Büntetőtelep a sarkkörön túl – a fejlettnyugat megtalálta az „emberséges megoldást”


A norvégok toleránsak és emberjogi, illetve menekültügyi szempontból érinthetetlenek. Hiszen merne egy rossz szót is szólni egy olyan országra, aki nemhogy beengedné a menekülteket, de egy egész szigetcsoportot nekik adna. Az persze tök mellékes, hogy a szóban forgó terület a Észak-sark környékén található, és a 2600 ott élő emberre 3000 jegesmedve jut. Egyébként meg megterem a kő és a jég, ami a kölesre és kecskére alakított arab mezőgazdaságnak kifejezetten ideális környezet.

Lehet, mégis inkább a vízbeugrást kellene választaniuk a migránsoknak?

Elképzelhető, a norvégok rájöttek, hogyan maradhatnak jófejek azzal, hogy befogadják a hozzájuk érkező menekülteket, eközben el is hárítják az országukat ellepni igyekvő kultúra-idegen emberáradatot. A megoldás tök egyszerű, elhatározták, hogy nekik adják az eddig bányászok és bálnavadászok által használt Spitzbergákat.

Az Európai Álomtól mintegy mínusz 50 fokkal és 3000 jegesmedvével eltérő szigettel egyetlen baj van: nem Schengen-kompatibilis, így egyelőre a norvég kormány csak keresi a megoldást arra, hogy hogyan lehetne legális megoldást találni az utópisztikus terv megvalósítására. Mert noha a Norvég Királyság része, speciális jogállása van. Mert ugye mehetnek oda az oroszok is bányászkolóniákat létrehozni.

Pedig egy befogadó központ a bányásznál nemhogy jóval egyszerűbb feladat (ellátmány hajóval havonta egyszer), de még morális szempontból is nyugtatóan hatna a norvégokra, akik így beteljesítenék európai értékek mentén kovácsolódott kötelezettségüket: a toleranciát – mondják ezt a pro-Svalbard politikusok.

A norvég jobboldaliak egyébként korábban már olyan nemes célokra is fel szerették volna használni a szigetet, mint például egy börtönsziget felépítése, ahonnan gyakorlatilag lehetetlen lenne a szökés. Úgy tűnik, most kapóra jön, hogy ezt anno nem tették meg, de a terveket ugyanúgy lehet élesíteni, mint amivel a dél-afrikaiak megúszták a zombie-inváziót a World War Z Brad Pitt-mentes, szöveges változatában.

Az osztrák kancellárt viszont megnyugtathatja az a tudat, hogy nem vonattal, hanem hajóval fogják odaszállítani a migránsokat.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

6 hozzászólás

  1. Ez a MI hazánk!

    A World War Z kurva jó könyv. Nem ártana kötelezően elolvastatni az EU-s politikusokkal, hogy tanuljanak egy kis startégiát.

  2. Ez a MI hazánk!

    A World War Z kurva jó könyv. Nem ártana kötelezően elolvastatni az EU-s politikusokkal, hogy tanuljanak egy kis startégiát.

  3. Össze kell szedni az összes migrånsot,el kell
    szâllitani Norvêgiàba,hagy tudjâk meg milyen
    az a jó élet a szigeten!

  4. Össze kell szedni az összes migrånsot,el kell
    szâllitani Norvêgiàba,hagy tudjâk meg milyen
    az a jó élet a szigeten!

  5. ERRE ERRE MERKEL KEDVENC SEREGE, JEGESMEDVE LESZ NEKED BEST FRIENDED!

  6. ERRE ERRE MERKEL KEDVENC SEREGE, JEGESMEDVE LESZ NEKED BEST FRIENDED!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük