Molotov-koktéllal a társadalmi békéért


Tőlünk elvárják a toleráns északiak meg a nyitott szomszédok, hogy tövig benyeljük helyettük a migránskvótát, azzal viszont senkinek nincs gondja, hogy egy muszlim országban, Egyiptomban már vagy 50 keresztény templomot bezártak a kultúrák békés egymás mellett élése jegyében. Ha persze mi döntenénk úgy, hogy nem építünk mecsetet, nem vezetjük be a sáriat és nincs kedvünk arabul tanulni, akkor mi leszünk legnagyobb neonácik abban a pillanatban. Egyébként vagyunk is, mert még 89-ben Hellerágnes ezt nyilatkozta valamelyik Zájtungnak és azóta rajtunk maradt…

A templombezárásokat úgy magyarázta egyiptomi parlement egyik (még élő) keresztény képviselője, hogy bármikor, mikor a keresztények akarnak építeni, renoválni, vagy csak átfesteni egy templomot, az egyszerűen lehetetlen. Az ifjú, a keresztény életmóddal és világgal nem annyira szimpatizáló helyiek fellázadnak, azonnal dzsihádot hirdetnek, amitől a helyi politikusok rendre beszarnak vagy éppen ők provokálták ki eleve a zendülést, majd végül – természetesen a „társadalmi béke megőrzése végett” – bezáratják az egészet.

Konkrét esetként ki lehet emelni, amikor 2015 áprilisában maga az egyiptomi elnök szeretett volna építtetni egy templomot Al-Our nevű faluban, ahonnan 13 líbiai tengerparton kivégzett keresztény is származik és akiknek a családjai még mindig ott laknak. Egy ilyen lehetőségre ugye – ha muszlim is – egy rendes politikus mindig lecsap, keresztény mártírok tiszteletére templomot építeni meglehetősen jó belépő az európai, de máinkább az amerikai szalonokba. Erre meg a pénteki ima után egy csapat megrohamozta a falut, molotov koktélt dobált mindenkire, aki szerintük nem jó muszlim, és közölték, itt ilyen nem lesz, mert ez iszlám ország.

Aztán persze ha gáz lesz, akkor az összes elindul majd Európába…

Az egyiptomi miniszterelnök persze megígérte, hamarosan újra nekikezdenek az építkezésnek, ahogy a többi templomot is újra kinyitják, de ezt pont annyira hisszük el, mint azt, hogy rokonai integrálódni fognak az európai kultúrába és lassan piktogram se kell nekik, hogy ne akarjanak megerőszakolni minden szembejövő nőt, gyereket, kecskét.

Ha mérleget kellene vonni az arab tavasz egyiptomi bimbózásából, akkor annyi történt, hogy némi átmeneti idő beiktatásával egy katonai diktatúrát katonai diktatúrává változtattak, de közben az összes iszlamista elmebeteg elszabadult.

Nem véletlen, hogy Egyiptomnak egyébként vannak még fura dolgai mostanában: a napokban azért börtönöztek be néhány tizenévest, mert kinevették az iszlám állam videóit. Állítólag az ország vezetése érti, hogy az ISIS-nek semmi köze nincs az iszlámhoz (vagy talán mégis?), de azért biztos, ami biztos leültették a gyerekeket, akik – minő meglepetés – pont keresztények.


  Bubu Woodcutter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük