Kétsebességes Néppárt és a káposztára halogatólag néző kecske esete

A magyar közéletben bevett fogalmainkkal nehéz értelmesen leírni, mi történt tegnap az EPP soros (hehehe) autodaféján. Se győzelem, se vereség, de nem is döntetlenben egyeztek ki, hanem a vitában álló felek egy pillanatra körülnéztek és felülkerekedett a racionális énjük, a döntés (inkább leszámolást) pedig elhalasztották.

A Néppárt tőle szokatlan módon figyelembe vette a tényeket, a Fidesz pedig tőle szokatlan módon nem használta ki a bizonytalanságot és nem borította rájuk az asztalt. Mert rájöttek, ellenséges terepen járnak, amíg ők vitatkoznak, lelkesen szalámizzák egymást és magukat, addig valódi ellenfelük nevetve gyűjti be azokat a hatalmi pozíciókat, amik lehetőséget biztosítanának arra, hogy a föderalisták és szuveneristák közti néppárti vitákat egyáltalán le lehessen folytatni.

A Fidesznek két minimumcélja volt, amennyiben eltekintünk attól, hogy milyen reklámértéket hordoz magában, ha valaki Brüsszelben veri orrba verbálisan az elkényelmesedett, tutyi-mutyi, nyugat-európai büroszovjetokat. Az egyik, hogy egyben maradjon a Néppárt és mint a legnagyobb pártcsalád tagja folytathassák (legalább a kampányt), a másik pedig, hogy ne Timmermansnak hívják a Bizottság következő elnökét.

Mert semmi más nem történt, mint a felek osztottak-szoroztak és eszükbe jutott, hogy ha kizárják a Fideszt, emiatt távoznak a Fidesz legközelebbi európai szövetségesi, akkor már nem a Néppárt a legerősebb pártcsalád a tavaszi választásokon, ennek pedig egyenes következménye, hogy nem a Néppárt, hanem az eddig második legerősebb szocialisták adják az Unió legfontosabb testületének elnökét. Timmermans pedig akkor is a világvége, ha Weber egy fasz, és jó lett volna megszívatni.

Az a furcsa felállás alakult ki az ülés kezdetére, hogy se a Fidesznek, se a Weber körül csoportosuló technokrata, büntetéspárti erők nem győzhettek, mert akkor mindent elveszítenek.

Mint a csata és a háború közismert relációja.

Mind a hősi eposzok, mind a gúnyos nevetés indokolatlan, egyedül afelett örvendezhetünk, hogy a józan ész és a belátás, valamint a legalapvetőbb matematikai kalkuláció visszatért a Néppártba. Az irány tehát jó, részemről remélem, hogy az új összetételű EP-ben is polgárjogot fog nyerni az, amikor a tények számítanak, nem az érzelmek.

A Néppártban elindult a józanság restaurációja, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a vita feloldása megint az úgynevezett kétsebesség lett. A kétsebességes Európa elképzelésének mintájára kialakult a kétsebességes Néppárt, amiben vannak az egyenlők és az egyenlőbbek. Az egyenlők tagok maradhatnak, de nincs joguk beleszólni a fontos kérdésekbe, az egyenlőbbek pedig, a régi nyugati országok politikusai a jövőben időről időre razziákat tartanak a kisebb, keleti országokban, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek be a status quo fenntartásához. „Ezek még mindig nem értek meg a demokráciára, sajnos nem lehet szavazati joguk.” – jelentik majd ki lemondó szomorúsággal.

Kelet-Európa dekolonizációja hosszabb menet lesz, mint a föderalista többség megakadályozása. Csapataink harcban állnak és (egyelőre) töretlenül hátrálnak. Tavasszal talán jobb lesz…

Facebook hozzászólások

  Nyilvánvaló Kapitány

Avatar

6 hozzászólás

 1. Avatar

  Mi erre a válasz?

  Following a vote in the European People’s Party (EPP) Political Assembly, the membership of Hungarian party Fidesz has been suspended with immediate effect (190 in favour, 3 against) after ajoint proposal from the EPP Presidency together with Fidesz. The suspension entails that Fidesz will no longer be present at any party meeting, nor have speaking time, nor voting rights, nor the right to propose candidates for posts.

  In the margins of the meeting, EPP President Joseph Daul stated:

  “EPP is a party of values and each member must abide by the principles that unite us. Today, internal democracy has spoken. Following the request of 13 members parties, we voted to suspend Fidesz until further notice. This decision was not taken lightly. As the party of Europe’s Founding Fathers and many European successes, EPP is and must remain a beacon of values. All our member parties must lead by example.

  We cannot compromise on democracy, rule of law, freedom of press, academic freedom or minorities rights. And anti-EU rhetoric is unacceptable. The divergences between EPP and Fidesz must cease.”

  An Evaluation Committee will be monitoring Fidesz’s implementation of the conditions agreed. The body will be chaired by Former President of the European Council and Former Prime Minister Herman Van Rompuy (Belgium) and composed of Former European Parliament President Hans-Gert Pöttering (Germany) and Former Chancellor Wolfgang Schüssel (Austria). They will present their report to the EPP Presidency in due course.

 2. Avatar

  A javaslat (az agresszív kis libsi vakarcs-pártok által kezdeményezett egyetlen napirendi pont), aminek megtárgyalására összejöttek: kizárni a hatalmas, erős és egységes FIDESZ-t.
  Az ülés végén úgy álltak fel, hogy most a FIDESZ még sincs kicsukva.
  Aki időt nyer, életet nyer.

 3. Avatar

  Bizonyos mértékig igaza van a hazai “haladóknak”, ahogy ma örömtáncot lejtenek. Ez egy vesztes-vesztes tűzszünetet, amit Dobzse Weber hülyesége váltott ki.
  (Dobzse annyit jelent “jól van”. Egykori tutyimutyi Dobzse László királyunk kapta ezt a történelmi nevet, miután mindig annak adott igazat, akivel legutoljára beszélt.)
  Webernek valamelyik libsi nyilván azt a tanácsot adhatta, hogy a globalista idióták oldaláról is kap pártszavazatokat, aztán ő lesz a király. Erre rábólintott, oké, akkor cserébe kirúgatja a szálkát Soros körme alól. Csakhogy nem gondolt bele, a másik oldalon már van pótolhatatlanul aljas jelölt, úgyhogy mikor egy épeszűvel is beszélt, ki felvilágosította, hogy saját maga alól vágta le az ágat, már megcsinálta a bajt. Azóta a mai dobzsénk mindig azt mondja amilyen közegben éppen van, s elvárják tőle.
  Borzasztó, hogy ily történelmi pillanatban egy kontinens vezetőinek két emberileg selejt közül kell megválasztanunk a kisebbik rosszat. Brrr. Webernél még van esély megfelelő szaktanácsadókkal körbevéve távol tartani a Sátán embereit, de mi megint ráfaragunk, mint anno muhi csatánál és Mohácsnál, mikor kapunkat döngeti a barbár, mi meg nekiállunk pitiáner hatalmi harcokban huzakodni?
  Ahogy a nyugati és itteni agymosottakat elnézzük, valszeg májusban úgy szavaznak, hogy egy három hasonló erőből álló tömb fog marakodni Brüsszelben, aminek mindig az oszd meg és uralkodj nevető kívülállók lesznek a nyerteseik, s amíg mi huzakodunk szépen kisettenkednek a Trójai faló belsejéből, s mire 5 év múlva újra urnához járulunk, már nem mi, hanem a zöld, kommunista liberális álcából nyíltan előbújt muszlim tömegek fognak a sorsukról szavazni.
  Tegyük inkább májustól Nándorfehérvárrá Brüsszelt! Ahogy anno nem az ellenségből verbuvált zsoldosoknak adtunk fegyvert, nyissunk új frontot: legyen akár kötelező összeurópai népszavazás arról, hogy Európa legfontosabb szavazásai esetén nem szavazhatnak kecskék arról, hogy felfalhatják-e a káposztát?
  Miután mi sem szavazhatunk, sőt nem is szerezhetünk polgárjogot a muszlim államok többségében, kölcsönösségi alapon azok, akiknek ősei bevándorlók és ők is olyan kettős állampolgárok, akiknek van Európán kívüli állampolgárságuk is, a következő EP választáson nem vehetnek részt.
  Meg kell húzni már egyszer egy határt. Azok, akiknek ősei nem építették a kontinenst, az infrastruktúrát, utakat, iskolákat erőműveket… azok nem is dönthetnek kontinensünk jövőjéről sem, mert nem ők szenvedtek, dolgoztak és adták vérüket e földrészért.
  Persze, lesz visítás a bevándorlók részéről, de kit érdekel? A muszlim világ már rajtunk röhög, hogy a saját törvényeinket, illetve morális elveinket fordítják ellenünk, és így igáznak le.

  Már azt sem értem régóta, hogy akinek kettős állampolgársága van, az két embernek számít? Szavazhat egy muszlim itt ellenünk a Sargentinire és utána Törökországban, Szomáliában vagy Afganisztánban is? Nonszensz!
  Vagy legyen mindenki kétszeres állampolgárságú, és mi is szavazhassunk teszem föl Kuvaitban vagy Törökországban is, vagy legyen fontos (nem helyi) kérdésekben mindenkinek egyszeres szavazási lehetősége és punktum!

 4. Avatar

  Mondhatjuk, hogy a Fideszt a “saját kérésére” adaptációs szabadságra engedték, és majd 3 elmeorvos fogja eldönteni, mikor lehet újra hasznos tagja a társadalomnak… 😉

  De azt is mondhatjuk, hogy az ínyenc Fidesz lazán hátradőlve várja, mi lesz az EPP-ből a választás után. Ha úgy dönt, megfelel a kényes ízlésének, amit az EPP és a 3 napnyugati bölcs kifőzött, felkínálhatja nekik, hogy a tenyeréből egyenek😉.
  Egyébként pedig busz után, nő után nem fut, megvárja a következőt. Akár így, akár úgy, a Fidesz politikáját eddig sem az EPP határozta meg (ahogy az EP vagy az EB sem), hanem a választói. A jó hír az, hogy ez így is marad.

  Summa summárum, Orbán bravúrosan jóllakatta a libsi kecskéket úgy, hogy a káposztája – ami cselekvési és döntési szabadságot ad – megmaradt.

 5. Avatar

  Lassabban azzal a kecskével, mert különben a kecske is éhen döglik, meg a káposzta is elrothad, ami az óbégatás hangszerelését sem javítaná.
  Egyelőre nagyon falsul szól a dalammá hazudott hangszerelés, és állandó a hangzavar, ami a kecskét az éhhalálba üldözi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük