Azt akarod mondani, hogy kettős mérce lenne?


Pedig szó sincs erről. Pusztán annyi a lényeg, hogy nekünk, a mindenkinél és mindennél okosabb tudományos értelmiség képviselőiként, kötelességünk árnyaltan gondolkodni a dolgokról. Te pedig, kedves fideszes, egyszerűen túl buta vagy ahhoz, hogy ezt megértsd.

Mi mindent árnyaltan látunk a világban. Csakis így tudunk létezni, mert annyira elképesztően okosak és kifinomultak vagyunk, amilyen te sohasem lehetsz! Na, jó! Önmagukat talán nem látjuk árnyaltan, mert annyira hihetetlenül szerelmesek vagyunk önmagukba, hogy azt még a mindennél tehetségesebb művészeink se tudnák árnyalt művészi eszközeik révén kifejezni. 

Legjobban én is azt szeretem, amikor a saját magam által készített interjút olvasom az ÉS hasábjain, amelyet természetesen önmagammal készítettem, de ennyi még férjen bele! Minden szentnek maga felé hajlana a keze, ha úgy látnám a dolgokat, mint ahogy te a buta világlátásoddal teszed, és hozzád hasonlóan hinnék az ilyen csacska babonákban, melyeket a tudomány a vallásszociológia segítségével már milliószor tudományosan megcáfolt.

Elvakult világnézeteddel szemben, én átgondoltan és árnyaltan szemlélek mindent, ami ezen a csodálatos kis kék bolygón történik, vagy történt. Ahol te gyilkos kommunistákat vizionálsz, ott én egy szebb, jobb, igazságosabb társadalomért fegyverrel harcoló embereket látok, akik őszintén hittek a nemes eszmében, és lekvároskenyéren vitték nyaralni az általatok kisajátított és EU-s pénzből körbetérkövezett Balatonra a nincstelen proligyerekek széles tömegeit. 

Ahol te alig burkolt rasszizmusod megnyilvánulásaként jöttment migránstömegeket látsz, ott én sokkal árnyaltabban és a dolgok valódi fenekére nézve csodálatos kultúrákat, az ósdi, elaggott, butuska klerikalizmussal szemben vérpezsdítően izgalmas és bámulatosan ősi vallásokat, amelyek érdemesek a megismerésre. Ahol te terrorizmust kiáltasz, ott én tudatlanságot és meg nem értést. Meg egy borzalmas gyermekkort, ami egy másik kontinensen, miattad nyomorodott meg, mert te is hetero fehér férfi vagy, tehát lényegében elkövető! 

Ahol te SZDSZ-ezni kezdesz, ott én a teljes spektrum minden aspektusát megvizsgálva vádlón  felemelem a mutatóujjam! Vajon felelőssé tehető-e egy gyermek azért, ha ugyanolyan módon vezeti a villanyáramot a reakciós herékbe, vagy joga van neki is a saját módján kínozni a rohadék nemkommunistákat? Vajon tényleg annyira elkúrták-e, mint ahogy egykor önmaguk hencegtek vele, vagy 10-15 év után már itt az ideje újraírni a múltat, és rájönni, hogy mennyire csodálatos munkát is végeztünk, akarom mondani végeztek ők. 

Hiszen akkor még érvényesültek a közgazdaság tudományos törvényei!!!

Nem lehetett egyszerre növekedni, és el nem adósodni. Elégedett volt velünk a külföld, ez pedig, az alacsony jegybanki alapkamattal szemben minden, valódi gondolkodó ember számára a legértékesebb kell hogy legyen.

Lehet, hogy voltak akkor is általuk elkövetett hibák, de sosem volt olyan sötét, mint most, az Orbán-rendszer bármelyik pillanatában, hiszen még volt alkotmány meg Népszabadság!

Ezért is nagyon fontos, hogy az árnyalt gondolkodásmód sem érvényesülhet minden esetben!!!

Ahogy nácik sem indulhatnak demokratikus választásokon, úgy Orbánnal szemben sem engedhetjük meg a bármiféle árnyalás legapróbb luxusát sem. Meg Duterte, Trump, Bolsonaro vagy Salvini esetében sem, akik mind nagyon gonosz emberek. Drogosokat büntetnek, fákat vágnak ki és nem engednek migránsokat kikötni sem. Ráadásul mindegyiket orosz hackerek szavazták meg, akikkel szemben pláne nem gondolkodhatunk árnyaltan, hiszen a világ minden rossz, gonosz és bűnös dolga mögött az káros tevékenységük sejlik fel. 

Nélkülük tökéletes hely lenne ez a szerencsétlen kis bolygó, így velük kapcsolatban egyszerűen nincs helye az árnyalatoknak vagy a párbeszédnek!

A szerző a Tanácsköztársaság-Relativizáló Intézet tudományos főmunkatársa/felügyelőbizottsági tag/kvízmester

MSc

Phd

MTA 

BTK

SZDSZ

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlen tükrözi a szerkesztőség álláspontját. Csak abban az esetben, hogy a kurva anyját minden fideszesnek!

Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg!


  Kurtz ezredes

5 hozzászólás

  1. “Mi mindent árnyaltan látunk a világban”
    ,
    SZAR Nyaltan.
    Sajnálom. Nem szójáték. Komoly.
    A balliberális antikultúra alapvetése= a szarban tapicskolás.

  2. “Na, jó! Önmagukat talán nem látjuk árnyaltan, mert annyira hihetetlenül szerelmesek vagyunk önmagukba, hogy azt még a mindennél tehetségesebb művészeink se tudnák árnyalt művészi eszközeik révén kifejezni. ”
    Szerintem a gréci művész fejezte ki legjobban,és leginkább árnyaltan,hogy mennyire szerelmesek önmagukba. Még azt is megtudhattuk ezen képekből,hogy a dákósok az úniós átlagot sem érik el.
    Az ugyanis 15 cm,míg a Magyar 16.

  3. Az ebtársai néhány helyen pozícióba kerültek,így ennek a féregnek több kannás bort tudnak juttatni.

  4. Annyira beteg már a liberális ideológia ezer lábú polipjának minden egyes csápja, hogy normális, mindenki által hozzáférhető helyen nem is lenne szabad már engedni, hogy figyelmeztetés nélkül publikálhassanak bármit is.
    Hatalmas vörös betűkkel ” a következő tartalom ártalmas az ön és a társadalom többi tagja számára” feliratot halálfejet és minden egyéb eszközt be kellene vetni ellenük, hogy a halálos kórjukat a belterjes körükön kívűl ne tudják tovább terjeszteni.

  5. Nagysanyi önmagával definiálta a bolsevik fogalmát. Föcsögött egyet, majd amikor őrá mondták lényegében ugyanazt, fenyegetően felhorgadt az igazságérzet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük