Hova tűnt Vona Gábor?


Feltűnően keveset szerepel Zázrivecz-Vona Gábor mostanában. Politikai ügyet „nem visz”, fontos témákra nem reagál, fórumot is csak kettőt tartott két hónap alatt, miközben pártvezetői teljesítményének csúcspontjaként az új tetoválását mutogatja a Blikknek, ami annyiban tényleg csúcspont, hogy végre letakarta a teleki téri népművészettel kompatibilis indás-dzsindzsás nonfiguratív szarját. De hova tűnt Vona Gábor?

Boris Vian

Ha rápillantunk a radikális párt által kezdeményezett ügyekre, akkor azt látjuk, hogy Novák Elődné Dúró Dóra oktatáspolitikában aranyoskodik néha; faszpumpás Szávay a határon túli magyarokhoz szól kicsit gyakrabban; illetve Volner János viszi az összes nagy és fontos ügyet. Például a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjba vonulási lehetőségét, ami különös egy gesztus a demográfia folyamatokra tekintve. De Volner az, aki úgy általában a napilapoknak is nyilatkozik arról, hogy mi újság mostanság a párttal. Leggyakrabban az a fajta meddő politikai kommunikáció folyik, amikor egy személytelen közleményt adnak ki Jobbik név alatt, hogy a kerítés nem elég, csak ők nem a közös európai döntésre vágyakoznak, hanem a közelebbről meg nem nevezett valamire.

Az elnök viszont egyre kevesebbet szerepel, egyre kevesebbet politizál…

Pedig lenne miről beszélni. Egyrészről itt van a tömeges bevándorlás kérdése. Ez az a téma, amiben a hasonszőrű radikális pártok a többségig szárnyalnak mostanság Európa-szerte. A Jobbiknál azonban van egy kis bibi ezzel kapcsolatban. A párt ugyanis, Vonával az élen, jó pár éve belekezdett az iszlám vallás dicséretébe, amely az ő gondolkodásuk szerint az ős-ellenség: a liberális demokrácia reciprokja. Zsidózni is kényelmesebb úgy, ha palesztin-szolidaritásnak álcázzuk – ezt esetünkben a nyugati, radikális baloldaltól tanulhatta. Másik nevükön: a komcsiktól. De hát a forráskritika sosem volt az erősségük. Ráadásul a pártvezetés többször járt már különböző arab államokban, ahol nagy barátságok köttettek. Sőt: Gyöngyöspata egykori, 2014-ben megbukott jobbikos polgija iráni cégekkel, mint jövőbeni befektetőkkel is tárgyalgatott…

Így valóban elég kínos lenne most valamiféle muszlim-ellenes retorikával jobbról előzni az éppen kerítést építő Fideszt.

És persze van jó pár téma, amiben meg kellene magukat védeni. Mert ugye itt van a ex-Gárda kapitány, Kiss Róbert ügye, aki embercsempészet vádjával került előzetesbe, ugyanis illegális bevándorlókat utaztatott. Vagy Endrésik Zsolt megtérése utáni nyilatkozatok, amelyben elismerte az egykori képviselő azt az egyébként közismert, de a párt részéről mindig is tagadott folyamatot, hogy az elmúlt évek arról szóltak a Jobbikban, hogy a „mérsékelt szárny” kiszorította a „radikális vonalat”.

Cukiság cukiság hátán.

Jó, oké, hogy kizárták Szegedi Csanádot, meg a fennemlített két személy sem tagja már a pártnak – de mindez szépen bizonyítja a Jobbik felfutásakor folytatott humánpolitikájának csődjét!

vonajumurdzsak

Mindezektől függetlenül, ha a Jobbik „átkapcsolna kezdeményező üzemmódba”, lenne bőven téma, amit Vona szépen meglovagolhatna. Minden esélye meg lenne a sikeres politikai kommunikációra, hisz minden felmérés szerint második helyen áll a párt. Ennek ellenére Vona maximum az FB-n posztol, rövid megjegyzéssel kiegészítve néha egy-egy hírt. Jól kivehetően nem is ő teszi fel ezeket a híreket, hisz néha olyannyira személytelenek, hogy már a lájkok sem gyűlnek úgy, mint rég. Az utolsó, talán személyes poszt a saját, egyébként aranyos kisfiáról és annak macskájáról szólt…

Tehát az alapkérdés marad: hová tűnt Vona Gábor?

A kérdés, néhány párttársa szerint pofon egyszerűen megválaszolható: otthon olvas, vagy éppen az ezoterikus vezetőjével, személyes gurujával, Baranyi Tibor Imrével beszélget Evoláról. Ahogy azt a Betyársereg honlapjának adott interjújában is elismerte: „Azt sokan tudják rólam, hogy mennyire nagyra tartom Hamvas Bélát, Prohászka Ottokárt vagy Julius Evolát, mint ahogy azt is, hogy Baranyi Tibor Imre, tradicionális gondolkodó az egyik fő tanácsadóm szellemi kérdésekben”. Úgy tűnik, hogy a pártelnök igencsak rákapott az utóbbi időben az olyasfajta, önmagukat tradicionalistáknak nevező, egyébként a New Age, a hagyományos ezotéria és néhány magyar spirituális gondolkodó zagyvalékát előállító filozófusok olvasására, mint Baranyi Tibor Imre. Aki nem mellesleg az egykori buddhista papként, majd ezoterikus vezetőként fellépő László András személyes tanítványa… Ami igencsak furcsa egy magát, a keresztény hagyományok követésében élenjáró közösségként meghatározó, a logójában a kettős keresztet ábrázoló jobboldali párt esetében.

Vona Gábor az ezotériában való elmélyülés mellett azonban odáig süllyedt az önimádat önmegvalósítás útján, hogy a legnagyobb port kavart megszólalása júliusban az volt, amikor saját tetoválását mutatta és magyarázta meg a bulvármédia legaljábban, a Bors napilapban. Kiderült, hogy Vona két görög mitológiai hős, Thészeusz és a bikafejű Minotaurusz küzdelmét, illetve a Minotaurusz labirintusát varratta a karjára, amely utóbbi egyébként az ember belső világát, lelkét is jelképezi. Vona szerint „ennek mé­lyére kell hatolnunk – akárcsak Thészeusznak –, hogy saját negatív oldalunkkal, azaz a bikafejű szörnnyel – is megütközzünk.”

Társkereső oldalakon olvasni még hasonló bölcsességeket Coelho rajongók szűkítés után….

 


  Boris Vian

16 hozzászólás

  1. Éppen néppártosodikk.

  2. Éppen néppártosodikk.

  3. Kacor Király

    A cukiságkampánytól a Jobbikos támogatók többsége gyomorrontást kapott. Egy radikális párt szimpatizánsait nem lehet kutyatáppal etetni.
    Na meg talán a külföldi pénzek sem jönnek már, se Putyintól, sem a muszlimoktól.

  4. Kacor Király

    A cukiságkampánytól a Jobbikos támogatók többsége gyomorrontást kapott. Egy radikális párt szimpatizánsait nem lehet kutyatáppal etetni.
    Na meg talán a külföldi pénzek sem jönnek már, se Putyintól, sem a muszlimoktól.

  5. Tegnapi interjú Vonával (ez egy hetenként megjelenő műsor egyébként) https://youtu.be/eUM6aFwvABM

  6. Tegnapi interjú Vonával (ez egy hetenként megjelenő műsor egyébként) https://youtu.be/eUM6aFwvABM

  7. Vona! Hol is van? Ki tudja! Lehet,hogy egy pohàr
    bor mellett iszogat valahol,ês ênekeli,hogy
    ,,nem vagyok ên mâr az,aki voltam!,,

  8. Vona! Hol is van? Ki tudja! Lehet,hogy egy pohàr
    bor mellett iszogat valahol,ês ênekeli,hogy
    ,,nem vagyok ên mâr az,aki voltam!,,

  9. törökverő

    Függetlenül attól, hogy nem vagyok Jobbik-párti, ez az írás valóban kritikán aluli.

  10. törökverő

    Függetlenül attól, hogy nem vagyok Jobbik-párti, ez az írás valóban kritikán aluli.

  11. Tilcsák Bea

    Vona valszeg elment nyaralni. Ha lenne egy kis eszetek, követnétek a példáját.

  12. Tilcsák Bea

    Vona valszeg elment nyaralni. Ha lenne egy kis eszetek, követnétek a példáját.

  13. Ez a Tutiblog kezd olyan lenni, mint a Galamus.

    Uborkaszezon van… olyan is lett ez a bejegyzés.

  14. Ez a Tutiblog kezd olyan lenni, mint a Galamus.

    Uborkaszezon van… olyan is lett ez a bejegyzés.

  15. Szabó Csaba

    Sztem a Dollár gyengítésén dolgozik “nem jobbikos” kollégájával! XD

  16. Szabó Csaba

    Sztem a Dollár gyengítésén dolgozik “nem jobbikos” kollégájával! XD

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük