Ezért és a hasonló gonoszságokért csapják el nyár végéig Vida Ildikót


Megalapozatlannak és törvénytelennek ítélte a bíróság a kapuvári húsüzemre megállapított sok százmilliós adóhiányt. A NAV, ha nem is kizárólagos, de jelentős szerepet játszott az egyik legnagyobb hazai húsüzem tönkretételében. A történetben annyi nóvum sincs, mint a Marvel 2016-os terveiben. Az adóhatóság – jó szokásához híven – bemondásra, zaccolvasásra, bal lábbal felkelésre alapozva vegzál és nyír ki hazai vállalkozásokat, akkor is, ha azt az állam másik keze – jelen esetben a Magyar Kormány – milliárdos befektetéssel éppen megóvni kívánja azokat.

Talán ezt unhatta meg végre a kormányzat és a beárazható kommunikációs arcvesztés ellenére nyár végéig teljes vezetőségcserét hajt végre a NAV-nál. És nem felfele fognak bukni a magyar gazdaság lefojtásában elkötelezett középvezetők, hanem sehova. Kivételesen nem belső karrierútról fog magasabbra szökkenni a következő elnök, hozva a jól megszokott, torz adóhatósági gondolkodást, hanem kívülről, a pénzügyi kormányzásból érkezik.

Adóhatósági információink szerint Pankucsi Zoltán, az adóügyekért felelős helyettes államtitkár valamint Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár a két legkomolyabb jelölt a NAV élére.

Nyár végéig már csak kibírjuk, mindenesetre a feladatért ne irigykedjünk egyikükre se! A kényelmes kormányzati bőrfotelről állnak fel, hogy valami kis fényt vigyenek a saját rosszindulatukba beleőrült adóhatóság működésébe. Hogy végre megértse a szervezet, nem az a feladatuk, hogy minél több magyar tulajdonú vállalkozást csődbe vigyenek.

És felfogják végre, a számlázás önmagában nem csalás.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Nincs hozzászólás

  1. Akkor gyorsan ki kell vizsgálni Rogán és Szijjártó vagyongyarapodását, mielőtt még kormánytag kerül a NAV élére.

  2. Akkor gyorsan ki kell vizsgálni Rogán és Szijjártó vagyongyarapodását, mielőtt még kormánytag kerül a NAV élére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük