Jogállamisági vizsgálatot mindenki ellen!


Miközben az egyre kanosabb „no paper, no registry”-migránsok nőket fickifickiznek, miközben a francia-német tengelyen kívül az összes tagállam alapvető reformokat követel, az Európai Bizottság széles mosollyal a száján megindítja a jogállamisági vizsgálatot Lengyelország ellen – majd jóllakott napközisként dől hátra, mint akinek nem is maradt egyéb megoldandó feladata.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title]

Ez lesz az első alkalom, hogy nem jogi, hanem politikai kifogások alapján indít demokrácia-vizsgálatot a brüsszeli libnyafik workshopja egy tagállam ellen, ami azért jókora politikai mellék- és pótcselekvés. De ha már lúd, hát legyen jó kövér! Javasoljuk: indítsanak hát további jogállamisági vizsgálatot Franciaország, Németország, Dánia és Ausztria ellen is. Aztán majd meglátjuk, ki jöhet még!

Az Európai Bizottság a következő ülését a francia-kérdéssel kezdhetné. Tárgyalja meg, hogy vajon milyen minőségében és mértékben sértette meg az emberi jogokat, ezáltal az uniós szerződések alapértékeit az, hogy több mint tizenegyezer cigányt, köztük gyermekeket és nőket zavartak el az ideiglenes lakóhelyükről, és tettek ezáltal hajléktalan földönfutóvá a hatóságok tavaly Franciaországban. Az erőszakkal felszámolt cigánytelepeken élő gyermekeknek így esélyük sincs iskolába járni, a felnőtteknek munkát találni, esetleg beilleszkedni, az egészségügyi ellátás hiányáról nem is beszélve. Amennyiben nem veszi napirendre az Európai hülye ötletek Bizottsága a francia cigányüldözést, ha nem indít a franciák ellen jogállamisági vizsgálatot, akkor azt kell gondolnunk, hogy a biztosok elfogadják azt a francia elvet, miszerint a szíriai ember többet ér, mint a cigány ember.

Második napirendi pontként javasoljuk elindítani végre a német sajtószabadságért való aggódást. Habár nálunk valami érthetetlen ok miatt a baloldali sajtó prominens képviselői és a kevésbé prominens hávégés Techet Péterek szerint nem volt elhallgatás a német sajtóban a kölni migráns-terrorról, a ZDF közszolgálati televízió mégis, szintén megmagyarázhatatlan okokból, szükségét látta annak, hogy bocsánatot kérjen azért, ami nem történet meg. Pontosabban sajnálatos tévedésnek tartsa azt hogy nem számoltak be időben és kellő pontossággal az erőszakos eseményekről. Tehát – az utóbbi önleleplező közlemény miatt is – legyen a második pont a német sajtószabadság és jogállamiság sérülésének kérdése!

Aztán következhetne Dánia. Ők úgyis gyakran renitensek. Nem kellett nekik az euró sem! Most meg arra vetemednek, hogy a migránsokkal akarják megfizettetni a szállásuk és ellátásuk költségeit? A törvényhozás elé került ugyanis a kisebbségi kormány által előkészített vagyonelkobzási tervezet, aminek a parlamentben megvan a többségi támogatása. E szerint a dán hatóság, a pénz mellet, elveheti a menekülttől a megélhetéshez nem szükséges vagyoni eszközöket is, hogy annak árából fedezze az ellátásukat. Például az aranyóráját, láncát, karkötőjét beválthatja egy fűtött szobára, vagy sós heringre. A jegygyűrűt ugyan nem vehetik el a fakabátok, na de akkor is! A vagyonelkobzás lehetősége sérti az emberi jogokat, ezáltal az unió alapértékeit. Indítson hát az Európai gittegylet Bizottsága jogállamisági eljárást Dánia ellen is, a magántulajdon sérelme miatt!

És végül, ha lesz még ideje a huhogó workshopnak a lengyel demokrácia izzadságos és kellemesen fárasztó vizsgálódásai mellett más uniós szerződés vélelmezett megsértésre is odafigyelnie, akkor bizony vegye napirendre az osztrákok minapi egyoldalú döntését is, azt, amelyben hatályon kívül helyezik a schengeni egyezményt. Indítson hát Ausztria ellen is jogállamisági vizsgálatot és kötelezettségszegési eljárást a bizottság!

Ha pedig minden vizsgálatot végigvisz, eljön annak is az ideje, hogy a Bizottság önmaga ellen is kötelezettségszegési vagy mittudomén milyen demokrácia-, jogállamisági-, emberjogi-vizsgálatot indítson. Mivel egy-egy diktatúra döntéshozatali mechanizmusa is transzparensebb, ellenőrizhetőbb, számonkérhetőbb, mint a Bizottság működése, elég hamar el lehetne meszelni őket.

Így végül a kígyó, amely önmaga farkába harap, fölfalja önmagát, ami az első kifogástalan manőverük volna.


  Boris Vian

4 hozzászólás

  1. Sajnos feljelentő híján,nem fog révbe érni,egyik kezdeményezés sem.
    A probléma ott lehet,hogy az úniós fékek és ellensúlyok nem léteznek a hülyék ellen. Ha netán valaki mégis feljelentené ezeket,a bíróságuk elutasítja.Ha népszavazást írnak ki erről,hiába kapná meg a szükséges aláírás számot,ezek a kretének,azt is elutasítanák.
    Vegyük már észre,hogy itt a nagytökések önkielégítő csapatával állunk szemben !!!!

  2. homoródkarácsonyfalváért

    Boris!

    1. A franciáknak ugyancsak igazuk volt.

    2. A származási ejrópa vezetők nagyon hamar buknak. Azt nem mondom, hogy nem kell velük foglalkozni, de már itten más szelek fújnak.

    Lehet, hogy ezért nem is nagy ár a migránsok okozta válság.

  3. Szélsőkonzerv

    Már az első mondat csúsztatás, miszerint Brüsszel politikai kifogásból indít eljárást Lengyelország ellen. Ne zavarjon kedves Robert Piréz, hogy az orbán példaképpel rendelkező lengyel kormány:
    1. Szétrombolta a lengyel közmédia függetlenségét (akár csak a Fidesz itthon) – és nem, nem azért nem független a közmédia, mert már “nem liberó”, az m1 is volt független, a 2006-os tüntetések meg Őszöd után például egész objektív volt, egészen a nagy orbáni átalakításig. Most már kb. csak a kormány jóhírei meg az ellenzéket korholó hírek jelenhetnek meg benne, szégyen!
    2. Vissza a lengyelekre: alkotmánybíróság átformálása a saját képükre.
    3. A pé

  4. HAHAHAHAHAHA, független média……. A KÖZ MÉDIÁJA tényleg lehetne független, de azt nyilván egyetlen tulajdonos sem fogja eltűrni, hogy az ő érdekei ellen fejtsen ki propagandát a saját tulajdonában álló szócsöve. A BBC volt az utolsó, aki elbukott, ma már egy undorító, utolsó cionista, csúsztató, hazudozó Bp-TV szintű valami, még a CNN sem olyan szar.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük