Marlon Brando fascinated by a dragonfly, Apocalypse Now, Pagsanjan, Philippines, 1976

Kurtz ezredes járványügyi észrevételei


Operatív Törzs

Már a nevét is imádom. Természetesen ebben semmi meglepő nincs, hiszen kicsi gyermekkoromban is operatív törzseset játszottam a játékkatonáimmal. Az összes egyenruhás férfiért rajongok belőle (javaslok olyasmit, hogy dr Romolusz Dandártábornok Úrtól mégis kérdezhessen személyesen a kotnyeles libsi sajtó, de ha rossz a kérdés, akkor kétszer annyi fekvő jár érte, mint Jeszytől. Természetesen Dandártábornok Úr is ott csinálja majd kedvesen velük, és mutatja, hogy hol rossz), de hogy mindenféle főtisztek közt egy édes néni lesz a kedvencem, azt sosem gondoltam volna. Tisztifőorvos Asszony annyira csodálatos, hogy egyszerűen nem tudok másra gondolni, ha Ő megjelenik.

Azt, hogy a gyógypedagógia szórakoztató is lehet, tavaly óta tudjuk. Ez most a nem annyira szórakoztató, sokkal inkább csodálatra méltó verziója a dolognak. Annyi kedvesség, szeretet, jóság és empátia senkiben nincs, mint dr Müller Cecília Tisztifőorvos-Asszonyban. Ne feledjük, hogy nemcsak a szörnyű koronavírus ellen küzd, de a dementia liberalitis szörnyű kérdéscunamijával is meg kell birkóznia. Ja, és én egyáltalán nem értek az orvosláshoz meg a járványügyhöz, de rajta úgy látom, hogy ő meg igen. Négy szakvizsgája is van, ez nagyon-nagyon fáj most a todományt mindig a legnagyobb hévvel szolgáló Indexnek és társainak. Gyűlölik is érte nagyon, és próbálnak tenni ellene, de ez van. Se a járvány, se ők nem fognak nyerni, ha az Ország Doktornénijén múlik. <3

Magyarországi ellenzék

Milyen kis magabiztosak voltak még októberben. Hát, ez van. Amint nem a saját maguk kinyírása és a köz eladósátása van terítéken, egyből látszik, hogy a magyarországi baloldali ellenzék semmire sem képes. Most is tehetetlenül pislognak, értetlenkednek, meg az EU-tól várnak szájmaszkokat Kína helyett. Legalább abban volt köztük egyetértés, hogy a baloldali vezetésű önkormányzatoknál sajnos most épp nem alkalmas felfüggeszteni a parkolási díj beszedését. Megtennék ők nagyon, de most egyszerűen lehetetlen. Hát… nem az ;). 

Kedves magyarországi baloldal! Azt tanácsolom, hogy a történtek ellenére ne csüggedjetek! Fogjátok fel ezt egyfajta nemes társadalomjobbító kísérletként. Ha alapjövedelem nem is lesz, de az alapparkolással most picit jobbá tehetitek ezt a szörnyű, önző világot. Külön öröm, hogy most kivételesen nem másét veszitek el és szórjátok szét a nagyvilágba, hanem a saját kis különbejáratú jövedelmeteken keresztül élhetitek át, milyen az, amikor társadalomjobbító nemes eszmék jobbnál-jobb ötleteit valósítják meg rajtatok.

Ha ezek után pedig azt érzitek, hogy a „faszért hagytátok magatokat rábeszélni”, akkor jól érzitek. 😉 Irány vissza tanítani a szociológia-szakra, vagy a Szent Piacra, ahonnan saját bevallásotok szerint amúgy is éltek. 

Index: Keressük a járványhelyzet legbosszantóbb hülyeségeit

Akkor találjatok egy tükröt, és abban tuti ott lesz benne. Biztos lesz még csomó okos kérdésetek, de hogy ne az Operatív Törzset terheljétek most túl vele, igyekszem kitalálni ezeket és gyors válaszokat adni rájuk.

  • Igen, kimondhatjuk azt is, hogy a drog rossz!
  • Igen, ha ülve maradsz azon, amit most egy egész ország énekel az erkélyen, akkor hazaáruló vagy!
  • Nem, a te munkád egyáltalán nem nélkülözhetetlen. Te is maradj most otthon!
  • Azért határozatlan ideig, mert csak. Most olyan időszak van, amikor nem a te kérdéseid a legokosabbak, hanem egyenruhás bácsik parancsai.
  • Igen, sor kerülhet netkorlátozásra is, ha faszságokra pazarlod a sávszélességet. Ha felhívod az amerikai tartótisztedet, hogy remek ötleted támadt most Orbán megbuktatására vagy jogszociológusokkal tartasz járványkonferenciát, az épp most faszságnak számít, mert nem tudunk tőled ennél sokkal fontosabb dolgokat elvégezni a neten. Pl: online csatahajózás.

  Kurtz ezredes

21 hozzászólás

  1. Kis György.Annyi eszed van mint egy döglött macskának.Remélem követed.

  2. Elegáns udvariassággal nem mondjuk sokak képébe, hogy vész idején derül ki, hogy ki végez értékes munkát, és kikre nincs is szükségünk.
    Merthogy ilyenkor az élelmiszerbolt árufeltöltője, a kórház mosodása, a szkafanderes fertőtlenítő szakember, a határőr, rendőr aki vigyáz, hogy a néptelen utcán ne rabolhassák ki a bezárt üzleteket, a postás-rendeléskihordó és adminisztrátor, hogy a mezőgazdaságban dolgozókat, ápolókat és orvosokat ne is említsük, mind mind értékesebbek mint a hazugsággyártó újságíró vagy a meztelen fenekével festő “művész”, avagy a szociológus-társadalommérnök.
    Reméljük, hogy e vírus kevés áldozatot szed, és egyben tiszta vizet is tölt a most moslékoktól zavaros vízbe. Ahol felszínre bukkan a sza..r, s egy laza mozdulattal ki is löttyinthető a pohárból.
    Most mi mondjuk, hogy akinek nem tetszik a valódi értékteremtő munkára alapozott társadalmunk, azoknak el lehet innen menni bezzegmindenjobb-genderországba – ott tárt karokkal várnak minden léhűtőt, mert ugyan ott is mi fizetünk, de legalább nem röhögik a képünkbe nap mint nap az új hazugságot.

    • Molnár József

      Telitalálat!

    • “Reméljük, hogy e vírus kevés áldozatot szed, és egyben tiszta vizet is tölt a most moslékoktól zavaros vízbe. Ahol felszínre bukkan a sza..r, s egy laza mozdulattal ki is löttyinthető a pohárból.”

      Kedves Naprózsa,

      Úgy gondolom, hogy túlzottan optimista.
      A Pesti úti idősotthon sajnos nem “élő példa” ezeknek az élősködőknek a viselkedésére.
      Mindig találnak maguknak gazdatestet és az eredmény ismert.

      Ez a szánalmas kreatúra AMELY most a főpolgármesteri székben – egyszerre bárgyú mosollyal és sértett lebiggyesztett szájjal – pöffeszkedik, nem más mint egy hasbeszélő!
      A háttérben a Cipollák hada váltja egymást, hogy megfelelő helyzetbe hozzák….

      Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok

    • Kedves Naprózsa! Megint telitalalatod van! Jó volt olvasni az utan, hogy meghallgattam Christiane Amanpourt TV riportjat Szijártó Péterrel. Ez nem riport volt hanem szamonkérés, csak azt nem tudom ,hogy mitől érzi ez a nő feljogosítva magat erre a stílusra? Felhaborító! A gyűlölködö, hazudozó, terrorisztikus ellenzék mantrai szerint kérdezve ítél, és a vilagos valszokból semmit sem hajlandó megérteni nem hogy elfogadni.

      Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

  3. A balliberálisok értenek a mindenhez is. Azonbelül a: 1. a privatizációhoz, a kiárusításhoz 2. az adóemelésekhez, 3. az eladósításhoz, 4. önmagunk lesajnálásához, 5. az üvegzsebhez, korrupciós sajtótájékoztatók tartásához 6. az oktatásegészségügyhöz, 7. a kultúrához, 8. a genderhez, 9. a drogliberóhoz, 10. az abortuszhoz, 11. az eutanáziához, 12. a börtönbizniszhez, 13. a noborderhez, 14. az összes egyéni joghoz a közösség kárára, 15. a független-objektív-haladó dolgokhoz, az összes súlytalan vágyálomjoghoz, 16. a világ vezetéséhez, a mit kellene a másiknak csinálni típusú jóemberkedéshez, 17. a BKV járatszervezéséhez, a parkolási rendhez, különösen járványok idején, 18. ellátásszervezéshez, különös tekintettel az idősgondozásra rühatka ellen, 19. rengeteg saját céggel alapellátás biztosítására, 20. rengeteg saját céggel védőeszközök gyártására, 21. rengeteg saját céggel kutatásra, fejlesztésre, 22. értenek a mindenhez, a bármihez, a valamihez, a semmihez és az akármihez is. UNIVERZÁLISAK. Azaz, ahol ők vannak az jó, ahol nem ők vannak az rossz.

  4. Molnár József

    Ilyen hülyét: A Kásler tesztelés néklül visszaküldte a betegeket. Mindannyian tudjuk, hogy a miniszterhez (ez a legtöbb országban így megy), bárki bemehet tesztet csináltatni. Elküldte őket…
    Ennek a Kiss Gyurikának (fb) is csak annyival van több esze mint egy csirkének, hogy nem szarik szerte szét az udvaron.

    • Nana ! Miért olyan biztos ebben Molnár úr ? Egyébként a csirke ha össze -vissza sz@rik is,legalább hasznos.No de mire jó Kiss György ?

    • Ez a kissgyuri olyan, mint a fasz (feje van, de esze nincs), csak még nem jár le a bőr a fejéről!

  5. Liberális a keresztény ismerőséhez: öt éver adnék az életedből, ha enyém lehetne az a gyönyörű nő!

  6. Dr Müller Cecilia a türelem eleven szobra,Isten tartsa meg jó egészségben. Türelmes embernek tartanak és tartom magamat,de például az RTL-s,ATV-s és a Birom nőszemélyek haját téptem volna ki,ha ilyen stílusban beszélnek velem,valamint a mérhetetlenül hájas hátsójukat verem el úgy,hogy csak hason irkálták volna a
    rosszindulatú hazugságokat.

    • Teli talalat!!!

    • MÜCE néni nagyon aranyos. Ilyen angyali türelem már alig létezik. Ráadásul nagyon bírja a strapát. Ha belegondolok, hogy mióta áll ott MINDEN NAP rendületlenül, és mennyi munkával jár, mire odaállhat!
      Kedvencem!

  7. A cikk telitalálat! Köszönöm, helyettem is szólt!

  8. Íme az írás a bizonyíték, a koronavírus elleni küzdelembeől győztesen kijövünk, de a kommunisták továbbra is itt maradnak.

  9. Ez annyira jó, hirtelen azt hittem, hogy én írtam.

  10. Minden tiszteletem Müller Cecíliáé. Ez a koros hölgy milyen kitartással,l erővel,lelkében sokak által
    megsértve,de mégis lehengerlő optimizmussal áll minden nap a világ elé s az őt semmibe vevő
    primitív emberek elé

  11. Köszönöm Budapest Főváros Önkormányzata vezetésének:

    – fővárosi fenntartású Pesti úti és a Rózsa utcai Idősotthonokban a fertőzési gócok létrehozását,
    – a közterületi automaták, segélyhívók, jelzőberendezések fertőtlenítésének elmulasztását,
    – a piacok, elárusítóhelyek higiéniai, járványveszély elleni védekezés előírásai ellenőrzésének elmulasztását,
    – a közterületek élet és környezetveszélyes vegyszerezését.

    Érdeklődnék, hogy:
    – a többi bentlakásos otthon esetében is számíthatunk fertőzési gócokra?
    – a hajléktalanok izolációs elhelyezése (Észak-Pesti, Schöff-Mérei Kórház) helyetti, lakóépületben elhelyezése járványügyi előírások betartásáért ki felel, kamuferi, Gy. Német, vagy más?

  12. Hivatás gyakorlása közben elkövetett, tömeges megbetegedést és csoportos halált okozó veszélyeztetés a megnevezése ennek a bűnszervezetben elkövetett, minősített bűncselekménynek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük