok harmadszor lettek kétharmaddal kipicsázva a hatalomból. Ellenzékben ajvékolnak és fenyegetőznek. Csak szerencsére már nem a Népszabadságban.

„Kész szerencse, hogy a mi autokráciánk még van annyira jóságos, hogy nem emberéletekkel fizetünk a tétlenségért.”

Mert szerencsére már nem a kommunistáknál van a karhatalom, hogy szétlövessék vele azokat, akik nem eléggé haladók.

„Közben pedig akaratlanul Orbán Viktort és pártját legitimáltam olyan gesztusokkal, amelyeket legtöbben megteszünk a mindennapokban (az együttműködés félig-meddig tudattalan módozatairól Tamás Gáspár Miklós gondolkodó írt egy szépet idén nyáron Lovasi András muzsikusnak címzett viszonválaszában).”

Ez látod elég nagy baj. Mármint, hogy akaratlanul. Mondjuk kétségtelenül közéletünk legszórakoztatóbb figurája az a szerencsétlen marxista bohóc, aki  hihetetlenül tisztességes hozzáállásával most mindenféle újkommunista jóeNberkedéssel próbálja meg kompenzálni az SZDSZ-es éveit. Láthatóan borzasztóan nyomasztják szegényt ezek az évek, pedig biztos olvasta eleget a jó öreg Csurka Pista bácsitól akkoriban, hogy kifélék-mifélék ezek. Talán, nem kellett volna ilyen komprádor csirkefogók közé keverednie, ha már állítólag ilyen okos. 😉

„Hiszen mit ér, ha ír az ember valami rendszerkritikusnak szánt szösszenetet, amit még a hasonlóan gondolkodók sem feltétlenül olvasnak?”

Szerencsére semmit. Kritizáld inkább a libsik rendszerét. Azt talán többen olvassák. bár nem ilyen hihetetlenül nagyrabecsült Gondolkodók.

„Megnyugtathatnám talán a lelkem, de egyben újabb lehetőséget is adok arra, hogy a rendszer fenntartói azt mondhassák: itt igenis szólásszabadság, szabad sajtó, ellenzéki média túlsúly van.”

Igen, a sok büdös paraszt még mindig az M1-en nézi a híradót vidéken, de a köztévét amúgy nem nézi senki. Olyan gáz, hogy Magyarországon még mindig ki lehet mondani olyan dolgokat bizonyos médiatermékekben, amelyeket Svédországban meg Németországban már büntetnének! 🙁
„Ha felveszem a fizetésem, tiszteletdíjam, nemtudommim, akkor akaratlanul is a Fidesz kegyéből gyarapszom. Hiszen a kormánynak hála létezhet még a munkáltatóm.”

Lenne ezzel kapcsolatban egy forradalmi felvetésem. A kormánynak hála Magyarországon az elmúlt 10 évben hihetetlenül sokat fejlődött munkavállalói szemszögből a munkaerőpiac. Egész tisztességes fizetéseket lehet összehozni kétkezi munkával. Egy olyan szuper magaséttermiségi, mint amilyen felétek kb. mindenki, biztos seperc alatt megtanul áramerősséget számolni meg betont keverni. Miért nem vállaltok végre valamiféle kétkezi munkát? Ha az ember végre nem slammer meg szabadbölcselő, hanem mondjuk lehúz egy napot az építőiparban, akkor semmiféle olyan érzés nem keríti hatalmába a nap végén, hogy esetleg más kegyből gyarapodott, és a hihetetlenül fontos szellemi munkája után mégse járna neki az az összeg, amelyet a csókosokból meg páholytársakból álló kuratóriumi zsűri ösztöndíj gyanánt folyósít a kis zsenijének. Na? 

„Ha Facebookon, családi ebéden, osztálytalálkozón összeveszem a kormányszimpatizáns barátokkal, akkor legalább azt mondhatom, elvégeztem a felvilágosító munkám. De változik valami? Nem.”

Pár ponttal efölött még azon picsogtál, hogy nem működik egészségesen a demokrácia. Szerintünk meg pont egészségesen működik. Összeveszel a fideszesekkel mindenhol, ahol csak tudsz. Felvilágosító népművelő agitációs munkád eredménye meg az lesz, hogy a fideszesek továbbra is a Fideszre szavaznak. A végén meg összeszámoljuk, és mindig az jön ki, hogy a fideszesek vannak többen. Ez a demokrácia egészséges működése. Nem értem, hogy ennyi ésszel, ami neked van, hogy nem érted meg ezt. 🙁

„Ha kimegyek tüntetni, csak azt mutatom, hogy lám ilyet is lehet. Közben meg lényegében nem történik semmi.”

Pedig a hihetetlenül mély és alapos történelmi tanulmányaid során nyilván rengeteg olyan erőszakos hatalomváltással találkoztál már, ahol az ancien régime a felemelt okostelenfonok fényerenyétől darabjaira hullott. Ki gondolta, hogy ez most nem válik be? 🙁

„Ha egy tüntetés után esetleg kegyet gyakorol a kormány, akkor még szebb a helyzet: hiszen ezzel magam is statisztálhatok egy demokráciának látszó színdarabban.”

Ne létezzen már a rohadt Fidesz, úgy nem lehet???

„Ha hosszabb-rövidebb időre külföldre teszem a székhelyem, akkor az vagyok, aki mit pofázik, nincs is itthon.”

Ez az első életképes gondolatod eddig. Hosszabbra tedd!

„Ha otthon maradok… akkor az vagyok, aki mit pofázik, nem is olyan rossz ez.”

Sőt, ha a tiétekhez viszonyítjuk, akkor kifejezetten jó.

„A látszatcselekedetek, az apátia, a minisikerek és a kisebb-nagyobb cinkosságok aztán rendre elejét veszik minden haladásnak.”

Hm, haladás! Ismét egy ismerős narratíva. Kit is hívtak anno a Haladó Emberiség Vezérének?

„Már tavalyelőtt elhangzott a mantra, miszerint a többség itthon kormányváltást akar – de az eredmény egy újabb kétharmad lett.”

Talán a kommunisták már tavalyelőtt is hazudoztak.

„Mind mostuk kezünket, legalább megpróbáltuk, páran nagyobb erőbedobással – mint azt láttuk egy maroknyi politikus, és annál több aktivista példáján –, de legtöbben csak félgőzzel.”

Én nem így emlékszem. Elég nagy gőzzel próbáltátok ‘18-ban is, csak egyszerűen kevesen voltatok.

„Persze, tudjuk mind, hogy „választási törvény”, meg „a Fidesznek lejt a pálya”, meg „versengő autoriter rendszerben” élünk, ahol a kormányt demokratikusan leváltani egyre nehezebb. Nem javítja a helyzetet az sem, hogy az országnak számos olyan pontja van, ahol azt se tudja már a választópolgár, hogy a Fideszen kívül kire lehetne szavazni, az ellenzéki pártok városokon kívüli aktivitása pedig jóformán nulla…”

Olyan jó, hogy erre újra és újra rácsodálkoztok. Ez egyszerűen azért van, amiért a Fidesz aktivitása nulla az Aurórán belül (ha bezáratják azt a szar drogtanyát, akkor az külső aktivitás). Egyszerűen nincs keresnivalója egyik félnek se ilyen területeken. Felesleges. Ezt tudja Fegyőr tartótisztje is, és nem küldi le olyan helyekre, ahol az ilyen koncsitákat csak vasvEllával kergetnék hazáig. 

„Tavaly októberben ugyan nagy nehezen sikerült az ellenzéknek, hogy megnyerjen pár várost és budapesti kerületet, de mielőtt elbíznánk magunkat, és azt mondanánk „Sikerült, fogcsikorgatva, de átvészeltük azt a fránya Orbán-rendszert”, jól tesszük, ha nem feledjük miniszterelnökünk szavait sem: „Mi kaptuk a legtöbb szavazatot, úgy, hogy másfél évvel a parlamenti választások után talán mi vagyunk az egyetlen kormánypárt Európában, amelyik a támogatását megőrizte, sőt növelni is tudta.”

Ebből is látszik, milyen bölcs a mi doktor Miniszterelnökünk. Óriási sikereket arattatok, bizony. Megnyertétek végre a saját kerületeiteket. Ilyen sikereket mostanában csak az iráni légvédelem tudhat magának…

“A mi szempontunkból talán legfontosabb attribútuma 2020-nak, hogy idén lesz tízéves az a rendszer, amely szinte mindennemű ellenállás nélkül számolja fel otthon a jogállamiságot és bomlasztja belülről az Európai Uniót.” 

Itt ásítottam egy nagyot, és még a felénél se tartunk…


  Kurtz ezredes

14 hozzászólás

  1. Sajnos a BALLIBEKTŐL gyűlölködésen kívül semmi mást nem hallani. Vérükbe van a gonoszság, velejükig romlottak.

  2. Az hagyján, hogy fideszes, de előtte a MANCS publicistája volt…..:D:D (persze fideszesként…..)
    https://m.magyarnarancs.hu/szerzo/b-simon-krisztian//7929

  3. Mi most egy szörnyű diktatúrában élünk. Aminek jellemzői: senkit sem sokkolnak az elmegyógyintézetben, mert oda szállították átnevelésre. Nincsenek rejtett ÁVÓ-s pincerendszerekben kínzókamrákban sikoltozó emberek. Nincs padláslesöprés, nem kell ünnepségekre járva egy ütemre tapsolni. Nem kell mások engedélyéért kuncsorogni, hogy három évente kimehess (ha hagytál itt családi túszokat) koldusként érezve magad pénz nélkül ámuldozni mások jólétén. Nem szorul össze a gyomrod, ha rendőrt látsz, vagy ha határnál meztelen lányokat mutató nyugati újságot csempészel és titokban kézről kézre adjátok a férfi kollégákkal.
    Mi ezt a világot nem kívánjuk vissza, pedig még mi voltunk a legvidámabb barakk.
    Ma senkit sem zárnak börtönbe eltérő véleményéért, vagy rúgnak ki iskolájából mert márc. 15-én kiment kokárdával tüntetni. Ezért is javul a börtönzsúfoltság, mert a bűnöst is felmentik, hisz nem ő, csak ez a kegyetlen rendszer a felelős mikor kalapáccsal fejbeveregeti alvó feleségét.

    Az úgynevezett baloldal ezt a világot sírja vissza. Sőt, mégeztebbet. Egyszer elképzeltem hogy ezeknek a libsiknek végül is, de őszintén, milyen világ felelne meg?

    Huhh! Belegondolni is szörnyű látomásom támad ilyenkor:

    Ülnek a pazar villáikban valami erdős tágas panorámájú hegyoldalban vagy felhőkarcolók tetején, a világ kihalófélben lévő legritkább állataiból készült lakomázás közben kitárgyalva a nép hálátlanságát, miközben cselédhad lesi rettegve minden intésüket, mert aki nem találja ki gondolataikat vagy elsózza a keskenyszájú orrszarvúpörköltet, az máris lekerül az arénába, hadd küzdjön meg a saját testvérével az életéért.
    A lakoma fénypontja az elítéltek karóbahúzása, s egyéb változatos étvágykeltő kivégzése, ahol kitárgyalják, hogy ez a nyafka pór, akit éppen kerékbetörnek, miért üvölt, és nem igazi homo sapienshez méltóan viselkedik.
    Közben megy a focimeccs, ahol ellenzékiek fejével mint labdával sportolnak a kiválasztott elit tagjai.
    A melegvizű fürdő alatti forrólevegős fűtési csatornáknak izzadt csontsovány kísértetek táplálják a tüzét, miközben megy a legszebb meztelen lányok rabszolga árverése… s háttérben ott lenn a nép napi ötször hasravágódva zengi uralkodói dicséretét…
    Hű, hogy milyen perverz fantáziám van, ugye?
    Ja, hogy nem is kell ehhez fantázia? Csak visszaképzelek Tibériusz, Caligula, Vlad Tepes, Mohamed, Cortez, Pol-Pot világába.
    Ők is mind úgy képzelték, hogy ez jár nekik, a világ csak egy tojás, amit egyszerre akartak feltörni és kihörpölni.

    • Kedves Naprózsa,

      Adja be forgatókönyként a filmalaphoz.
      Kellene már egy egészséges, valódi, életközeli téma!
      Nem egy magyargyűlölő, enyedies, a világ jelenlegi problémáit csak a kis belterjes életükre fokúszáló vegetáriánus egyveleg!
      Nagyon tetszett.

  4. csakafidesz

    “A mi szempontunkból talán legfontosabb attribútuma 2020-nak, hogy idén lesz tízéves az a rendszer, amely szinte mindennemű ellenállás nélkül számolja fel otthon a jogállamiságot és bomlasztja belülről az Európai Uniót.”
    Sajnos nem eléggé bomlasztjuk az uniót.
    Én azzal kezdeném, hogy kilépnénk.

  5. Tudtam!
    Mindig is gyanús voltál nekem, Kurtz! Szóval fideszes lettél, pedig eddig mindig kiálltál az igazikonzervatív demokrata oldal és a szabadság mellett. Nagyot csalódtam most Benned.

  6. fürgerókalábak

    Ne, mert idejön! Remélem a rendszer adminja kilőtte a feladatkezelőből, mert az utóbbi időben túl sok CPU időhöz jutott, vagy mint zombi folyamat lopta az erőforrásokat.

  7. TGM anyja a román kommunista párt legfelsőbb körébe tartozott.( Mint tudjuk, ő vitte vasárnaponként a kis Gazsit református (sic!!!) misére.).
    Érdekes módon a 70-es, 80-as évektől az ilyen , magyarul beszélő, de Erdélyben is a hatalommal a magyarok ellen kollaboráló, kommunista-liberális brigantiknak egyenes útjuk volt idefele.
    Érdekes módon nem csak mint vizilófusok, hanem a
    művészéletbe, és az egyházakba is bele ette őket
    a rákfene.
    TGM egy ócska, megélhetési, kunbélautód szófosó.
    Van ennek diplomája?!
    Róla mindig az ez a mesekép ötlik elő: az ürdöng TGM Heller banya ölébe hajtja bozontos, szőrös fejét, az duruzsolva kurkássza a szőrcsimbókokban az ő “három aranyhajszálát”.
    .
    Iszonyú károkat okozott ez a toroköblögetősen óbégató, a magyar nyelvet csak ugatva használó maoista-lukácsista, ceauista, anarchista tetű!.

  8. Fideszesnek lenni valójában intellektuális öröm. Mert az embernek nem a sok sületlenséget kell hallgatnia, hanem önállóan gondolkozva felfedheti az igazságot. A bizalom, a szeretet, a szabadság, a jövő igazságait. Az emberei együttműködés és együtt nem működés alapkérdéseit. Hogy mikor kell együttműködni és mikor kell szembeszállni. Mert ez is lényege az embernek, csak elfelejtődött a nagy hazugságokban.

  9. Molnár József

    Olyanok ezek a ballibek mint amikor az autóban bemondják a rádióban:
    Vigyázat az autópályán egy autós a forgalommal szemben hajt!
    Mire a ballib autós:
    Egy?? Mind!
    No, akkor ki is megy a forgalommal szembe?

  10. Liberálnácinak fölösleges is bármit mondani.
    Az egy bittel úgy sem érti meg.

  11. “Pedig a hihetetlenül mély és alapos történelmi tanulmányaid során nyilván rengeteg olyan erőszakos hatalomváltással találkoztál már, ahol az ancien régime a felemelt okostelenfonok fényerenyétől darabjaira hullott. Ki gondolta, hogy ez most nem válik be? ?”

    A digitális világ hatalmi előrenyomulása.
    Az új imakönyv, az új vallási közösség .
    Az új monoton életvitel az állítólagos liberalista, felszabadított nemzedék Kánaánja.

    Szegény új világ, szegény agymosott, uniformizált generációk, ahol egy Gréta lett az ikon a PRIDE vonulóinak.

    • Pontosan, kedves Magd@. Készül az új imakönyv nekünk, ahol összevegyítik az iszlámot a zöld-gender-kommunista fasizmussal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük