A jogvédők ismét kiharcoltak pár méretes ásítást


 A HRW-nek széleskörű humánerőforrása lehet, hogy az Iszlám Állam ténykedése közben, a közel-keleti keresztények üldözése közepette és a kelet-ukrajnai háború idején sikerült kiemelten foglalkoznia Magyarországgal!

Asszongya a zállami hírgyár:

„A Human Rights Watch szerint reformok sorozatára van szükség ahhoz, hogy a magyarországi jogszabályok és intézkedések összhangba kerüljenek az ország nemzetközi és regionális kötelezettségeivel. A HRW sürgette egyebek mellett a civil szervezetek elleni hadjárat beszüntetését, az alkotmánybíróság jogköreinek helyreállítását, a bírói függetlenség biztosítását, a médiahatóság tagjainak megválasztásakor a többpárti jelölési rendszer megteremtését, a hajléktalanok kriminalizálását lehetővé tévő alkotmánymódosítás visszavonását, az Emberi Jogok Európai Bíróságának az egyházak egyenlőségére vonatkozó ítéletének alkalmazását, a választásokon való általános részvétel lehetőségének biztosítását a fogyatékossággal élőknél is, a roma kisebbség jogainak védelmét szolgáló konkrét cselekvést, a romaellenes és az antiszemita megnyilvánulások legfelső kormányzati szinten történő nyilvános elítélését, valamint a családon belüli erőszak áldozatai védelmének garantálását.”

Ez olyan sok, olyan hosszú sérelemlista és olyan hosszú mondat, hogy az MS Word aláhúzta zölddel.

A HRW-nek széleskörű humánerőforrása lehet, hogy az Iszlám Állam ténykedése közben, a közel-keleti keresztények üldözése közepette és a kelet-ukrajnai háború idején sikerült kiemelten foglalkoznia Magyarországgal: boldog lehet egy ilyen ENGÉÓ!

A civilek elleni hadjárat uncsi duma, az alkotmánybíróság jogkörein nem tudom, mit kell helyreállítani, tulajdonképp a magyar alkotmánybíróság az egyik legerősebb volt a világon jogköreinek átalakításáig, de most is a legerősebbek közt van. Ha egy svédet megkérdezünk az alkotmánybíráskodásról, azt fogja kérdezni, az mi, pedig arra nagy a jólét és a jogbiztonság. A legtöbb országban, ahol van ilyen testület, koránt sincs annyi jogosítványa, mint a magyarnak.

Mindenesetre, ha a HRW annyira aggódik az egyházak „egyenlősége” miatt, akkor egész Európában aggódhat, Franciaországot leszámítva, ugyanis mindenhol, még egyszer mondom, mindenhol megkülönbözteti az állam az egyházakat. Államegyház van Nagy-Britannián kívül Izlandon, Dániában, Norvégiában, Finnországban (utóbbiban kettő is, evangélikus és ortodox!!!), Máltán és Görögországban. A legtöbb helyen mindez nem csak szimbolikus. Mindenhol máshol így vagy úgy, de két vagy három szintre sorolják be a felekezeteket, legyen szó németekről, osztrákokról – mindenkiről, na.

A bírói függetlenség azután van biztosítva, hogy kipakoltuk a komenistákat a bíróságokról, amúgy is meg vagyunk állapodva az EU-val az ügyben, egyébként meg van nagyobb bajunk is bíróságilag, mint a politika állítólagos befolyása.

A többpárti jelölési rendszer Magyarországon megbénuláshoz vezetne, a többség diktál elve pedig ugyancsak szép demokratikus alapelv. Majd ha a mostani ellenzék lesz hatalmon, ők is megválaszthatják a maguk embereit.

A hajléktalanok kriminalizálása tényleg csúnya dolog volna, habár valószínűleg sokuk jobban jár azzal, ha erővel becibálják az ellátó-rendszerbe. Az aluljáróban való meghalás meg tudtommal még nem emberi jog, de ha a HRW-n múlik, idővel biztos az lesz. Arról úgy tűnik, nem tájékozódott a melegben kávézgató emberijogfigyelő munkatárs, hogy Tarlóspista előző ciklusában több hajléktalanszállót adott át.

A választásokon való általános részvétel fogalmunk sincs, mióta nincs biztosítva, ez a kitétel jelzi az egész jelentés komolyságát, illetve komolyan vehetetlenségét, ami kb. azon a szinten mozog, mint amikor Kína készít jelentést a amerikai emberi jogok helyzetéről.

A jelentés többi része egyszerűen nevetséges, hisztisen felrónak mindent a kormánynak, romaellenességtől kezdve, antiszemitizmustól át, a családon belüli erőszakig, miközben ezeken a területeken, ha messze nincs is minden rendben, szintén nem nálunk van a legtöbb takargatni való.

Mindenesetre mi elhatárolódunk a HWR-től!


  Bernard Gui

Nincs hozzászólás

  1. Tegyük fel, hogy mindaz, ami a Human Rights Watch jelentésében szerepel, szóról szóra igaz. De vajon ez a derék szervezet miért nem küzd a magyarellenes intézkedések sorát hozó, a csángók anyanyelvi oktatását, anyanyelvi misézését minden eszközzel üldöző, a magyar egyetemi karok és az önálló magyar egyetem elindulását ellehetetlenítő, a magyar feliratok ellen ádáz harcot vívó, a magyar közösségek javainak visszaszolgáltatását állandóan hátráltató, a magyarság szimbólumait szinte naponta meggyalázó, a magyarokat az államgépezettel folyamatosan zaklató, soviniszta, kisebbséggyűlölő román kormány ellen? Miért nem küzd a hasonlóan soviniszta, kisebbséggyűlölő, ráadásul a nemzetiszocialista szellemiségű Beneš-dekrétumokat parlamenti határozattal megerősítő Szlovákia kormánya ellen?

  2. Tegyük fel, hogy mindaz, ami a Human Rights Watch jelentésében szerepel, szóról szóra igaz. De vajon ez a derék szervezet miért nem küzd a magyarellenes intézkedések sorát hozó, a csángók anyanyelvi oktatását, anyanyelvi misézését minden eszközzel üldöző, a magyar egyetemi karok és az önálló magyar egyetem elindulását ellehetetlenítő, a magyar feliratok ellen ádáz harcot vívó, a magyar közösségek javainak visszaszolgáltatását állandóan hátráltató, a magyarság szimbólumait szinte naponta meggyalázó, a magyarokat az államgépezettel folyamatosan zaklató, soviniszta, kisebbséggyűlölő román kormány ellen? Miért nem küzd a hasonlóan soviniszta, kisebbséggyűlölő, ráadásul a nemzetiszocialista szellemiségű Beneš-dekrétumokat parlamenti határozattal megerősítő Szlovákia kormánya ellen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük