Koldusmaffia


Olyan jól menő üzletággá nőtte ki magát az ellenzéki tarhalás, hogy tényleg csak idő kérdése volt, mikor jelenik meg a területen egy komoly nagyvállalat és szorítja ki a kicsiket, teszi tönkre a függetleneket, zsebeli ki az amatőröket. Valahogy így kezdődött az ipari forradalom is…

A mérce.hu nevű kommunista kiáltvány, vagy Juhász Péter szigorúan érdektelenségi küszöb alatt tartott munkássága mától az amatőr kőfaragók és balettművészek világába tartozik, hiszen belépett a piacra a nagybetűs függetlenség, maga az Index is. A magányos tarhálás helyett megérkezett az ipari koldulás évtizede.

Bevezetés a koldulás módszertanába

A nehezebb, a kényelmetlenebb út a pénzszerzésre az, mikor valakit úgy megvert a sors, hogy kénytelen feladni minden önbecsülését, és a közösséghez fordul alamizsnáért. Ilyenkor az őszinteség elengedhetetlen, érdemes minél színesebben és átélhetőbben vázolni a nyomorúságot, ez nyitja ki a szíveket, egyúttal a pénztárcákat. A legnehezebb részen, tehát azon, hogy valaki emberi mivoltát feladva kéregessen az utcán, a szükség és a kényszer viszi át. Nincs más választás, ha életben akar maradni.

A könnyebb módozat amikor, nincs is igazán szükség alamizsnára, csak mivel a pénz olyan, mint a levegő, nem számít mennyi van belőle, csak legyen gecisok, a pimaszság vezet célra. Kell hozzá valami vicces, igazságot ugyan csak Sargentini-jelentésnyi mennyiségben tartalmazó, de mégis megfelelően pofátlan szöveg. Mint példának okáért a „légy oly bátyám, adj egy szál cigit, anyukám szívműtétjére kell!” szöveg többnyire eredményre vezet. A nagyvárosi, minden hülyeséget megértéssel fogadó közeg ilyenkor egy félmosoly kíséretében mindig ad egy kis cigit/aprót, elvégre mit számít pár forint, maga is valami marhaságra költötte volna csak el, mondjuk fenntartható bambuszszívószálra vagy Paprikakinga egyik önálló estjére.

Nagyvállalati profizmus

Az Index nevű agitációs propaganda vállalat a második módszert választotta, mivel roppant szerencsés helyzetben van. Pénzre ugyan nincs szüksége, bőven rendelkezésére áll minden, amiről a konkurensek álmodni se mernek, de a sok-sok magányos, öregecskedő, és kórosan elhízott femnáci Európában rengeteget dolgozott azon, hogy a magyari nyomorúságos rögvalóságról már mindenki tudjon mindent. Az elmúlt években hetente szűnt meg a sajtószabadság, a kormányzati elnyomás pedig akkorára nőtt, hogy talán Konok Péter szakállában is akad egy kicsi belőle poratkának álcázva. Maradt a viccesen pimasz, pofátlan duma, hogy ők annyira, de annyira szeretnének függetlenek maradni, és nyilván fejleszteni, még több izgalmas gasztróreceptet kikutatni a zacskós levesek közt, esetleg leleplezni valamit, ami fejléces papíron érkezik különböző hárombetűs szervektől, hogy nekiálltak ipari méretben tarhálni.

Persze nyugodtan tegyék, elvégre az egykulcsos adónak és a pezsgő gazdaságnak köszönhetően bőven van miből adakoznia a nagyvárosi középosztálynak, akik olvasóik jelentős részét adják. Pénzből van elég, adakozó kedvből áll rendelkezésre kevesebb mindig. Most, hogy az Index beindította a koldusmaffiát, a kicsik el lesznek zavarva az utcáról. Ők hoznak Bukarestből precízen nyomorékká tett gyereket, 120 évesnek látszó kora 30-as cigányasszonyt, süketnémát tökéletesen játszó, csak románul értő rokkantat. Vagyis ennek a médiabeli megfelelőit. És innentől a többi koldusnak lefőtt a kávé. A Mércének hónapjai vannak hátra, a Gólya presszó költözhet, Juhász Péter pedig vásárolhat hitelre Hollandiában. Ott még biztos maradt neki…

Már többet beszélnek róluk, mint bármelyik tarhálós akcióról az elmúlt évekből.

Reggel pár percre lekapcsolták magukat, ettől pedig a teljes haladó nyilvánosság idegállapotba került. Csak hogy átéljék, milyen lenne Index nélkül. (Én túléltem.) Gondolom egészen olyan, mint kávé nélkül ébredni, vagy arra menni hazafelé egy whiskeykóstolásról, hogy bezárt a kulináris élvezetek legmagasabb fokával csábító csirkés gyorskajálda. A profin megtervezett üzenet átment, a haladókák zaklatottságukban már az első pár órában annyit utaltak, amiért Juhász Péter napokig perselyezte végig mások tüntetéseit. Más ligában játszanak, na….

Az Index most nyírja ki éppen a (szinte) teljes ellenzéki sajtót. A 444 nyilván kivétel, ott csak egy embernél kell tarhálni, Gyurkabácsi pedig nem lesz földönfutó ennyi plusz kiadástól. Az azonnali.hu megmarad, őket eltartja Ungár, a HVG és a Népszava nyereséges a Népszabadság és a Magyar Nemzet késői végelgyengülésben történt elhalálozása következtében, a többitől meg kezdhetünk búcsúzkodni. Nem is akkora szar arcok ezek az indexesek? Majd beszéljék meg egymást között, mi biztos jól fogunk szórakozni.

***

De az is lehet, Földes Andrásért gyűjtenek, őt kell kiváltani a mesés Dzsádói-fensík titokzatos oázisainak egyik ragálykórházából, hogy újra küldhessen nekünk izgalmas riportokat a Földközi-tengeren hánykolódó grafikusokról és leendő finn válogatott focistákról.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

25 hozzászólás

  1. Sirva nevettem az un.szolgalati (vajon melyik szolgalati?) kozlemenyukon.
    Mar a piros mezoben lengedezo kek zaszlo (hova tuntek rola a sarga csillagok?) is jo szorakozast igert, de ez a CEMP nem az a CEMP, mert ezt nem tudni, milyen penzbol vettek es “az olvasoktol kapott penz a mienk lesz” mindent vitt.
    Nem vitas, a penznek van szaga, nem mindegy tehat, hogy kitol jon. Mar a kenyesebb izlesuekne perszel…

  2. Van egy jó tanácsom mindenkinek: nem kell az index nevű szennyet olvasni, ez jobbá teszi az ember életét.

    Nem túl nagy okosság beképzelt korcs balfaszok nyomorék világnézetével befolyásolni magunkat.

  3. Azt szokták mondani, hogy ez a diktatúra úgy teszi tönkre a “független” sajtót, hogy nem hirdet benne. Na de ha diktatúra, ők meg függetlenek, akkor pont az a jó, ha a diktatúra nem hírdet benne, nem? Egyébként meg a hírdetések hány %-a állami? Mert rengeteg magáncég is van a világon akik szoktak hirdetni. Vagy azokra is rá van parancsolva, hogy ne hirdessenek?

    • Ez a “diktatúra” mindenütt hirdet. Még a mocsarék Blikkben is.
      Ezek NEM ENGEDIK MEG, hogy a kormány hirdessen a lapjaikban,
      NEHOGY MEGMÉTELYEZÉZK AZ OLVASÓIKAT. 😀

    • “Vagy azokra is rá van parancsolva, hogy ne hirdessenek?”
      Igen, így van. Ellenkező esetben jön a NAV, és vizsgálódik pár hónapig…
      Éppen addig, ameddig a cég tönkremegy, vagy jelentős veszteségei keletkeznek…

  4. “és leendő finn válogatott focistákról”

    Vagy trockista FROCLIstákról.
    Nosza, na!
    Aggyá neki, na, egy bélást legalább.

  5. Index=cinikus magyargyűlölő heccbulvár

  6. Ennél rettenetesebb a valódi koldusmaffia. Legalábbis látványra. Mert Indexet nem kell olvasni. De a koldusok elkerülhetetlenek. Nem új dolog ez. Már évtizedek óta épülgetnek Bánffyhunyadon és másfelé Erdélyben a főnökök kalyibái.
    Nagyváradon egy kitekert lábú lány koldult sokáig az állomás előtt, azóta tán a jövedelmezőbb Galliában “dolgozik”.

  7. Elolvasva ezt a cikket nincsenek szavak.. Egy szerzo nevet odairhatnatok! Csak azt sajnalom hogy ide kattintottam, de igerem ez volt az utolso alkalom. Titeket ki fizet? A szerzotol meg annyit, hogy te hogy tudsz reggel a tukorbe nezni? Undoritoak vagytok mind.

  8. Majd a szent piac segít rajtuk…

  9. “ezekre a hullákra” miért reagálunk EMBEREK !!!!!!
    Vonatkozik ez nem csak az azonnalira és az indexre—hanem sebestyénistván komcsira is ?????

  10. Ne erőlködj Sebi.
    Bár, miért ne?
    Frusztrációdat valahol neked is le kell vezetned.

  11. Egyszerűen fogalmazok, hogy a mentálisan hátrányos helyzetűek (pl a cikkíró) is megértse: A koldulás az amikor valami szerencsétlen(?) úgy akar pénzhez jutni, hogy kéreget, mert ő milyen szánalmas és nyomorék. A sajnálatodra építenek. Az adakozás mértéke-értéke minimális
    Ha egy cél érdekében hozzájárulásokat kérnek, akkor az közösségi gyűjtés. Mindegy, hogy egy fejlesztéshez szedik össze az aprót, vagy egy lap üzemeltetéséhez. A cél és a működési mechanizmus ugyanaz. Ebben az esetben a pénzt azért adják az emberek hozzá, mert hisznek az ügyben, ötletben és támogatni akarják. Itt az adakozás (támogatás) magasabb értékű is lehet. Így lényegében meg tudnak valósulni a rizikósabb, de sokakat érintő ötletek (Kickstarter), vagy életben tudnak maradni a “közszolgálatibb” oldalak-kiadványok is. Miután a magyar közszolgálati csatornák már pártpropaganda gépezetek csak, így erre megnőtt az igény.

    Persze néhény egyszerűbb elme (pl kormánypropaganda kiszolgáló személyzete, mint TI is, kedves cikkírók) számára a valós élet csak valami kivétel a logika meg szitokszó. 🙂

    • A közszolgálati tévé és rádió eddig melyik kormányzás alatt nem volt propaganda gépezet ?
      Több kérdésem nincs azokhoz, akik a valós életet látják, mert mentálisan felsőbbrendűnek érzik magukat, ami már eleve óriási hiba.

      • Mondhatsz amit akarsz, de korábban nem volt ilyen szintű hazudozás “elvárt” a közszolgálati adókon. Nem vásároltak fel politikai célokra adókat és portálokat. (ami mondjuk vicces ezeken, hogy tucatnyi helyreigazítást kellett már kiadniuk a hazudozásaik miatt . És az csak ahol bíróság kötelezte őket a helyesbítésre. )

        Emellett nem volt 6 “kötelező” programhely és nem nyomták négy éven keresztül a pártpropagandát sem az “előzőek”.

        Nem felsőbbrendű vagyok, csak a cikkírók nem túl versenyképesek szellemileg és a kommentek alapján ezzel meg is találják a fogadókész célcsoportjuk akik benyalják ezt az agyhalott hülyeségeket csont nélkül. A gyagyás is ember. Nem bántjuk őket. Ez a szint még szavazhat is. 🙂

  12. A retardált libsik mit várnak, a kormány tartsa el, pénzelje az ellenségeit is ? Amikor ők voltak kormányon, akkor vajon így volt-e ? Ja, most jut eszembe hogy nem, sőt akkoriban a 95-5 arányú balos médiafölény sem zavarta egyiket sem. Milyen érdekes, ugye ?

    • Ez itt Magyarország. Nincsenek “ellenségek”. Az, hogy te azt gondolod, hogy akinek eltér a véleménye az “ellenség” az csak téged minősít.
      Nem “pénzelni” kell az üzleti-kereskedelmi csatornákat, hanem békénhagyni. Nem birtokolni kell az újságokat-tévéket KÖZPÉNZBŐL, hanem üzemletetni a közszolgálati csatornákat. Nem hírt GYÁRTANI politikai megrendelésre és lejáratásokra, hanem meglévő híreket eljuttatni a lakossághoz. Nem milliárdokat költeni reklémra a haverok cégeivel, hanem megoldani a problémákat. És nem utolsó sorban a KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLNI és nem ugyanazt a hülyeséget ismételgetni mindenre.

      Meg mondjuk öröm lenne a hírek forrását is elérni a cikkeknél. Mert ugye az sose szerepel. A képekhez költi a “közmédia” a történetet és az eredeti szöveg sem fontos, csak amit belemagyarázunk. 🙂

  13. És ezt TE mint jobber el is hiszed, vagy csak hozzá akartál egyet böffenteni a remekbe szabott cikkhez.
    A munkásőr Sebi a TE példaképed ezek szerint, vagy Marx, Engels és Tsai a kommunista részvénytársaságban.
    Szolgálj csak, és tanulj tinó, előbb-utóbb ökör lesz belőled. De lehet, hogy már most hatökör vagy?
    A hozzászólásod tartalma arra hajaz…☺

    P.S. Fogd szorosan a Sebestyén munkásőr elvtársad kezét, továbbra is haladjatok együtt kéz a kézben a lenini úton…nélkülünk, magyarok nélkül…

  14. Karácsony.sk

    Ki ez a Sebestyén István, aki olyan büdös, hogy már akkor szar volt, amikor marxista balliberális hazaárulóvá vált! Szar gyökerekből csak szar terem, főleg akkor, amikor hamis név mögé arctalanul bújik el úgy, ahogy azt egy igazi véreskezű narxista balliberális komcsi csinálja! Nekünk sajnos ebbő is a legszarabb alja jutott!

    Szlovákiából…………….

  15. Kata Erdélyiné

    Ez a sebike leragadt a biteknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük