Botrány botrány hátán, avagy így emelkedett fel az unió lerombolására is tökéletesen alkalmas von der Leyen


Azt gondolhatnánk, hogy az Európai Unió csúcsára sikerekben gazdag politikusi karrieren keresztül vezet az út. Ha azonban áttekintjük ezt a díszes társaságot, sok olyan embert találhatunk, akinek jelenléte a hatalom legfelső csúcsain maga a rejtély. Ursula von der Leyen valószínűleg Merkelhez fűződő kapcsolatának köszönheti a karrierjét, ami tulajdonképpen arra a szomorú felismerésre kárhoztatta szerzőnket, hogy a női politikusok semmiben sem különböznek a férfiaktól, csak éppen most ők vannak divatban. Juncker után jobbat vártunk, de le kell számolnunk jól láthatóan indokolatlan optimizmusunkkal, ugyanis arrafelé már nincs jobb. Szerzőnőnk kendőzetlen nyíltsággal villantja fel ennek a pusztító karriernek a legszebb pillanatait.

„Ha az Európai Unió egy ország lenne, akkor a demokrácia hiánya miatt nem kerülhetne felvételre az Unióba.”

Ez Martin Schulz, a nem éppen túlképzettségéről elhíresült korábbi EP elnök megállapítása.

Olyan helyzetekben, amikor csak a pestis és kolera között lehet választani, az okosabbja kiegyezik akár egy összkomfortos vesekővel is. Így történt, történhetett meg az Európai Bizottság elnökének, az antiweber és az antitimmermans front hatékony asszisztálásával történő kinevezése is. Ursula von der Leyen, akit korábban a német köznyelv Zensursula-ként (szójáték: cenzúra és Ursula) becézett, egy ideje viszont Flinten Uschi-ra (Puska Uschi) keresztelte át, s akiből majdnem ötszázmillió ember vezetője lett.

Régóta terveztem a hölgyről írni, mert annyi káoszt, inkompetenciát, zsarolást, intrikát, továbbá hatalmas károkat okozó hibás döntést egyetlen német miniszter sem produkált, mint Merkel 2005-ös választási „kompetencia-csapatában” (sic!) feltűnő és így országos ismeretségre szert tévő Ursula von der Leyen (röviden: UvdL) az elmúlt másfél évtizedben.

A magyar olvasók számára személye korábban gyakorlatilag ismeretlen volt, eddig tehát nem láttam értelmét UvdL botrányosan és kétségbeejtően dilettáns tevékenységét részleteiben taglalni. Az alábbi portréban képtelenség lenne mindenre kiterjedő információt közölni, mert amikor – aktualitása miatt – visszakerestem a legmarkánsabb eseteket, kiderült, akár egy regényre való anyagot is lehetne írni a női kvóta látványos kudarcáról.

Bizonyára sokan ismerik azokat az ezredforduló környékén nagy tömegben feltűnt hölgyeket, akik elsősorban valamilyen politikai pozícióban vették át az irányítást különböző vezetői szinten. Ezek a nők már uniformizált külsejükkel és viselkedésükkel jelezték társadalmi státuszukat: betonfrizura, nadrágkosztüm, amelynek zakója mindig a kelleténél egy számmal kisebbnek látszott, férfiasítva ezáltal viselőjét, agresszív, követelőzően nyers modorú fellépés, pengeélesre összeszorított száj. Mindez a főnököt, a vezetőt akarta és akarja szimbolizálni, aki nem hallgat másokra, akivel a kommunikáció egyirányú utca, aki alárendeltjeit mélységesen megvetve érzékelteti velük, hogy azok kizárólag az ő parancsainak, kívánságainak végrehajtói.

Van oka ünnepelni / Fotó: MTI/EPA
Van oka ünnepelni / Fotó: MTI/EPA

A sokgyermekes, elnyomott anya mítosza

Nos, ennek a nőtípusnak egyik díszpéldánya Ursula von der Leyen, aki elég későn jelent meg a politikában, apja, a korábbi tartományi miniszterelnök (Alsó-Szászország), Ernst Albrecht (CDU) nyomatékos közbenjárására. Von der Leyen először sikeresen kihasználta a karriert csináló „hét gyermekes anya mítoszt”, majd a vele készített interjúkban már az anyaság áldozatának állította be magát, ezzel indokolva megkésett politikai pályakezdését.

A sok gyermek egyébként nem újdonság a befolyásos és /vagy gazdag, esetleg arisztokrata német családoknál, amelyek a nagy számok törvénye alapján mélyen hittek abban, hogy legalább egy utód a sok közül majd képes lesz a család fényes hagyományait folytatni. A számos gyerek nevelése sem olyan nagy gond, amennyiben megfelelő létszámú személyzet áll rendelkezésre.

Ugyanez vonatkozott “kerékbe tört” orvosi pályafutására is, kihagyva azt az apró részletet, hogy soha nem tette le a szakorvosi vizsgát, viszont nem tiltakozott, ha nőgyógyásznak titulálták. Az sem volt ellenére, hogy a kaliforniai Stanford egyetemen végzett munkásságot tételeztek fel róla, holott csak néhány előadásra iratkozott fel férje ottani kiküldetése idején.

Von der Leyen elsőként a fiatalok, család, nők és idősek életével foglalkozó minisztérium irányítását kapta meg, s ezzel kezdetét vette egy olyan folyamat, amelynek hatásait – sokkal kiterjesztettebb formában – ma már európai szinten érezzük. Miniszterként tulajdonképpen von der Leyen kezdte el masszívan kiépíteni a német egyetemeken az EU által 1998-ban elfogadott gender-mainstreaming direktívájának bázisát, létrehozva ezzel egy közpénzből fenntartott oktatói maffiát, amelynek tagjai elsősorban a radikális feminista miliő diaszpórájából kerültek ki, döntő többségükben a hírhedt berlini leszbikus-hálózat égisze alatt.

Itt álljunk meg egy pillanatra, hiszen normális ember nem kukucskál mások hálószobájába és nem kotorászik idegenek fehérneműjében, hiszen a szexuális preferenciákat magánügynek tartja. Csakhogy ezek a nők által létrehozott szervezetek hivatkoznak – kéretlenül is – az életformájukra, tüntetik ki egymást pusztán leszbikus aktivistáskodásaik miatt. Berlin hagyományosan ennek a szubkultúrának az egyik központja már kb. az 1920-as évek óta.

Az ezredforduló után már hatalmat akartak maguknak, s ebben von der Leyen segítségükre volt, természetesen a “női egyenjogúság” jelszavával álcázva. A női kvóták bevezetésének hangos követelése is a miniszter asszony nevéhez fűződik, de erre még várni kellett néhány évig.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Tanács brüsszeli épületében tart tájékoztatón 2020. március 16-án / Fotó: MTI/EPA
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Tanács brüsszeli épületében tart tájékoztatón 2020. március 16-án / Fotó: MTI/EPA

Harc a gonosz férfiak ellen

Von der Leyen másik vesszőparipája volt a nemzetközi internetes gyerekpornó oldalak állami ellenőrzése, illetve az oldalak hozzáférhetetlenségének megoldása. Maga az igény nemesnek tűnhet, akár dicsérni is lehetne, ha… Ha a miniszter asszony és – női – stábja nem állított volna fel eleve lehetetlen, technikailag kivitelezhetetlen feltételeket, ha a probléma megoldásának ideje reális keretekben marad és nem “választási ajándékként” akarták volna gyorsan prezentálni, továbbá amennyiben az IT szakmában vezető szakértőkre hallgattak volna. 

Nem így történt. Anélkül, hogy a komplex téma technikai részleteivel untatnám a nagyérdeműt, lássuk a tényeket.

2008. őszén kitalálta a miniszter asszony, hogy az internet leginkább a gonosz férfiak játékszere, akik suttyomban gyerekpornókat néznek és ezért a családok megmentésére, az oldalakhoz való hozzáférést el kell lehetetleníteni. Hallomásból azt is tudta, hogy ez már Norvégiában működik, tehát mi sem egyszerűbb, mint az inkriminált oldalakat szép nagy, piros stop-táblákkal ellátni. Így gyűltek össze a vezető internetszolgáltató cégek, a Szövetségi Bűnügyi Hivatal képviselői, illetve a minisztérium jogászai, valamint néhány tudományos intézeti szakember. A cél az volt, hogy 2009. tavaszára elkészüljön a projekt és a miniszter asszony a sajtónak és a parlamentnek tálalhassa a sikert.

Mint kiderült, a megbeszélés résztvevőinek, a műszakiak kivételével a leghalványabb fogalmuk sem volt az internet mibenlétéről, mint általában az egyszerű felhasználóknak sem. Ez még nem baj, de ilyen esetben nem lenne hátrány a szakemberekre hallgatni. Nem ez történt.

Von der Leyen, aki egyetlen ülésen sem volt jelen, hanem munkatársnőivel képviseltette magát, rögtön ellenséges indítékot tételezett fel a kizárólag férfiakból álló szakértőkről, megvádolva őket azzal, hogy nem a problémát akarják megoldani, hanem férfi privilégiumaikat megőrizni.

Ez a női kvóta útján, szaktudás nélkül magas pozícióba került feministák egyik alaptulajdonsága, hogy mindent, amit nem értenek meg, azt rögtön a műszaki férfiak összeesküvéseként kezelnek. Szerintük ezek a férfiak csak a parancsaikat végrehajtó, kiszolgáló személyzet tagjai, akiket nyomás alá kell helyezni, s adott esetben akár férfiasságukat kigúnyolva kell ellenállásukat megtörni. Az, hogy egyes követelésüknek objektív technikai akadálya van, az ő elképzelt valóságukban nem fordul(hat) elő. Ez mind a mai napig, sőt, egyre inkább érvényes doktrína.

Kirúgatta a kritikával élő szakembert

A miniszter asszony harciasan támadta a parlamentben és az elé tolt mikrofonokban a “kooperálni nem akaró”, patriarchális beállítottságú műszakiakat, miközben az IT szakemberek egy tizenkét pontból álló, egyenként is komplex kérdéseket taglaló listával bizonyították, hogy az eredeti elképzelés kivitelezhetetlen. Megszületett ugyan egy törvény később az inkriminált oldalak hozzáférhetetlenségéről, ami ugyan nem volt végrehajtható, így ezt a törvényt soha nem alkalmazták. Az egész cécó végül is az internet cenzúráját készítette volna elő, a piros táblás oldalak csak alibinek szolgáltak.

Az egyik vezető szakembert, aki tárgyilagos műszaki érvelésével különösen felhívta magára von der Leyen figyelmét, a miniszter asszony pártkapcsolatai felhasználásával kirúgatta a tudományos intézetből, ahol addig dolgozott, sőt doktori disszertációjának elfogadását is megakadályozták. Ez viszont későbbi, nemzetközi tudományos karrierjére is végzetes volt. Az esetről teljes részletességgel, első kézből az érintett blogján német nyelven ITT olvashatunk.

Csak álca a kedvesség? / Fotó: MTI/EPA
Csak álca a kedvesség? / Fotó: MTI/EPA

Eltűnt, elpocsékolt pénzek 

Ursula von der Leyen következő birtoka a munkaügyi minisztérium volt, miután az előző helyén temérdek energiát és közpénzt pazarolt el eleve halva született ügyekre.

Ez a minisztérium rendelkezik hagyományosan a legmagasabb büdzsével, amelynek dilettáns megcsapolása nem váratott sokat magára. 2011-ben megállapították, hogy a világ egyik leggazdagabb országában, Németországban, 1,6 millió gyermek él a szegénységi színvonal alatt, ezért von der Leyen egy képzési és “részvételi” offenzívát indított a gyerekek felemelésére. A “részvétel” szó abban az időszakban vált felkapottá, amely a hátrányos helyzetűek társadalmi részvételi képességét jelenti, állami segítséggel persze.

A minisztérium át is utalt 1,6 milliárd eurót különböző kommunális igazgatási szerveknek, rendkívül komplikált bürokratikus feltételekkel a pénz kiutalásával kapcsolatban. Elvben ez gyerekenként évi egyezer euró többletbevételt jelentett volna az érintett családoknál, amennyiben a közhivatalok direkt kifizették volna az összeget a már amúgy is szociális segélyen (Hartz4) tengődő gyerekeknek.

Ehelyett újabb adminisztratív kapacitásokat kellett kialakítani a jogosultsági vizsgálatra és a pénz elosztására. Hogy végül is az “oktatási-részvételi csomag” másfél milliárdjával mi történt, az mind a mai napig rejtély.

És feltűnt mellette a neomarxista „sonnyboy”

Sokkal látványosabb volt von der Leyen és a szép milliárdos filantróp esete, amely jó egy évig uralta a német médiát. Élénken emlékszem, hogy nem volt olyan hét, amelyben ne szerepelt volna Nicolas Berggruen, az excentrikus sonnyboy némi neomarxista attitűddel felvértezve, a miniszter asszony mellett.

Kiderült ugyanis, hogy Berggruen a gazdasági sáskák által évek óta kivéreztetett, nagy múltú Karstadt-Hertie áruház konszern iránt érdeklődött, megígérve annak haladéktalan felvirágoztatását. Munkahelyek megtartása, új munkahelyek teremtése, modernizálás – ezektől a tervektől volt hangos a német média. Von der Leyen kifejezett nyomására egyeztek bele a bankok a konszern “eladásába” 1, azaz egy (!) euró jelképes összegért a milliárdos részére. Az áruház konszern alkalmazottai készségesen belementek jövedelmük csökkentésébe, munkahelyük megtartása fejében, a hitelezők pedig hajlamosak voltak várni, amíg a beruházások ismét gazdaságossá teszik az objektumokat.

Egy probléma adódott viszont, mert Berggruen, a megváltóként kezelt széplélek semmit nem invesztált a konszernbe. A százmilliós nagyságrendű veszteségek eredményeként először a dolgozók egy részét bocsájtották el, majd 2013-ban kiderült, hogy Berggruen a konszern legértékesebb házait egy osztrák ingatlanbefektetőnek adta el 75,1 százalékban. Hogy az egy euróért átvett konszern részeiért kapott százmilliók hova mentek, csak találgatni lehet.

A részletekről ITT és ITT olvashatunk német nyelven.

Természetesen állandó meghívott a Bilderberg konferencián

Ha már a miniszter asszony az addigi két posztján ennyire “sikeres” volt, többször is felmerült annak lehetősége, hogy egyszer megörökölheti Merkel kancellárságát. Többen egy háttérben folytatott elkeseredett konkurenciaharcot véltek felfedezni a két kvótanő között. Merkel például többször bizalmáról biztosította védencét, ami egyébként és általában az érintett illető karrierjének végét szokta jelenteni. Nem úgy von der Leyennél, akit elég rendszeresen meghívtak a Bilderberg konferenciákra (2015; 2016; 2018; 2019), míg Merkel csak a kancellárrá választási évben, 2005-ben kapott meghívót. Olyan német kancellár, vagy lehetséges jelölt nem volt még, akit nem hívtak volna  meg ezekre a zártkörű összejövetelekre, mióta a konferencia létezik.

Éljen a család- és nőbarát hadsereg!

Majd eljött a nagy nap és 2013. decemberében először lett Németországban női honvédelmi miniszter, von der Leyen személyében. Addigra a hadügyet hozzá nem értő férfi politikusok teljesen leamortizálták. Merkel regnálása alatt (2005-től) már csak egy drága, de ahhoz képest marginalizálódott hadsereggel rendelkezett az ország: se technikában, sem felszerelésben nem ütötte meg a nemzetközi színvonalat, azon kívül, hogy szövetségesként Afganisztánban “védte meg az európai értékeket”, illetve 2013. óta Maliban, a nyugat-afrikai ország sivatagos vidékén támogatta a francia rendfenntartó erőket, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Nagy elánnal fogott hozzá az eddig már két minisztériumban is kudarcot valló miniszter asszony a német hadsereg megreformálásának. Kijelentette, hogy család- és nőbarát hadsereget kíván létrehozni. Az egyenjogúság jegyében meg akarta könnyíteni a különböző szexuális beállítottságú emberek katonai pályáját, továbbá a migrációs hátterű, elsősorban muszlim származású fiatalok felé való nyitást is szorgalmazta.

Az ukrajnai válság idején már-már azt hitte az ember, hogy von der Leyen Oroszországnak hadat akar üzenni. Szerencsére ez a harciaskodás megmaradt a retorikánál. Ugyanilyen hangokat lehetett hallani a szíriai polgárháborúval kapcsolatban is, aztán kiderült, hogy a német felderítő repülőket csak napközben lehetett használni, már ha éppen repülésképesek voltak éppen.

A “repülésképes” szó különös fontossággal bír a repülőgépekkel kapcsolatban. Ezt a magától értetődő tényt addig nem tartották érdekesnek, amíg magas rangú német politikusok nem maradtak földön a Bundeswehr kezelésére bízott, a politikai elitet szállító, állami gépek sorozatos meghibásodásai miatt.

Nem csak a szövetségi elnök és a külügyér szerepét játszó, hazánkat éppen most fenyegető, másfél méternyi perszonifikált ön-túlértékelés, Heiko Maas dekkolt hosszabb ideig valahol repkedés helyett. Angela Merkel is került ilyen szituációba, amikor az argentínai Buenos Airesben csak egy napos késéssel tudott megjelenni egy fontos konferencián és – oh, mon Dieu! – egy polgári járat első osztályán volt kénytelen átvészelni az utat.

A klíma és a világ megmentésére specializálódott Merkel azóta két géppel repül, akár Japánba is, hátha az egyik cserben hagyja.

Ursula von der Leyen bölcsődéket és óvodákat alakított ki a kaszárnyákban és shopping túrára indult a hadsereg női tagjainak megfelelő sminktükröket, ünnepi uniformist, illetve terheseknek való harci-hacukákat beszerezni. Kissé nagyobb pénzügyi vonzata volt annak az akciójának, amikor harckocsik megvételekor ragaszkodott a terhes anyáknak is alkalmas belső térkialakításhoz és ülésekhez.

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter (b) német katonák társaságában a Camp Marmal légibázison az észak-afganisztáni Mazari-Sarifban 2017. december 19-én. (MTI/EPApool/Michael Kappeler)

Folyamatos problémák mindenhol

A Flinten Uschi becenevet azzal érdemelte ki, hogy az újonnan megvásárolt fegyverek lőni lőttek ugyan, csak nem feltétlenül oda, ahova eredetileg szánták. Bizonyos helikopterekkel is adódtak nehézségek, nem csak az érzékeny színű, ámde ízléses belső dizájn miatt, hanem azért, mert az üléseket maximálisan csak nyolcvan kilóval lehetett terhelni, ami törpéket és kisnövésűeket feltételez, ha a harci felszerelést tartalmazó hátizsák súlyát figyelembe vesszük. Hogy beszerzéseivel német helyett francia cégeket részesített előnyben, biztosan Macron elnök szimpátiáját akarta kivívni.

Nagy visszhangot keltett Flinten Uschi nagytakarítási akciója, amikor egy mesterségesen felfújt, feltehetően kitalált eset kapcsán “radikális jobboldali elemektől” tisztította meg a hadsereget és ennek következtében eltávolíttatta a legendás Dr. Helmut Schmidt, egykori SPD kancellár Wehrmacht uniformisban készült képét a Bundeswehr hamburgi egyeteméről.

Újabb és újabb botrányos ügyek

A legnagyobb botrány mégis külső tanácsadói miatt tört ki. Két multinacionális tanácsadó céget (Accenture, McKinsey) bízott meg a hadsereg átalakításával és egyúttal diverzifikálásával kapcsolatban, több száz millió euró honorárium fejében. Nem elég, hogy a hatalmas apparátussal rendelkező minisztérium szakemberei fölé külső, a vállalati szférából érkező munkatársakat helyezett, de valamelyik gyereke is az egyik konszernnél dolgozott.

A McKinsey cég menedzser-nőjét, Katrin Sudert nem sokkal később államtitkárrá nevezte ki, akit később a tanácsadói “korrupció gyanús” botrány egyik kulcsfigurájának tartottak, illetve tartanak mind a mai napig, hiszen a megbízásokat a cégeknél dolgozó haverjainak kínálta fel. A német Queer magazinban fellépő, “büszke leszbikus” (saját szavai!) nőt, addigi szolgálatai elismeréseként egy katonai kitüntetés adományozása mellett, a német kormány digitális tanácsának elnökévé nevezték ki. Suder fizikát, színházi és nyelvtudományokat tanult és 2015-ben részt vett a 63. Bilderberg konferencián. Mi ez, ha nem kompetencia?

Mindezek dacára a legújabb Merkel kormányban ismét von der Leyen kapta meg a honvédelmi miniszteri posztot. A minisztériumon belüli panamák azonban már nem voltak eltitkolhatók, ezért egy parlamentáris vizsgáló bizottságot állítottak fel a visszásságok felderítésére.

Jó néhány katonai vezető nyílt levélben támadta von der Leyen “dilettáns” és “feltételezhetően korrupt” vezetését, masszívan kockáztatva ezzel saját egzisztenciáját. A parlamenti vizsgáló bizottság a katonai titoktartásra hivatkozva, csak részben látható anyagokat kapott kézhez. Érdekes módon ez az érzékenység nem volt tapasztalható a külső, vállalati tanácsadók bevonásakor. Von der Leyen telefonjáról minden, esetleges kompromittáló adat kitörlődött. Mielőtt azonban az ügyészség felvette volna a vizsgálatokat, von der Leyen asszony az Európai Bizottság elnöke lett.
Angela Merkel német kancellár (b) gratulál Donald Tusknak, az Európai Tanács leköszönõ elnökének (j), miután megválasztották az Európai Néppárt új elnökének. A háttérben von Leyen / Fotó: MTI/EPA
Angela Merkel német kancellár (b) gratulál Donald Tusknak, az Európai Tanács leköszönő elnökének (j), miután megválasztották az Európai Néppárt új elnökének. A háttérben von der Leyen / Fotó: MTI/EPA

Nagy és főleg drága szavak

Munkája az unió élén eddig nem sokban különbözik a németországi teljesítményétől: hatalmas tervek, nagy szavak, csak éppen más, az eddiginél sokkal nagyobb dimenziókban, tehát jóval drágábban. Míg Németországban százmilliók és pár milliárd euró folyt ki a viszont nem látásra az általa felügyelt pozíciókban, ma már billiókban, tehát ezer milliárdos nagyságrendekben tervez az európai adófizetők kárára.

Ha valaki abban reménykedett, hogy Juncker után bárki jobb lehet a Bizottság élén, az tévedett. Azok viszont, akik szerint von der Leyen a megreformálhatatlannak tűnő Unió szétesését fogja felgyorsítani hozzá nem értésével, utópisztikus kívánságaival, azok még reménykedhetnek. A tömeges migráció erőszakos forszírozása, az adófizetők pénzének multinacionális szervezetekre történő átjátszása, mint az European Green Deal, amelyben két billió euró “privatizálásáról” van szó, már egy külön tanulmányt érdemel. Ahogy a gender-őrület bebetonozása a többségi társadalom ellenében, továbbá az iszlám privilegizált kezelése az Unión belül is. Ez ma von der Leyen politikája.

A koronavírus járvány gazdasági következményei nem csak hatalmas anyagi vonzatuk miatt lesznek fatális hatással a kontinens lakóira, hanem az alapvető szabadságjogok és a privát szféra megszüntetésére való törekvéseknek is szabad utat nyit a jelenlegi helyzet.

Bill Gates már régóta követeli a privát kommunikáció ellenőrzését, az EU jó ideje akarja az internetet cenzúrázni, s most – úgy látszik – eljött az idő és a műszaki lehetőség is készen áll ennek megvalósítására. Legkésőbb a bécsi merénylet után megtaláltatott az alibi is a magán chatek ellenőrzésére, pl. WhatsApp dekódolására.

Ursula von der Leyen pedig addig is szorgalmasan keresi és meg is találja a mikrofonokat, amelyekbe elmondhatja éppen aktuális beszédét, a mindig ugyanarra a kaptafára készült szöveget. Azokat a naiv, valamilyen világjobbító szándék mázával leöntött infantilis giccseket, amelyeket már kívülről ismerünk. Eközben az Európai Unió csendben haldoklik.

Egy ilyen hatalmas szervezetet csak belülről lehet végleg tönkre tenni. Von der Leyen eddigi pályafutása azt mutatja, hogy erre a feladatra ő igazán alkalmas lehet az Európai Unió vezetőjeként…


  HeroesNeverDie

54 hozzászólás

  1. csakafidesz

    A sz@r mindig feljön a tetejére..

    • ” Egy ilyen hatalmas szervezetet csak belülről lehet végleg tönkre tenni. Von der Leyen eddigi pályafutása azt mutatja, hogy erre a feladatra ő igazán alkalmas lehet az Európai Unió vezetőjeként…”
      ADALÉK HOZZÁ:
      Hruscsov jelentette ki először, hogy “Amerikát nem lehet kívülről legyőzni, belül kell szétrohasztani”, és a SZU. el is kezdte.
      Érdekes momentum, hogy erre ők is többek között egy nőt találtak alkalmasnak, Angela Davist.
      Bár a 20. század még nem váltotta be a reményeiket, de érdekes fintora a sorsnak, hogy míg a SZU elbukott, de az általa indított “project” most beérni látszik de, nem csak az USA-ban az egész nyugati világban.
      ***
      “..az iszlám privilegizált kezelése az Unión belül is. Ez ma von der Leyen politikája.”

      EZT TALÁLOM VALAHOGY LEG ÉRDEKESEBBNEK A DOLOGBAN.
      Ha ezek (iszlám) kerülnek egyszer többségbe, már pedig a demográfiai adatokat nézve ez egyértelműen egy évszázadon belül bekövetkezik (lehet még annyi sem kell), akkor a feminista nőszervezetek, LMBTQ-k a saját torkukra teszik a kést.

      • Akkor borul az USA, amennyiben Kamala Harris döntésein múlik a sorsa…….??…

        • Ugyan már János, az USA (és vele együtt az egész nyugat) a II.VH-óta igazából csak csatákat nyert, de háborúkat egyet sem.
          Nézd meg már mi van Irakban és Afganisztánban !
          A “Rambók” 5 méter magas betonfalak mögött kuporognak b@szki !!!
          A falakon kívül AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN a helyiek az urak, akkor szerinted milyen győzelem is ez ?
          Na és ezen ugyan már mit is változtatna egy Kamala, de bárki ?

        • Nora Kiszelik

          Szetzullesztik egesz europat, buszkek lehetnek magukra! A libernyak r….bancok mind hazaarulok! Nollak mint anya, mint feleseg, hat valahol kielik magukat! Ez a no is minek szult egy szakajto gyereket, ha nem latja a sotet jovot amit teremt nekik?

  2. Ennek a cikknek egy fontos tanulsága van, a szélsőséges liberalizmus nagyon veszélyes és teljesen elhülyíti az embert, sőt kifejezetten gonosszá teszi.

  3. Gratulálok Viktor!

    Tényleg Uschi volt a legjobb választás vagy Merkel és Micron megfirkálta a nagy tehetségű firkást?

    • Királytigris

      Igen az adott jelöltek közül Ursula volt a kisebbik rossz. Más választás nem volt.

      • Királytigris

        Nem.
        A másik kettő erőssége és gyengesége (korrupciós érintettsége, hatalmi elkötelezettsége, stb) köztudott volt.
        Ursula volt számunkra a sötét ló, mint rendszerváltáskor Antal József.

        Választás? Jobb az ismert ellenség, mint a barátként mutatkozó.

    • nemond!
      Szerintem tökéletes választás volt,és az utolsó mondat teszi érthetővé,miért?
      “Egy ilyen hatalmas szervezetet csak belülről lehet végleg tönkre tenni. Von der Leyen eddigi pályafutása azt mutatja, hogy erre a feladatra ő igazán alkalmas lehet az Európai Unió vezetőjeként…”

  4. Királytigris

    Ha csak az lenne a baj, hogy dilettáns….

  5. Ez a nő még annál is rosszabb, mint gondoltam. Ha az EU vezetői ilyen korruptak, milyenek lehetnek a beosztottai?

  6. mint patkány + szélsőséges populista úgy látom
    HOGY
    . Ursula von der Leyen ” nagyon jól teljesített minden poszton”
    . Angela Merkel “szívehez szorította”
    . ez a teljesítés az ajánlat magasabb posztra ( mostanira)
    . a héttéri gazdurak parancsait végrehajtotta pontosan úgy ahogyan elvárták
    . tőle “jobbat lehetettlan találni”
    . “ha valahol hibázott , az mind véletlen, kivételes eset, NEM KELL KOMOLYAN VENNi”
    . GIGA médiák (Welt, Spigel, Bild, ARDtv, ZDFtv … ) és tudósítók kiemelik a “jó tuljadonságait”
    . ki kell emelni milyen “szakértelemmel teljesített ” , különösen mint nő
    /
    Ursula NAGYON JÓ, olyan jó, kivéve ott ahol EDDIG IS semmirevaló
    /
    az EU működéséhez elegendő
    CSAK az alapszabály ÉS simmi több

  7. Magyar György

    Én úgy emlékszem, hogy ő OV favoritja volt, a feddhetetlen 7 gyermekes családanya. Ha konfliktus van, akkor már más ügyek is előkerülnek?

  8. Magyar György

    Én úgy emlékszem, hogy ő a min.szterelnök favoritja volt, a feddhetetlen 7 gyermekes családanya. Ha konfliktus van, akkor már más ügyek is előkerülnek?

  9. Namond,

    értem én, a cikket és a véleményeket is, de így utólag is mondják már meg, felvértezve ezekkel a tényekkel, hogy a Soros jobbkeze Timmermans (aki a Sargentini jelentést segített hazugságokkal felturbózni, amit Orbán Viktor az EP-ben abban a néhány percben szemtől-szemben rá is olvasott miközben az kínjában tekergett a székében), a Sargentini jelentést megszavazó, bennünket elásni akaró, de Sorost elfogadó Merkel bal keze Weber, és a még feltűnt fogtündér Verhofstadt trióból ki lett volna az inkább megfelelő?

    Von der Leyen volt a legkisebb rossz akit Merkel elfogadott (volt más a felsoroltakon kívül?) és ez jött ki belőle.
    Hogy szétveri az EU-t? Az az út a birodalomhoz, aminek a terve jóval előtte megszületett!

    Egyetlen út van megfogni őket, arra léptünk!

    Csak úgy mellékesen, ha az Európai Tanács elnökéről, vagy az Igazságügyi biztosról elkezdenek írni akkor meg lehet gondolkozni Belgium jogállamiságáról is!

    • Ha nekünk ismeretlen is volt UvdL múltja, a kormányfőnek – Orbán Viktornak – semmi képen, mint ahogy Szájer biszexualitása sem.

      nekünk viszont mint példás gyermekszerető, családcentrikus keresztény anyát adták el, a hazai kormányzat részéről.
      Ez képmutatás, manipuláció és csalás.

      Ha Ursula cipő lenne, a forgalmazótól az árát vagy javítását kérné Vízöntő kommenttárs?

      Belgium jogállamisága? Az réges-rég odavan. Emlékszik a magyar plakátos kocsi belga rendőrök általi lekapcsolására? Arra, hogy semmiféle elégtételt, bocsánatkérést és a rendőröknek büntetést nem harcolt ki a legfőbb nyúlunk?

      Hány privilegizált feudális rendszer van a demokráciák Uniójában, kedves Vízöntő?
      Az uralkodóházak gazdasági, adóügyi pozitív diszkriminációi, privilégiumai, adófizetők általi eltartásuk demokratikus és jogállami?

      Mit tesznek a V4-ek a Hovanyec – szlovák építési vállalkozó – halála ügyében?
      Mi van Vere Jourova leváltásával? A nyúl arrébb szökdécselt?
      Kíváncsi vagyok arra az Orbán által lengetett vétóra, vajon elhangzik-e valaha.

      • Namond, a feltett kérdésem ez volt: a trióból ki lett volna az inkább megfelelő?

        Arra Ön nem válaszol, csak Orbán Viktoron próbál fogást keresni!
        Fogalma sincs arról mit jelent kormányozni, diplomáciai síkon megvédeni az országot ennyi erős ellenérdekelttel szemben.

        Na a vétóra legyen kíváncsi, hanem arra, mit lesz képes elérni Orbán Viktor az ország érdekében, mert ha eléri a célt logikus, hogy nem lesz vétó.
        Az pedig, hogy a kasszát nagyon feltöltötték jelzi, hogy (jó politikusként nem bízva Merkelre) számítottak az EP gazemberségére is.

        Részemről ennyi.

        • Komoly a kérdés Ön nem tudja, hogy az ismert ellenfél jobb, mint a megegyetértést mutató titkos ellenség?
          Jobb ha egy öntelt ostobával áll szemben, mint egy rafinált munkamániással?

          Orbánon több fogás van, mint ahány kezem. (Divatipar tulajdonosai támogatása, Építőipar tulajdonosai támogatása, idegenforgalom ezen belül szállodaipar tulajdonosai támogatása….)

          Mindenki tudja, hogy kell kormányozni, aki gazdálkodó szervezet vezetője.
          Minden szerződés megkötése diplomácia.

          Miért ne lennék kíváncsi a vétóra?
          Ha elmarad valamely kompromisszum miatt, biztos vagyok, hogy nagy sikernek kommunikálják az ország érdekében.
          MINT A JÚLIUSI MT, EU KÖLTSÉGVETÉS SATNYA EREDMÉNYÉT.

  10. A cikk szerzője tárgyilagosan mutatja be UvdL személyén keresztül, hogyan került N.o. a jelenlegi állapotába.
    Most az EU-ban aktivizálja magát a “felszámoló biztosnő”, s már rövid időn belül érzékelhetők az “eredmények”!
    Ajánlom továbbá Thilo Sarrazin,Ellenséges hatalomátvétel valamint Németország felszámolja önmagát című könyveit.
    A szerzőnek érdemes lenne egy cikket írni az FDJ-Schlampe asszonyról is, bár ennek diplomáciai kihatásai is lennének!?
    De ha a német közszolgálati médiában lehet gúnyolni,diabolizálni O.V.-t, miért ne lehetne a P.S.-en írni egy UvgL-hez hasonló, személyeskedésektől mentes, tárgyilagos történetet írni a hosszútávú projekt keretében NSZK-ból NDK-ba menekült/menekített lelkész lányáról????
    (FDJ Schlampe felemelkedése Kohl hátán és a puccs címen?)

  11. És mi-balgák-benne az kretén elődje után még reménykedtünk abban,hogy majd ő!…

  12. Orbán Viktor javasolta Macronnal eggyütt.

  13. Nagyon jó és alapos cikk,illetve elemzés.
    És ami szuper benne,RÁNK hagyja,hogy mi a megoldás! Pazar tisztelt HND! 🙂

  14. Jakab Csaba

    Namond!

    Abban biztos lehetsz, hogy lesz vétó. Minimum egy, de szerintem kettő.
    Aztán hogy ez képes lesz-e megmenteni az Úniót, azt majd meglátjuk.

  15. Tudományos libsizmus

    A legközelebbi német megszálláskor jó lesz tudni, hogy terhes anyák vezetik a német tankokat.

  16. Na, és ezektől vettük a téglafal alakú harckocsikat !!!

  17. Ha jól értettem Ursulának nincs diplomája!

    • Diplomája van, szakvizsgája nincs (gondolom). Bár a lényeg szempontjából teljesen mindegy. Mind jobban jártunk volna, ha tényleg inkább elmegy nőgyógyásznak.

  18. Van az a pénz, amiért egy 7 gyermekes anya idáig süllyed és ennyire a “szárnyai alá veszi” a bú-zyy-kat.
    Szóval nem tudom hogy néz otthon a családja szemébe….

  19. Mennyien mocskolják, most már! Sokan közülük még imádkoztak is érte, hogy ő legyen a királynő a hülyék országában. Megmondtam annak idején, hogy a hülyék országában nem lehet okos királynő.

    • Sokan csak azt tudták rólla, amit az Orbán kormány kommunikált, a Főni nagy személyes sikereként.
      Azaz:
      UvdL példás gyermekszerető, családcentrikus keresztény anya, több tíz éves államigazgatási gyakorlattal, aki Merkel árnyékából nem tud kitörni. És akinek pályáját Merkel a hadügyminisztérium vezetésével akarja derékba törni.

      Holott HND cikkében felsoroltak, nyilván ismertek voltak az Orbán kabinet döntéshozói előtt is, jóval az nyilvánosságra hozatal előtt.

      Ha akkor mind ezt tudom, nem azt kommenteltem volna, hogy majd meg látjuk, hanem azt;
      Fújj, inkább az hólyag, ostoba és korrupt Weber. (Merthogy Timmermans-hoz képest Wéber ostoba.)

      De Weber ugye pofa vesztés lett volna, és valakiről miket hordott volna össze a média.
      Ígyhát Merkel és Macron horgára tűzött Uschi-t benyeltük és azóta se tudjuk kiköpni.

  20. Van diplomája, de csak általános orvosi. Szakvizsga a szakorvosi plusz éveket – szakirányultságtól függően – jelenti, ami akár plusz 6 év további tanulást is jelenthet. Ursula elmehetne körorvosnak, vagyis dr med. univ., ha elvégezte az alap 6 év egyetemi képzést. De nem láttuk a diplomáját, így ez csak egy ált. feltételezés.

  21. Egy ártalmatlannak és kissé naivnak tűnő, törékeny nő nem látszik – kezdetben – veszélyesnek!
    Nem minden esetben eredményes a nyilvánosság előtt az erőszakos maszkulin fellépés, lásd most Södert!
    A hatalomért folyó harcok a több szinten, szinte minden….

  22. khm-nek eredetben,

    Ha már az előzőleg, két hete, feltettet nem olvasta.

    https://heroesneverdie.blog/2020/11/27/hnd-az-europai-unio-trojai-kancaja/

  23. Frenkypilot

    Addig kéne ebből az uniónak nevezett düledező kuplerájból kimenekülni amíg ránk nem omlik.

  24. Medvefütty

    Varga Judit miniszter asszonyt ezek szerint félretájékoztatták, mert ő kifejezetten dicséri Ursulát:

    https://www.youtube.com/watch?v=AQ_lvN37zO4

  25. Vízöntő
    2020-12-08 : 12:59

    Önnek lett igaza, nem látom meg a vétót.

    Orbánc nyert egy félévet, amit próbálnak eladni két évnek, az ország vesztett.

    Ja és Merkel is nyert, lenullázta Orbánt.

    • Vissza vonom.

      Az újabb információk, George Soros felháborodása és az a hír mely szerint a lengyel és magyar kormány dolgozta ki a kompromisszum alapokmányát, valóban a nemzetállami lét, az uniós szerződés alapjaihoz való visszatérés felé mutat.
      Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki nyert és Merkel simán felzárkózott melléjük, pénzügyi érdekeire figyelemmel.

      Azonban ez egy hosszú háború első döntetlenje, ahol a felek kiegyeztek és a seregek visszavonultak.

      Hátra van:
      – migráns befogadás
      – migráns noname és költségvetési finanszírozás
      – migránsok pozitív diszkriminációja az adófizetők rovására
      – nem kormányzati szervezetek lobbi tevékenysége
      – nem kormányzati szervezetek finanszírozása
      – hamis LMBTQ jogok követelése
      – gender ideológia tiltása

      Valamint az;
      Ki a főnök az Unióban?
      A Parlament?
      A Bizottság?
      Az Európai Tanács?/ A Miniszterelnökök Tanácsa?
      – a klíma és naptelep gyártók által finanszírozott zöldkommandók nyomulásának megállítása,

  26. Az Palma nem estét Message a fájától, a papa is nagy varázsló volt Ernst Albrecht van der Leyen.CDU Niederscchsen. A nevéhez kötődő eltusolt ki nem vizsgált botrányok: “Celler Loch” szélső balos terrroristák robbantásos kiszabaxitása, terror cselekménynek maszkirozva, végül , évek múlva,kiderült, hogy az államvédelmi emberek védték az akciót, élen a papával.Aztán a papa a kaszinó botránnyal is érintett volt” Spielbankenaffäre”…ne csodálkozzunk!

  27. Jól látta Orbán, hogy a globalocsicska felhozatalból a legbutábbat kell támogatni.

  28. Aztán lehet, hogy UvdL keményen dolgozott a “magyar siker” érdekében. Ki tudja? Ezek a mammiék úgy dolgoztak értünk, mintha a pénzük múlna a bentmaradásunkon… pedig hát… tényleg. 🙂

    • Ha nincs kompromisszum, a soros német elnökség – Merkel – nem tud semmi eredményt felmutatni, minden probléma a portugálokra és szlovénekre maradt volna.

      De igaza van, a németeknek igen hiányozna a nekünk jutó támogatásból az a 70% ami hozzájuk kerül.

      • Így van, így értettem. És tényleg, eredménykényszer is volt.
        Orbán jól játszott. Most már egyszer úgy fel kéne húzni a sorost, hogy az orvosa eltiltsa tőlünk. 😀 vagy hogy az ördöge elvigye.

  29. Egyébként sorosról még annyit, hogy én nem fogom megérni a kilencvenet, de ha megérném, és még működnék így, ahogy ez, egyet biztosra veszek. Gyönyörködni akarnék csak, mást nem. Nem hinném, hogy egy olyan világba akarnék beleugatni, amihez nekem van a legkevesebb közöm. A fiatalok majd eldöntik, hogy nyitott, vagy csukott. Nehogy már én ugassak, hogy fekete, vagy zöld, vagy piros. Attenborough is hasonló.
    Mit tud ő arról, hogy a fiatalok mit akarnak? Túlmozgásos túlgazdag majmok. Nincs szánalmasabb, mint a vénember, aki nem bölcs.

  30. Karácsony..sk

    Ursula számomra még a Dr.Bubó Bubó nővérkéjét sem éri elintelektuális szinten!
    Mirt vátun ilyen emberektől mint:
    Manfred Webwr-töketlen hímringyó
    Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt-adócsaló
    Daniel Marc Cohn-Bendit – pedofil
    Martin Schulz- csak alapisolai végzettség
    .
    .
    .
    .
    Most meg itt van nekünk a legbutábja-Ursula

    Szlovákiából…..

  31. Rézmüves Gusztáv

    Nos, nem szokványos feladat az emberek szemét kosarában kutatgatni, de van az a helyzet, amikor hasznos.
    Tehát ellemezük ezt a 7 gyermekes anyukát. aki politikai elképzelések megvalósítására kötelezi el a munkatársait.
    Mint ha azt olvastam volna, hogy ez az anyuka egy keresztényi CDU-s család kebelén nevelkedet.
    Amely családban a család feje e nő apukája egy élvonalban lévő politikai családban ahhoz a körhöz tartozott.
    Amelyik az ország jövőjében szerepet játszó projektek elemzésében és javaslat tévő feladataira ráhatása lehetet.
    Az azonban furcsa egy elemző számára hogy egy efféle értelmiségi családban az orvosnak készülő leány nem kívánja megszerezni a szak vizsgáit.. Mind a mai napig.
    Tehát az elemző kérdezi mitörtént miért nem kívánja hősnőnk megszerezni e szak végzetségi pecsétet.
    A keresztény közösségekben határozottan elfogadott a családok számára a népes családi modell.
    Én személyesen is imádkozhattam nagy létszámú családok anyagi áldásaiért hasonló nagy családok asztalainál.
    Nem ritka, 9- 10 gyermek sem ezekben a vidám családokban.(Dicsőség az Urnak.)
    Azonban ez az (életigenlés komoly feladat), így határozott jelemet kíván meg a keresztény értékek megvalósításában a szülők részéről. De a világi családok esetében is így van ez.
    A szűkebb közösség (család) munkamegosztásban léphet előrébb az életben, ezért az élet projektek rendezet, megvalósításában történik és valósulnak meg nap, mint nap.
    Azonban a politikai játcmákban és játékokban.
    Ahol a versengés a húsos fazék körül intrikus játék zajlik.
    A megszerzendő javak és kilátások arra a szereplők részéről alá és fölérendelt szervezeti kompetenciák megléte mellet történik.
    Így az úgy nevezet elsődleges érdekeltek a bizalmas segítők klikkje mellet.
    Olyan személyeket is felelős helyzetben kel tartaniuk, akik a kivédhetetlen csapások felfogására lettek előkészítve.
    Hiszen a versengő partnerek nem kevés esetben azért fogadnak el egy projektet hogy aztán elősegítsék annak bukását. A tárgyalásokba bocsátkozó szervezetek intrikus terveinek előkészítéseiben.
    Míg a vezető hiaderchia tagjai arra spekulálnak elég számos esetben.
    A saját professzionális kepeségeiket nélkül önözhetetlenül szükségesé tehessék a domináns döntéshozók részére.
    Így úgy mond egy elkülönülten tevékenykedő vállalati egység vezetői köre, lehetőséget vív ki a saját és a vállalat anyagi hozamainak, javításában.
    Igy aztán a projektek vezetésében vagy mászóval a sikeres kormányzásban mindig a felelősséggel direkte felelősek a sikertelen tevékenységért.
    A projektek tudatosan csak kezdeti stádiumig jutnak, el a pénz eltűnik nagyon számos esetben a felelősek látványosan felelőségi feszültségben szereplők.
    Azonban vannak, akik a következő hullámban is szerepet fog kapni mások pedig inkubátorba mellőzési pályára tereltetnek egy ideig.
    Hiszen a szervezeti működés megkíván bizonyos pálya alkalmassági potenciált egy nagy politikai család szereplőitől.
    Minden esetre a 7 gyerekes családanya jó kommunikációs tőke mind a konzervatív vagy a feminista mind a leszbikus társadalmi rétegek nőtagjainak mozgósításaira a politikai érában.
    Egy vezető akkor vezető, amikor a műveleti szereplőket ő aktivizálhatja egy projekt futásához.
    Akkor is, ha a projekt érdemlegesen fut.
    És akkor is, ha látszat intézkedésként futhat csak a tervezetnek megfelelően.
    A pártokban a tagság tagjai alkalmasak erre és arra a pártmegbízatásra is. Külön szervezési vonalak mentén.
    Hiszen vannak fedhetetlen feladatokat vivő köztiszteletnek örvendő vonalra szervezet tagjai is egy politikai tömegszervezésnek.
    Azt mondják, aki politizálni óhajt vállalkoznia kel az intrikák elviselésére is. mert a hatalmi járnák bizony így is folyhatnak.
    Cseko

  32. De kár! Pedig egy normális EURÓPAI UNIÓRA SZÜKSÉG LENNE!

    Az EURÓPAI UNIÓ NEM A KOMMUNIZMUS ELLEN ALAKULT MEG?

    Ursula von der Leyen az új ostoba és korrupt Manfred Weber.

    Ha ezt tudtuk volna nem szavaztunk volna az Uniós belépésre.

    Orbán Viktor javasolta Macronnal eggyütt.

    De úgy tűnt, hogy a sok rosszabb között Ursula von der Leyen a legkisebb rossz!

    Csak rosszabbak, megbízhatatlanabbak voltak helyette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük