Juhász, az alacsony barna, felemás cipőben


A prolilexikon, a wikipédia szerint Juhász Péter politikus, nincs mit tennünk, ez van. Karrierje száz gramm marihónaljával kezdődött, melyet becsempészvén a tulipánok földjéről, szépen megdőlt. Megúszta bírsággal. Ebből lett kendermagos civil, taszos műroma, abból meg millás megmondó. Bár még két éve is esküdözött, hogy nem lesz politikus, de lett. Bár mondta, hogy nem indul el a választásokon, de aztán mégis. Mondta, hogy nem lehet cimbizni a Mesterházyval meg a Gyurcsánnyal, de mégis lehet. Figyelem! Most jön az alacsony barna, felemás cipőben című jégkrém-balett. Juhász Péter lemond. Még a hangja is karcosabb lett hirtelen. Kérem szépen, elvtársak, elvtársnők, millások és spanglisok, íme az utolshow magyar demokrata.  De tényleg. Egyenes tartás, nemes arcél, a Milla meg úgyse engedi majd lemondani. Mint az Öt család  New Yorkban, úgy összeül a Milla platform ügyvivői testülete is. Barzini elnököl és a Tattaglia család is Juhász Pétert akarja majd. Leginkább nekem kellemetlen, hogy ilyen dolgokkal kell koptatnom a körmöm a laptopom billentyűin, de ez egy ilyen ország. Juhász Péter ma az ellenzék egyik fontos politikusa. 
„Gyurcsány, ne röhögj ott a hátsó padban! Mit súgtál a Mesterházynak? Parasztáldozatnak nevezted a Juhász Petit? Nem leszel így őrsvezető. Mi az, hogy dehogynem? Nem fiam, nem veszed meg a Bajnait kilóra, már rég eltörölték a rabszolgaságot.”
Ezt most kivételesen loptuk -a BÖM-től
Ilyeneket kéne írnom, mert ez közelebb áll a valósághoz és a szellemi színvonalhoz. Juhász marad a nyakunkon, a központ bizottság megszavazza, hogy maradnia kell. A végén majd csak bejut a parlamentbe, a fizetés jó, kevés a munka, néha beszédül a Kálmán Olgához, elrecseg valami hülyeséget, mely szerint Göring a Zorbán, azt persze sose fogjuk megtudni, mit is kéne csinálni és hogyan, az ilyen kellemetlen kérdésekkel nem foglalkozik korunk gondolat nélküli píár hőse. Az igazi demokrata. Ugye.
„Figyuzz, engem ne égessen ez a pislákoló Bajnai, nélkülem az offshore számláit nézegethetné ellágyult tekintettel. Miért, ki a tököm csinált olyan hercig egymilliós oldalt az arcoskönyvben? Én! Ezért a pénzért inkább újra dupla fenekű Trabanttal megyek Amszterdamba zöldért. Meg lesz megint hasispipa boltom az Andrássyn. Szegény Dopemant is elüldöztétek a maszop karmaiba.A fiatal értelmiségiek engem akarnak, csak még nem tudják.”
Szóval a politika zajlik nálunk. Nálunk a Juhász Péter politikus. A legnagyobb röhej, hogy az ellenzékben még mindig a Gyurcsánynak van a legtöbb esze. És kavarja, mint Piszkos Fred.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük