HND: Minden világok legjobbika – 1. rész

 •  
 •  

Kísértet járja be a világot, a “Nagy Újraindítás” (“The Great Reset”) kisértete. Nem véletlenül választottam Voltaire “Candide”-jára, illetve a Kommunista Kiáltványra utaló szavakat. Olyan időket élünk, amikor az eddig összeesküvési elméleteknek kezelt vélt, vagy valós tervek megvalósulni látszanak. Nem volt egyszerű kiszűrni a rendelkezésre álló információkból a lényeget, de legalább megígérhetem, hogy a cikk sem lesz könnyű olvasmány. Korántsem a stílusa, hanem a lehangoló tartalom miatt. Szóltam előre…

2020. júniusában jelent meg Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum alapítójának és elnökének legújabb könyve Thierry Malleret társszerzőjeként, “COVID-19: A Nagy Újraindítás”.

Fotó: amazon.com

Tulajdonképpen egyszerűen el lehetne intézni ezt a meglehetősen banális stílusban megírt, naivnak tűnő szóbuborékokkal operáló pamfletet azzal, hogy egy kényelemben és jólétben megöregedett, arrogánsan nagyzoló bácsi álszent kommunista elemeket tartalmazó, zöld ideológiával megspékelt, fasisztoid horror-showja. A probléma mégis az, hogy Klaus Schwab jelenleg a világ egyik legbefolyásosabb embere, akinek hívására a világ politikai és gazdasági vezetői megjelennek a svájci Davos-ban tartott elit találkozóra.

A fanatikus transzhumanista Schwab könyvének lényege: dicshimnusz a techno-totalitáriusan ellenőrző állam koncepciójára. Maga az ötlet nem új, s nem csak sci-fi alkotásokban találkozhattunk ilyennel. A világot irányító elit régóta keresett lehetőséget arra, hogy a fejlett országok egyre öntudatosabb, egyre tájékozottabb lakóit hogyan tudná különböző eszközökkel kontrollálni és egyúttal féken tartani. Nem véletlen tehát, hogy sokan már az 1970-es években kacsingattak Mao Ce-Tung kínai kulturális forradalmára.

Az egyik ilyen – meglepetés! – David Rockefeller, az olajmágnás és persze filantróp volt:

„Bármi is legyen a kínai forradalom ára, nyilvánvalóan sikerült nem csak a hatékonyabb és elkötelezettebb ügyintézés kialakításában, hanem a magas morál és közösség elősegítésében is. Mao elnök vezetésével a Kínában folytatott társadalmi kísérlet az egyik legfontosabb és legsikeresebb az emberiség történetében. ” (New York Times, 1973)

Zbigniew Brzeziński, a Trilaterális Unió alapítótagja, a “The Grand Chessboard” könyv szerzője, Carter, amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, valamint Obama mentora szintén a hetvenes években elmélkedett a jövő technológiailag fejlett társadalmáról, amelyben az emberek minden lépését nyomon lehet majd követni. Leghíresebb, egyúttal leghírhedtebb kirohanása mégis 2008-ban, a londoni Chatham House-ban megtartott beszédében hangzott el:

“A nagy világhatalmak, újak és régiek új realitással szembesülnek: míg hadseregeik felszereltsége nagyobb, mint valaha, képességük a politikailag felébredt tömegek ellenőrzésére történelmi mélypontot ért el.” […] “Egyenesen megfogalmazva: a korábbi időkben könnyebb volt egymillió embert irányítani, mint egymillió embert fizikailag megölni; ma végtelenül könnyebb megölni egymillió embert, mint egymillió ember ellenőrizni.”

Kevésbé vérgőzös, viszont ahhoz képest relative ismeretlen kanadai olajmilliárdosból lett környezetvédelmi aktivista, akinek az ENSZ klímavédelmi ágendáját köszönhetjük, miután sikeresen elhitette a világ vezetőivel, hogy egy 19. századi feltételezés alapján (!), a széndioxid, leánykori nevén CO2 minden evilági bajunk okozója. Maurice “Mo” Strong-ról van szó, aki szintén Kína és ezen belül is Mao Ce-Tung nagy tisztelője volt, amiről a nevébe illesztett “Mo” tanúskodik. Strong, Rockefeller és Soros személyes barátja, 1992-ben a következőket nyilatkozta:

Nem az lenne a Planéta egyedüli reménye, ha az ipari társadalmak összeroppannának? Nem a mi felelősségünk, hogy ezt a célt elérjük?

Maurice Strongról részletesebben ITT írtam, 2017-ben, a linkben a 2018-as másolat található.

Nos, kérem, jelenleg a fejlett ipari társadalmak gazdasági összeomlását tapasztaljuk, Kína kivételével. Ezt a folyamatot üdvözli szinte tapsikolva, mint az emberiség hatalmas lehetőségét egy jobb és szebb világ kialakítására Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum megalapítója és elnöke. Schwab Kína, de leginkább Xi Jinping elnök híve könyvének jelentős része a kínai modell dicséretével foglalkozik. Nem véletlenül.

Lássuk a tényeket:

2019. október 18-án a Világgazdasági Fórum, a Bill Gates Alapítvány és a John Hopkins Center New York városában egy pár órás pandémia-szimulációt tartott Event-201 néven. Dacára, hogy a gyakorlat megtartására vonatkozó információk a résztvevőknél nyilvánosan hozzáférhetők, a közösségi média mégis homályosan megfogalmazott “fact-check” (“tényellenőrzés”) címkét nyom minden egyes hivatkozásra.

A gyakorlat tartalmát így határozták meg:

Egy új fajta zoonotikus (állati eredetű) koronavírus kitörése, amely denevérekről disznókra, majd emberekre terjed, s ez később hatékonyan fertőz embereket, súlyos pandémiát okozva. A kórokozó és az általa előidézett betegség a SARS megbetegedésekhez fog igazodni, viszont az emberi közösségekben enyhébb szimptómákkal, de gyorsabban terjed.

Fotó: heatherannmcbridge.com

2020. január 20-24 között jött össze Davosban a milliárdosok, konszern elnökök, vezető politikusok paláver-klubja, a Világgazdasági Fórum 50. Konferenciája, amelyen Merkel kancellár a nagy “transzformációról” beszélt. Ezzel egyidejűleg, január 23-án a kínai Wuhan városban kihirdették a világ első “lockdown”-ját (lezárás) és a globális hírözön beindult, miközben külföldi tudósítókat utasítottak ki az országból.

Alig néhány nap elteltével a WHO igazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a korábbi etiópiai kommunista rezsim egykori vezető kádere dicsérő szavakkal, követendő példaként, egyúttal irányt mutató megoldásként említette a kínai vezetés járványügyi intézkedéseit.

Februárban a német külügyminiszter, Heiko Maas, nagy mennyiségű (kínai eredetű) maszkot ajándékozott a kínai hatóságoknak, miközben a német egészségügyi miniszter, aki eredetileg bankszakember, egy azóta törölt twitter posztban a karantént diszkriminációnak deklarálta. Ursula von der Leyen Greta Thunberget fogadta a “European Green Deal” nevű, két billió (kétezer milliárd) eurós “klímavédelmi” terv bemutatásán.

Márciusban olasz haladárok elindították az “ölelj meg egy kínait” mozgalmat, vélhetően fatális következményekkel. Ebben az időszakban még egyik nyugat-európai repülőtéren sem vezettek be egészségügyi ellenőrzést.

Az eddig inkább csak a háttérben ügyködő, a szélesebb nyilvánosság előtt gyakorlatilag ismeretlen Klaus Schwab kilépett a világ elé és a “nagy újraindításról” kezdett értekezni.

A következő részben a könyv megdöbbentő tartalmával, annak eredeti forrásaival, a Világgazdasági Fórum hálózatával, továbbá a pandémia nyerteseivel fogok részletesebben foglalkozni.

Szerző, vezető kép: HeroesNeverDie

Facebook hozzászólások

 •  
 •  

  HeroesNeverDie

Avatar

12 hozzászólás

 1. Avatar

  Valóban ,prioritása van az emberek, pusztitasanak ?????

 2. Avatar
  Piacgazdász

  Hát igen. A kínai modell a 70-es évek óta a decentralizált piacgazdaság építéséről szól. Ezért sikeres. Ezzel szemben nyugaton centralizáció és a piaci verseny bürokratikus eszközökkel történő akadályozása folyik. Így veszítette el a versenyképességét az USA és az EU. Nem csoda, hogy a kínaiak jót nevetnek a Davos-i víziókon, meg a globális szervezeteken.

 3. Avatar
  arkon bokron

  Ha egy idegen(külső) civilizáció a Föld elfoglalását tűzné ki célul, akkor pontosan ilyen titokzatosa, zártkörűen,fontoskdva éas a földi embereket megvetően lenézve kellene működnie.
  Erre voltak kiképezve,felkészítve.
  Ha a Földi emnberek már kihaltak, akkor jöhet a tényleges invázió

 4. Avatar
  Királytigris

  Azt hittem a Rokefellerek okosak.. Ez a David verzió rém ostoba. Ez is csak örökölte a nagy vagyont, de fingja sincs, hogy mi történt Kínában Mao alatt, de szajkózza a hülyeséget.

  A kanadai olajmiliárdos sem marad el mögötte, ha ki a leghülyébb versenyen kellene indulnia. Széndioxid nélkül nincs fotoszintézis. Ha nincs fotoszintézis nincs növény. Ha nincs növény, nincs oxigén termelés, és nincs élelem.
  Fulladás, vagy éhhalál. Valószínűleg az utóbbi elöbb következik be.

  • Avatar
   csakafidesz

   Ki mondta, hogy minden zsidó eszes vagy ravasz? (Mellesleg olyan zsidók is vannak szép számmal kik nem kapzsik.) Az a legnagyobb baj, hogy a nagy vagyonok birtokosai gyakran nem értelmesek és a nagy vagyonokkal nagy károk okozhatók.

   • Avatar
    zolatiguszti

    Na itt a lényeg! Állandóan a nagy komcsi mesékkel jönnek.Ok jelentem a komcsik legelőször a leggazdagabbak vagyonát vették el.A Cár meg a családja megvan?
    Korlátozni kell az egy személy vagy családok által kizárólagosan birtokolt vagyon mértékét , ugyanis ugyanaz a probléma mint az Európai királyi családoknál.
    A vagyon és a hatalom miatt rokon házasságok, és nagy hatalomba hamarosan nem normálisok ültek.
    Ha van bármi értelme a demokráciának vagy a köztársaságnak akkor az hogy a vezető pozíciókon lecserélhetővé tette a személyeket utat engedve az alkalmasabbnak.
    Itt az ideje hogy a 3 hatalmi ág mellé még kettőt minimum felvegyünk a Médiát és gazdasági erőt és kijelentsük , hatalmi ágak élén nem állhat közösség által lecserélhetetlen vezető-
    De célszerűbb talán a dizájner dorogok jogalkotási maceráját elkerülendő inkább általános fogalmat alkotni arról hogy milyen egy hatalmi ág, és hogyan működik ahelyett hogy taxatív leírást adunk a későbbi kivételekhez és ehhez a fogalomhoz rendeljük hozzá a tiltást.
    Mindíg gond van ha hatalmat a szaporodás biológiával akarják keverni.

 5. Avatar

  Carnival Corporation & PLC > Carnival Cruise Lines > Princes Cruise > Costa Crociere > Costa Cruises

  Karib tenger, Atlanti Óceán, Északi tenger, Csendes Óceán, Dél tengerek, Földközi tenger

  Honnan veszik ezeknek a hajóknak az ellátmányát?

  Csak nem a vuhani piacon?

 6. Avatar
  Ehetetlen Odó

  Érdekes, ezek mind hülyék.
  Euroatlanti balfékek, még Kínáról is hülyeségeket beszélnek, mert nekik a Mao-korabeli kínai rendszer tetszik, holott Kína már rég meghaladta azt és legjobb úton van afelé, hogy maga alá gyűrje az egész ostoba, kapzsi Nyugatot. Akik, ironikus módon annyira hülyék voltak, hogy mérhetetlen profitéhségükben maguk keltették életre a kínai Gólemet – és már képtelenek megállítani.
  Így jártak.

 7. Avatar

  Angolul értőknek itt vagy egy film a közeli jővőről.

  https://lbry.tv/@vanessabeeley:6/new-normal:8

  A cikkben említett újraindítás és a mesterséges intelligenciák elterjedése

 8. Avatar

  Karl Schwab-nak, “szeretettel”

  “Senkinek sincs ellenere, hogy Cezarra valjal egyszer,
  amde csak ha foldon fekszel, huszonharom szurott sebbel.”

  Ami pedig az ember technologiai megvaltoztatasara iranyulo probalkozasokat
  illeti, valamennyi eljarashoz Ont javaslom elso kiserleti alanynak.

  Felebarati szeretettel

  Ch d V

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük