Idétlen időkig


Tegnap este ott vette fel a fonalat az önmagát valódi ellenzéknek kikiáltó hisztérikus tömeg, ahol múlt vasárnap, az első döbbenet során elejtették. Magyarország legszervezetlenebb kisebbsége továbbra is többségnek tartja magát, ami teljesen értelmetlen, összefüggéstelen, minden ízében ellentmondásos beszédek aratta tapsviharban öltött testet. „Mi vagyunk a többség” – hergelték magukat, mivel nem szeretik a répafőzeléket, és galád módon a répafőzelék nem hajlandó paprikás csirkévé alakulni.

Még a tüntetés elején az Andrássy úton álldogáltunk, mikor egy turista megszólított minket, hogy mi az oka annak, hogy ennyi ember mérges itt. Roppant szenvtelenül, mindenféle narratívát mellőzve elmeséltük neki, hogy vasárnap választások voltak, ahol az ellenzéki pártok vereséget szenvedtek, és a csalódott szimpatizánsok most minden köztük lévő vitát félretéve tüntetést szerveztek a végeredmény ellen, mert szerintük a választási rendszer miatt szerzett kétharmadot a voksok felét begyűjtő kormánypárt, amúgy meg magukat érzik a többségnek. Ez szánalmas! – foglalta össze nem bonyolítva túlságosan a dolgot, majd sarkon fordult, hogy megnézze Budapest azon részeit, ahol senki sem hisztériázik.

Többet tényleg nem nagyon lehet erről mondani. Szánalmas. Legalább megpróbáltak volna valami újat kitalálni, hogy akkor most mit is akarnak. De nem, csak annyit, hogy mindenki menjen a picsába, és tulajdonképpen ők győztek, mert ha mindent összeadunk meg hozzájuk csapjuk Hadházy székrekedéses tacskóit, akkor az kettővel több, és ennyi világító mobiltelefont már Orbán se hagyhat figyelmen kívül.

Pedig de. Pont azért fogja figyelmen kívül hagyni, mert semmi értelmes célt nem voltak képesek megfogalmazni.

A picsába meg mégse fog elmenni azért, mert 100.000 ember azt szeretné. Ugyanis másik 100.000 ember meg azt szeretné, ha ez a 100.000 ember menne el a picsába. Vagy Gyurcsány Ferenc. És akkor elküldtük egymást a picsába, de semmi más nem történt. És szerintük az az ellenzék is menjen a picsába, akik szerintük győztek. Ha győztek, akkor miért menjenek a picsába?

De mi legalább megint jól szórakozunk, ahogy 2010-ben és 2014-ben is elmondták pont ugyanezeket a gondolatokat: igazitöbbség, valódiválasztásirendszer. Sosem fogják megunni, de mi sem…


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

2 hozzászólás

  1. dkMSZPKORRUPT

    Hírekben láttam ezeket a magamutogató ,drogos ,nemi identitásukat vesztett ,csak a dolgozó és adózó népen élősködni akaró kopasz csikókat – fiatalokat – ,országot ismét szétlopni akarókat fiatal önjelölteket ,országot szétlopó ,elidegenítő ,hazug és a népbe lövető balliberális gyurcsányisztikus politikusokat a gyűlölködő Jobbikkal együtt ,szónokok szövegeléseik , birkanyájaik bekiabálásaik és skandálásaik bizonyítják hogy ezek – összes tüntiző és felszólaló – pontosan olyanok mint a MEDGYESSY-GYURCSÁNY-BAJNAI BALLIBERÁLIS CSŰRHEPOLITIKA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük