Bill Gates SzovNETuniót ajánlja a világ megmentésére


A pszichiátriai kézikönyvekbe lassan bekerülhet a gazdagság-szégyen nevű betegség. Némely szupergazdagoknak annyira ég a pofája azért, mert több vagyont birtokolnak, mint egy átlagos középhatalom, lelkük kisimítása érdekében egyenesen a szocializmus ajánlják a kapitalizmus helyett a bolygó megmentéséhez, mint valami príma kis megoldást.

Sorosgyuri nem magányos őrült, nem ő az egyetlen, aki  – az általa is okozott világméretű problémák kezelésére – teljesen elmehagyott megoldásokat javasol. Olyanokat, melyekre talán csak egy tátikás állománygyűlésen lenne fogadókészség.

A legfrissebb ápolt maga Bill Gates, a Microsoft nevű méltán közkedvelt kisvállalkozás alapítója és többségi tulajdonosa. Megfejtése szerint a privát szektor túl önző ahhoz, hogy túllépjen a fosszilis energiahordozókon, helyette valami kevésbé bolygópusztító megoldást keressen.

A világ egyik leggazdagabb embere egyúttal le is köcsöggazdagozza a gazdagokat, és a privát szektorból le is köcsögprivátszektorosozza őket, miközben ő maga se környezetbarát háziszőttesekkel kereste azt a pár milliárd dolláros vagyonát. Sőt, ha a harmadik világba kiszervezett szeméttelepeket látva az egyik leginkább környezetszennyező iparágban gazdagodott meg.

Jó, ő főként nem széndioxidot bocsájt ki, hanem egyéb mérgező hulladékokat…

Persze, általános iskolai tananyag: a széndioxid: tönkreteszi a levegőt, globális felmelegedést okoz, elolvasztja a jégtakarót, viharokat idéz elő, migráns krízist hoz Európára, hatalomra juttatja azt a náci Orbánt. Kína kibocsájtása például egy év alatt képes volt 67 százalékkal növekedni, ami még barátok között is gázos, úgy aztán főleg, hogy valójában más bréjével verik azt a csalánt. Mert határokat csak a földön lehet húzni, de a Peking fölött gyülekező fekete felhőket simán átfújja a szél egy másik kontinensre.

Bill Gates – foglalkozása nézve szupermilliomos, és egyébként Kínában gyártatja a szarait – pedig most hirtelen messiásként lépett elő a sugárszennyezett széndioxidködből, azzal a tervével, hogy ő majd jól megregulázza a kapitalizmust, amely szerinte alkalmatlan a bolygó megmentésére.

És mit ajánl megoldásnak? A SZOCIALIZMUST.

Mert szerinte a világ egyszerűbb, mint egy Fukuyama-tétel. Volt a liberális kapitalizmus, lett belőle vadkapitalizmus, most szocializmusra van szükség, mint könnyed átmenetre a SzovNETunióba és mindezt a bolygó megmentéséért…


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

2 hozzászólás

  1. A kelgyó a saját farkába harap.

  2. Gates hasonló elveket vall mint Soros, szerintem. Soros a rendszerváltás után elkezdte támogatni a kozépkeleti országokat, amelyek felszabadúltak a Szovjet fennhatśág alól. Sok mindenbe fektett pénzt, de nem a saját pénzét, hanem azt amit az USA tol ellopot , azzal, hogy a jovedelmi adóját nem az allám kasszába fizette be, hanem filatropként kulonbozo egyesuletekbe meg támogatásokba fektette. No ne higyjuk el, hogy onzetlenúl. Már akkor megalapozta a mostani helyzetét, foltételezvén, ha egyesek tanulmányait finanszírozza, akkor azok majd hálából támogatni fogják a terveit.Bill Gatesis hasonló pénzforrásokból támogatta az Afrikaiakat. Most nem tudom milyen a jelenlegi helyzet, mert régebben nem kovetem a médiákban a tevékenységét, de szerintem ez a segítség sem teljesen onzetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük