100 év – avagy minden, amit a mai modern magyarországi baloldal többé-kevésbé nyilvánosan gondol a 100 éves Tanácsköztársaságáról.


Kocsmai beszélgetéseken (de miért járunk velük kocsmázni?), bátor, pimasz, formabontó vlogjaikban (de miért nézünk ilyeneket?), szemfelnyitó mércecikkeikben (de miért olvassuk ezeket végig?) körvonalazódott, hogy mit gondol a magyarországi baloldal 100 éves legfőbb művéről, a Tanácsköztársaságról.

A magyar keresztény úri középosztály megérdemelte, amit kapott, hiszen Tisza István volt a legnagyobb háborús uszító!

Pont nem, illetve pont ő nem, de nyilván nem várhatunk tőletek igazmondást ilyen téren.

Fontos kimondanunk, hogy ami történt, az lényegében igazságos volt, mégha történtek is túlkapások!

Igen, a beteg kommunista eszméid szerint tényleg igazságos minden nemkommunistától elvenni a vagyonát, és utána vagy előtte gyorsan megölni. Ennek fényében túlkapások se nagyon történtek, nem értem, miről beszélsz.

A vörösterror lényegében nem is terror volt. Az úgynevezett végrehajtói valójában jó emberek voltak, mert gyerekeket is nyaraltattak, többször fagylaltot is vásároltak nekik.

Igen, ahogy Göbbels meg Heydrich is kiváló, nagycsaládos mintaapák voltak, Adolf Hitler meg elképesztő módon rajongott a kutyusokért. Ted Bundy meg olyan jóképű és tisztelettudó fiú volt, szóval elég már a megbélyegzésükből 2019-ben!!!

De akkor baloldaliként miért érzek értékközösséget velük és miért szeretnék most is rájuk emlékezni, ezt mondd meg, ha tudod!

Furcsa betegségben szenvedhetsz, azért. Öngyűlölő vagy, illetve a te esetedben ez magyargyűlölettel is átitatódik. Általában véve mindenkit gyűlölsz, aki nem olyan denegerált beteg állat, mint te meg a balos haverjaid. Mindenkit, aki erősebb, szebb, jobb és boldogabb nálatok, tehát elég sok embert a Tányéron. Ja, és ehhez hozzá jön még az is, hogy az eszméteket se véletlenül választottátok, mert kb. olyan sikeres az is, mint ti magatok. Mégis mire emlékeznétek szívesen ebből a 150 évből, amióta léteztek? Tudsz nekem kommunista sikertörténeteket mondani a nagyvilágból? Ez a 133 pont elég rövidke időszak, így bele tudod projektálni az összes hülye ígéreteteket, amely a kiforrott, kiteljesedett, valóban megvalósult kommunista rezsimek alatt valahogy sose jött össze. Kb. ezért.

Fontos emlékezni rá, mert hazafias tett volt! A baloldali hazafiság egy ilyen szimbóleuma. A fehérek voltak a külföldiekkel kollaboráló hazaárulók, míg a vörösök a magyar hazát védték!

Hát hogyne! Szerencsénkre te még véletlenül se a fronton harcoló vörös kiskatonákra szoktál ilyenkor emlékezni, akik jó eséllyel mégcsak balosok se voltak, nemhogy kommunisták. A szemed sokkal inkább a hátországban páncélvonattal gyilkolászó-rekviráló leninfiúktól lesz könnyes. Ezt pl. onnan szoktuk tudni, hogy 2019-ben is úgy öltözöl fel, mint ők 100 éve.

Horthy egy köcsög volt, amiért leverte a cattarói matrózlázadást, meg embertelen és törvénytelen volt, ahogy szegény matrózokat kivégeztette, de Lukács népbiztoshelyettesi tizedelései teljesen rendben voltak, ne ragadjuk ki a történelmi kontextusból!

Hm, tehát néha rendben van a korszak szokásainak joggyakorlatának törvényes alkalmazása, néha meg nem. Egyenlő mércét kérünk szépen itt is! Az a helyzet, hogy háborús körülmények közt, hadban álló katonai erőnél lázítást-zendülést szítani bizony halálbüntetést érdemlő cselekedet volt akkoriban, de normálisabb haderő esetén még most is az. Szerencsére még most sem mindenki olyan posztmodern vegán hippi, mint amilyenek ti vagytok. Akkoriban meg pláne nem volt ilyen. Például egy nagyszerű és fess tengerész kevesebbért is a zendülő csürhe közé lövetett. Egy nagy gond van csak, hogy történelmi ismereteitek ismét hiányosak, ugyanis a cattarói matrózlázadást még véletlenül sem a Pólában horgonyzó Viribus Unitis parancsnoka verte le, de sebaj. Hazudtatok meg tévedtetek ti már ennél sokkal nagyobbat is.

Nemes, baloldali kísérlet volt, próbáljuk meg újra!

Persze. Ukrajnában, Venezuelában, Görögországban meg hasonló helyeken tőlem próbálkozhatsz. Aztán, majd ha ezeket felvirágoztattad, visszatérhetünk rá, hogy Magyarországra miért ne gyere ezekkel a beteg társadalomjobbító ideáiddal soha többé. Add csak el a téglajegyeidet a saját kis portálkádra meg közösségi drogpresszódra! Ha elég ügyes vagy, biztos találsz majd valami balekot, aki ingyen jön neked fúrószárat cserélni a felújításkor, mert a ti köreitekben ilyesmikhez nem sikk érteni, csak amikor mégis szükség lenne rá.


  Kurtz ezredes

4 hozzászólás

  1. Lakatos Imre

    Baloldali vagyok, de egyik állítással sem értek egyet. Viszont a következőket gondolom:

    1. Tisza eleinte háborúellenes volt, ellenezte a belépést. Később azonban a háború mellé állt, megszavazta a hadüzenetet, így felelős a frontokon meghalt magyar katonékért. A meggyilkolása azonban egyértelműen bűncselekmény, elítélendő.
    2. A vörösterror történelmi tény, csak egy mentálisan zavart lény vitatná a megtörténtét. Az más kérdés, hogy a fehérterror ezres léptékű likvidálásaihoz vagy a holokauszt megsemmisítőtáborokban megölt százezreihez képest jelentősen kevesebb embert érintett. Ettől azonban még kegyetlen és törvénytelen gyilkosságokról van szó.
    3. A Tanácsköztársaság minden lehetséges pozitívuma (földosztás, béremelés, segélyek, munkásüdültetés, oktatás) ellenére véres diktatúra volt. Demokrata ember nem emlékezik rá, legfeljebb elrettentő példaként.
    4. Horthy nem volt köcsög, de nagy államférfi sem. Nehéz történelmi helyzetben puccsolta meg a hatalmat és katasztrófába vezette az országot. Irredenta, antiszemita és nácibarát politikájának egyértelmű következménye a 2. magyar hadsereg doni katasztrófája, a magyar zsidók auschwitzi halála, Budapest rombadöntése és a szovjet megszállás.
    5. Lukács György számos morális hibát követett el és szakmailag sem következetes az életműve. Ettől függetlenül azonban ő a 20. legnagyobb hatású magyar filozófusa.

  2. Egy baloldalitól sem hallottam még sose ilyeneket, de biztos hasonlókat írnék én is, ha jobboldali újságíró lennék. Ezek a legjobb hangulatkeltő cikkek, forrás nélküli, indulatkeltésre alkalmas gondolatok összegyűjtése és kommentálása…

  3. Hogy-hogy nincs itt egyetlen értelmes hozzászólás sem? Gyalázat, h még mindig lehet büntetlenül ünnepelni, koszorúzni a rettenetes 133 nap emlékét/emlékére!!!

    • Bocsánat, lehet, h a moderálási idő miatt, de amikor a fentit írtam, még csak MH bejegyzése volt itt. (Ugyan nem, v csak részben értek egyet LI és t hozzászólókkal, de az ő mondataikat akkor még nem láttam.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük