Van egy rossz hírünk: a menekültügyi biztosnak nincs köze a bevándorláshoz!


Új arcáról mutatkozott be a hidegháború lezárása óta kádertemetőként és Romániánál is korruptabb, improduktívabb karitatív szervezetként funkcionáló Egyesült Nemzetek Szövetsége. Montserrat Feixas Vihé regionális menekültügyi biztos az Indexnek adott interjújában túllépett a szokásos aggódáson, egyenesen átvette Ándré Goodfriend távozásával megürült demokratikus gyógypedagógus státuszt. Mától ő gyűjti össze, mondja vissza a libnyaf toposzokat.

Piréz Róbert

Mióta Habony Árpád Orbán Viktor úgy gondolta, hogy ideje proaktívan beleállni bevándorlásba, még mielőtt Budapest is úgy fog kinézni, mint Strasbourg belvárosa, majd pár év múlva egy átlag francia külváros bármelyik nyugati ország, a Libnyaf szocialista munkaversenyt felidézve szállítja az idiótábbnál idiótább analógiákat, a téves valóságérzékeléseket és a teljesen hamis szolidaritást. Mindezt úgy – kicsit talán már unalmas felemlegetni -, pár éve még tornasorban álltak be Gyuriferi mögé románozásban.

Montserrat Feixas Vihé asszony az Egyesült Nemzetek Gittegyletének nevében durva csúsztatásokkal és elképesztően ostoba példákkal érvelt a kritikátlan befogadás mellett, a kormányzati álláspont ellen. Az első mondatban megadta az interjú alaphangját azzal, ahogy belehelyezi magát a demokratikus korrepetitor szerepébe, akinek fel kell hívnia a kormány figyelmét arra, hogy nem minden bevándorló menekült, és nem minden menekült bevándorló. Hát tényleg. A felemelt mutatóujj, a nyugodt, de mégis tanítónősen szigorú hangvétel mögül azért kilóg az ENSZ-ben az asztalt cipővel verő Brezsnyev képe, mivel a Nemzeti Kérdőív, sőt a bevándorló-tematikára felfűzött összes kormányzati megszólalás kizárólag csak a gazdasági bevándorlásra vonatkozott.

A menekültek, a hazájukból háborúk és üldöztetések miatt távozni kényszerülők – mint azt többször világosság tette minden kormányzati megszólaló – továbbra is számíthatnak Magyarországra. És ez így is van rendjén.

Ezt nem is lehetne másmilyenné konzultálni, mivel Magyarország aláírta az 1951-es Menekültügyi Egyezményt, ami kizárja, hogy bárkit vissza lehessen küldeni olyan országba, ahol üldöztetésnek vannak kitéve. Viszont gazdasági bevándorlókra az egyezmény nem vonatkozik az egyezmény, ami tulajdonképpen a munkaköri leírását is tartalmazza, így Montserrat Feixas Vihé asszonynak nem volna vele dolga egy ideális világban, ahol nem különböző nagyhatalmak és NGO-k hazai képviselőinek kell ellenzékit játszania.

Tehát még egyszer: Az ENSZ regionális menekültügyi képviselője belpolitikai dagonyázik egy az ő feladat- és munkakörén kívül eső témában.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

8 hozzászólás

  1. apró korrekció: Hruscsov verte cipővel az asztalt (állítólag)

  2. apró korrekció: Hruscsov verte cipővel az asztalt (állítólag)

  3. Piréz Róbert

    A ruszki neveket már az Anna Kareninában is kevertem 😀

  4. Piréz Róbert

    A ruszki neveket már az Anna Kareninában is kevertem 😀

  5. Szerintem a megélhetési bevándorlást az Orbán-kormány erősíti azzal, hogy pénzért árulja a letelepedési kötvényt, sokszor nyelvtudást sem követelve meg feltételként. Kissé ellentmondásos ilyen előzmények után ez a bevándolóellenes uszítás, nem?

  6. Szerintem a megélhetési bevándorlást az Orbán-kormány erősíti azzal, hogy pénzért árulja a letelepedési kötvényt, sokszor nyelvtudást sem követelve meg feltételként. Kissé ellentmondásos ilyen előzmények után ez a bevándolóellenes uszítás, nem?

  7. ..és eme “80-85%” “aki ugyen háborús övezetből érkezik, de -láss csudát- mégsem akar itt maradni” (a forrást most hagyjuk 🙂 ), akiket vajon hova fordít majd vissza az egyre keményebb Anglia, Franciaország, stb., vajon hova?… 🙂

    Aki ezek után azt mondja, nincs megélhetési bevándorlás, annak elment az esze vagy szándékosan félrevezeti a közvéleményt.

  8. ..és eme “80-85%” “aki ugyen háborús övezetből érkezik, de -láss csudát- mégsem akar itt maradni” (a forrást most hagyjuk 🙂 ), akiket vajon hova fordít majd vissza az egyre keményebb Anglia, Franciaország, stb., vajon hova?… 🙂

    Aki ezek után azt mondja, nincs megélhetési bevándorlás, annak elment az esze vagy szándékosan félrevezeti a közvéleményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük