Gyuriferi álmodott egy jobb Gyuriferit magának



Nem véletlenül alakított a Gyuriferi inkább posztercserélgetős rajongói klubot kibaszott jó könyvek írásahelyett a baloldalról. Csak kiderült, hogy Szigetvári nélkül, saját észből pont annyi van neki, mint egy heti 200.000 fontot kereső, négerrel de szellemíróval önéletrajzoló focistának.

Az Utolsó Ember, aki Legyőzte Orbán Viktortként (lásd még: Utolsó Ember, aki Élve Látta Lenint) színpadra szopott Gyuriferi mindenre emlékeztet, csak arra a 2002-ben feltűnt baloldali üstökösre nem, amelyik harmadikutazva, modernbaloldalozva próbálta megújítani a Horngyufa után önmagát kereső, önnön létezésében minimális értelmet se találó szocialista pártot. Noha önmagában az is elég komikus, hogy a 20-21. században leggyorsabban felemelkedő, de még ennél is rövidebb idő alatt megbukó ideológiával akarta megalapozni a Nagy Baloldali Gondolkodó szerepét.

Szóval hősünk innen süllyedt le a „lakótelepek bánatos világának” szónokló hittérítő szerepéig, amiben picinyke pozitívum, hogy végre kinőtte az affektálós, könnyes szemmel el-el csukló hanghordozását, és korrekten hörgősmetálosra vette a figurát.

Alapvetően egy nála műveltebb (középiskolát becsületesen elvégző átlagbélák már ide tartoznak) embernek is gondot okozna a kötcsei minimálprogramra felépített orbánizmus tagadásából koherens világképet alkotni. Ha az orbánizmus „nyugati (gazdasági – a szerk.) gyarmatosítás”-ról beszél, akkor Gyuriferi szerint a kormány (kisbetűvel – ez már nem a harmadik köztársaság, ahol még nagybetűvel kellett írni Magasságos Ferenc Kormányát) és a „nemzet elrabolt főterén fölcicomázott Parlamentben ülő Orbán és rezsimjének a tagjai” gyarmatosítanak… Ha Orbán magyar, akkor Gyuriferiéknek máshogy kell magyarnak lenni. Ez így önmagában elég nehéz feladat, elegánsan túl is lépett rajta egy „magyarok vagyunk nélküled is Viktor!”-ral, amiben legalább annyi tartalom van, mint bármelyik „Mi, demokraták”-féle mondatkezdésben 2006 után.

De az igazán megdöbbentő sületlenséget a liberalizmus értelmezésében sikerült elkövetnie. 

Ugye a hatalmas, 800-főt is meghaladó rajongótáborát hetek óta más sem foglalkoztatja, mint a tusványosi rémbeszédben elhangzott illiberális állam-definíció, tehát kis gondolatmagvakat Gyuriferinek is közéjük kellett szórni, mintegy szellemi táplálékként, hogy aztán hazamenve simán le tudják reppelni a fideszes szomszédaszonyt ideológiai vonalon. Nem sikerült… Feri szerint a liberalizmus egy az egyben megfeleltethető a „minden hatalom a Népé” halmaznak. Nos, kedves Feri, az nem liberalizmus, az a többségi demokrácia helyes megfejtése, amikor a minden hatalmat a Nép által választott képviselők gyakorolják, szarva a fékekre, ellensúlyokra, hatalmi ágakra. Kb. mindazt jelenti, ami a Demokratikusan Mind A Nyolcszázan Koalícióba Tömörültek Szombat Délutánt Ellenállással Töltő Akciócsoportja tagjainak legszörnyűbb rémálmában maga a Sátán, Akinek Lehet Ellent Mondani csinál.

És ő volt valaha a baloldal ideológusa, a poszthorngyufai korszak Első Számú Iránytűje.

Gyuriferi szerint „az ellenállás, egy demokrata számára, nem jog, hanem kötelesség”. Ez amellett, hogy ezek szerint ellent kell állni a latin eredetű, ezáltal burzsoá-gyanús szavak jelentésének, felvázolja a NER konkurens Balodali Öntökönrúgás Rendszerének alapjait, ami abból áll, hogy mindenre nemet kell mondani, amire a Sátán rábólintott. Zárójelben megjegyzem: ez a hatalomból kiesett, logó orrú baloldal lassan kimaxolja a legfrankóbb poénokat is. Miyazaki Jun, az egyszer már klaviatúra-hegyre tűzött dékás képviselőjelölt képes volt tényleg lepalpatine-ozni Orbánt, most meg a Gyuriferi sátánozik. Ha a Kaijut is elveszik tőlünk, akkor bezárjuk a Toronyházat, és trafikot nyitunk…

A Baloldali Öntökönrúgás Rendszerének a lényege, hogy alapvetően diabolizálnak mindent, ami a jelenleg regnáló hatalomhoz köthető. Mindent, még legapróbb elemeit sem szabad elfogadniuk. Ha Kövérék rendbe rakják a Kossuth teret, akkor soha többet nem szabad arra menni, még tüntetni sem. Ha Matolcsy leviszi az alapkamatot, akkor az tönkrevágja a hitelezést (Petschnig Zita Mária majd megfejti miért), ha visszavásároljuk az oroszoktól a MOL-t, akkor azt vissza kell adni az oroszoknak, ha Paksot építünk az oroszokkal, akkor ki kell rúgni őket, mert oroszok.

És ezt mégis hogyan? Van ennek értelme? – kérdezné Kálmánolga.

Hát más értelme tényleg nincs, mint úgy sebezni egyet a kormányzaton, hogy komolyan vehető ellenzék hiányában egyre gyengébb és gyengébb teljesítményt nyújtanak, majd a végén megbuknak. Roppant cseles, sőt, vonzóan távlatos terv, de ezt Gyuriferi már nem fogja megélni, mert ez 20 év minimum. De mi sem járunk jól vele. A magyari baloldal
legjobban új szolgálhatná a közös jövőnket, ha elkergetné a halál faszába Gyuriferit és a hozzá hasonló kontraszelektált elmebetegeket, majd világos, vonzó, közérthető alternatívát mutatna fel, ennek következtében jobb teljesítményre szorítaná a hatalmat megőrizni kívánó kormánypártot. Mert a hivatásos politikus olyan, mint az öregecskedő kurva. Ragaszkodik a munkájához, mindent bevállal. Még a jó kormányzást is….

Hogy a végére én is hozzak egy ideillő sci-fi képzavart: Az Ellenállás ebben a formában tényleg hasztalan. Vivát Birodalom!

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük