Egyedül 2014


Bajnai Gordonnal összemontírozott, reklámszerepre áhítozó statiszták képei lepték el az óriásplakáthelyeket. Együtt – üzeni a szlogen, miközben a főszereplővé kiemelt Bajnai Gordonról szól az egész. Sehol egy Karácsony, Jávor, Juhász vagy egy Szabó. Gordon mosolyog bűbájosan, szemei a szebb jövőbe révednek: lesz, lesz, lesz! Lesz itt még IMF-Magyarország.
Miközben Bajnai szövetségkötésről és hasonlókról mantrázott, körbevette magát az LMP mórickáival, a júdáspénzért bármire kaphatókkal, és a Milla Juhászával, mára kiderült: nincs itt szövetség, Bajnai egyszemélyes mókája ez az egész, az egész történet róla szól, a pislogásáról, az állítólagos szakértelméről, a Hajdú-Bét ügyéről, a szakszervezeti vagyon szétlopásáról, feltétlen, és megalkuvó EU- és IMF-barátságáról, a nagytőke kiszolgálásról.
Bajnai ahhoz is gyenge, hogy saját politikát vigyen. Innen-onnan összelopkodott, összeollózott neoliberlizmus van leöntve erejét vesztett Orbán-ellenes szósszal, pislogva, nyökögve, erőtlenül előadva. Gyengesége karakterében is tetten érhető: egy erőtlen, nyámnyila, ránézésre a faszát a saját seggében hordó pasas, aki az első szigorú szemöldökráncolásra eliszkol a sarokba.
Bajnai ettől függetlenül nagyon veszélyes: a gyenge, de eltitkolt ambíciókkal rendelkező sunyi ember mindig veszélyes. Nem tudni, mit akar igazán, és kinek a nevében, csak az látszik, valamit leplezve, de nagyon akar. Bajnai Gordonról nem tudjuk kit szolgálna, de a jelek arra mutatnak, nagytőkés barátait, a pénz urait. Az esetlen milliárdos újra a magyarok pénzére pályázik.
Bajnai Gordont hiába emeli az E14 a központba, attól még egy erőtlen, tartalmatlan, üres KISZ-aparattcsik maradt. A one men showhoz ugyanis komoly ember kell. Bajnai Gordon azonban maradt, ami volt: egy gyenge, víziók és gondolat nélküli aparattcsik.
Bajnai Gordon vezetőnek is kevés.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük