Feri, te kezdhetsz sajnálkozni


Mivel Az égig érő vadkender írása és olvasása közben teljesen elirigyeltük Juhász Péter életét, és sovány malac vágtában megalapítottuk a JOGO Kart, azaz a Jobber Gonzóképző Intézetet, szóval a nagy elfoglaltságunkban csak most akadt a kezünkbe ez a kis múlt heti Seuso-kincs, a mi jó Zsebnérónk legújabb agymenése. Azt mondja Gy.F., hogy: „Hallom, nagyon sok találgatás van most a romagyilkosságok körül. Hallom, hogy időnként szóba hozzák, hogy a titkosszolgálatok nem végezték jól a dolgukat. Nagyon sajnálnám, ha így lenne.”

Na ez volt az a pont, amikor én úgy elámultam, hogy lecsúszott a könyököm a két tonnás síkköszörű kezelőpultjáról, lenyomtam a százszoros előtolást, felrobbant a hatalmas kő, annak két szilánkja belefúródott Rosti homlokába, a másik tíz meg megölte Samut és Viktort, akik a muzeális fémgyalu gőzmozdony-dugattyúként löködő buksi tetején ülve, és kihasználva, hogy Zsidai műhelyfőnök úr kiment a klozettra, éppen rodeó- vagy inkább párzó mozdulatokat imitáltak.

Szóval Feri azt mondja, hogy nagyon sajnálná. És mit sajnálnál Feri? Ha melyik titkosszolgálat nem végezte volna jól a dolgát? Az, amelyiknek a kilenc helyszínen elkövetett gyilkosságsorozat (vagy legalább egy részének) megakadályozása lett volna a feladata? Vagy az, amelyik a te, vagy a Gyuri megbízásából azért jött Magyarországra, hogy holmi ellenzéki morgolódók megfélemlítésének a fejében orosz érdekkörök kezére játssza a Mol-t és az OTP-t? Vagy az a titkosszolgálat, amelyik egy bérgyilkosságok megrendelésével gyanúsított, P. Tamás nevű maffiózóval együttműködve akarta lejáratni a magyar jobboldalt?

Az a helyzet az Feri, hogy mi is hallunk találgatásokat. De nemcsak arról hogy a titkosszolgák jól végezték-e a munkájukat vagy sem. Hanem inkább arról, hogy vajon kinek állhatott az érdekében a békés, jóravaló cigány emberek és gyermekeik elleni támadássorozat? Éppen abban az időben Feri, amikor körülötted már minden kötél elszakadt, már összefutottak feletted a habok. És amikorra már egyértelmű volt, hogy nem jöttek be sem a terroristás trükkök, sem az ellenzékiek és úgy általában a magyarok megleckéztetése 2006 őszén. És még az a temérdek (azért persze lázasan elköltött) IMF-pénz sem volt elég arra, hogy megtartsd a posztodat.

Bár az iratokat nyolcvan évre titkosítottátok, és a vizsgálatokat is jó gyorsan lezártátok, még mielőtt jönne a kormányváltás, és Feri, te ugyebár személyesen elmentél és a leggyengébb láncszemként számon tartott vádlott szemébe néztél a gyilkosságok perén, mire az egyből elfelejtette az állítólagos megrendelőkre tett utalásait, de mindezek ellenére azért reméljük Feri, hogy egyszer megtudjuk: mit kavartatok ti ott, az ország élén a Gyuri haveroddal öt éven át! Addig is, kezdhetsz sajnálkozni.
Ui.: A Hír Tv videója kihagyhatatlan (ITT!), kár, hogy Lajos nem engedi beilleszteni ide.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük