Ezek se lesznek már hülyébbek – kétméteres sátánszobrot avattak Amerikában


„Hail Satan” – kiabálták a detroiti sátánisták, mikor leleplezték a mintegy 2 és fél méter magas Sátán-alkotást. Felállítására az oklahomai 10 parancsolat emlékmű mellé nem kaptak engedélyt – mily meglepő, de azért máshova lepakolhatták a platóról de tolerancia és az egymás megértésének jegyében. A helyszínválasztáshoz lehet némi köze annak is, hogy a „műalkotás” részét képezi egy hozzá bújó kisfiú és a kislány alakja is.

Az ember testű, kecske fejű bronz mű természetesen vitát kavart a városban, a 11:30-as leleplezést követően mintegy 50 keresztény gyűlt össze körülötte, hogy a városért és a lakók lelkéért imádkozzanak.

Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy az egytonnás provokáció sokáig a helyén marad: a helyi sátánista gyülekezet vezetője, Jex Blackmore (aki nem terrorista és nem nyomja el a nőket, ezért nyugodtan szobrászkodhat bármit) elmondta:  “elképzelhető, hogy a szobor Arkansasba kerül, ahol a polgármester épp most engedélyezte egy másik 10 parancsolat emlékmű felállítását”, ezt meg ugyebár nem hagyhatják annyiban.

Egyfajta utazó antiklerikális nagykövet lesz az amerikai kontinensen, mely mindig ott turnézik éppen, ahol a keresztények lelepleznek egy köztéri szobrot. Arról nem írnak sehol, hogy megpróbálják-e elvinni Közép- vagy Dél-Amerikába. Mi mindenesetre szívesen megnéznénk, ahogy megpróbálják Rioban felcipelni valamelyik favelába…


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük