A Nagy Liberális Jegesmedve-dilemma


Haladóként, liberálisként, tudományos elmeként kötelességünk bolygónkat óvni, védeni. Emberségünket és agresszív jóságunkat környezetvédelemben kiélni és főleg a többi liberális előtt demonstrálni. Így kell alámerülni és kibekkelni, majd később erre identitást építeni, választásokat nyerni. Sorvezetőnket olvashatják, amit mi önzetlenül átnyújtunk most liberális embertársainknak – nem eltagadva a benne megbúvó kihívásokat, logikai buktatókat.

A jegesmedve veszélyeztetett faj. Veszélyezteti a felelőtlen önző emberek életmódja. Miattad olvad a kis élettere, amely szót egyébként liberális kultúrember másmilyen kontextusban nem használ! Mondjuk ki nyíltan, lényegében Orbán akarja kiirtani ezt a nemes fajt, és Semjénnel lövetné le az utolsó példányát! Ezért erkölcsi kötelességünk ütős és a médiában jól látszó tüntetéseket szervezni az érdekében, hiába vagyunk csak 12-en! Igenis üvölteni kell érte, és levenni a csinos kis topot, hogy jól látszódjon cicinken a filctollas felirat. Érte!

Milyen szép kis koherens világban élhetne a Liberális Ember, ha az éghajlatváltozás miatt a barnább grizzly medvék nem vándorolnának egyre északabbra. Így azonban a Liberális Ember – aki egyben feltétlen tudományhívő is – aggódhat.

Ugyanis a grizzlyk és a jegesmedvék elkezdtek egymással párosodni.

Sorra születnek a természetben is a Liberális Ember számára oly kedves kis karamell, avagy melanzs babócák a jegesgrizzlyk közt. Az igazi probléma akkor jön majd el, amikor ezen hibridek is szaporodni fognak, és megszületik a sok kis másodgenerációs, avagy másodfokú keverék, hiszen a tudomány hivatalos álláspontja szerint ez esetben olyan faj, hogy jegesmedve, nem is létezik. Szaporodóképes utódot voltak képesek létrehozni a grizzlykkel, tehát velük egy fajnak tekinthetők, csak kifehérdett grizzlyk, esetleg a grizzlyk lebarnult jegesmedvék?

Logikus következtetés, hogy ha nem léteznek, megmenteni sem lehet őket, ha a Liberális Ember feltétlenül tudományhívő szeretne maradni.

Ha nem szeretne, akkor viszont a Föld tényleg lehet lapos, a világot a Bilderbergék irányítja Davosból, akik köztudomásúlag és nyilvánvalóan alakváltó gyíklények. Nem teljesen véletlen, hogy alantas propagandájukkal elárasztják az emlősök világát, csemegeként ránk tukmálva az undorító tekergő szarkajikat meg csótányaikat. Ja, és természetesen dr Orbán Viktor Miniszterelnök Úr jövő héttől Isten által felkent Apostoli Királyunk lesz, jó?

Nos, ettől a sok szörnyűségtől a Liberális embert egyes egyedül a Szent Tudomány védi meg.

Akárcsak a buta, vallásos, középkori babonáktól (kivéve Beer Miklós meg Iványi Gábor, akik valódi keresztények), meg úgy általában a Fidesz rémségeitől, tehát a Tudományban mindenképpen hinnie kell. Jóemberségét viszont nem élheti ki a jegesmedvék megmentésében, hacsak azt nem tekintjük ezek után annak, hogy agresszívan fehérre fest néhány szerencsétlen barnaszőrű grizzlyt, nagyon messze az északi sarktól.

Mielőtt latte helyett liberális könnyekkel telik meg az avokádó, kínálunk több alternatív verziót is kedves liberális embertársainknak:

  • Ezek után védjék meg az unikornisokat, szphinxeket, griffeket is, ha nem szeretnék, hogy ezek is eltűnjenek a bolygóról! 🙁
  • Keresnek maguknak más megmentendő fajt, bevállalva azt, hogy ennek nem lesz olyan cuki kölyke, mint a jegesmaciknak. Így tehát kevésbé Jóemberek a liberálisok is!

Esetleg ennek alverziójaként továbbra is Jóemberek maradhatnak, és görcsösen védhetik a fehér színű jegesmedvéket az olvadástól és a tudománytól.

Viszont akkor mi is igényt tartunk arra, hogy fehéremberként mi is kicsit más faj vagyunk a barnákhoz képest.

És mégis tök jó dolog a kerítés, hiszen megvéd minket az emberi grizzlyk inváziójától.


  Kurtz ezredes

9 hozzászólás

  1. Ahá szóval evolulálódik a populáció. Mindenesetre én nem akarnék grizzlit a vejemnek. És mi a neve a hibridnek?

  2. Hát ez az írás NAGYSZERŰ 🙂 kíváncsi vagyok, hogy mit reagálnak rá a liberális agybajosok…

  3. istenem, ennyire izzadtság szagú, kurva gyenge írást, nem csodálom, hogy nem adta hozzá a nevét a szerző. remélem legalább kapott érte egy kis aprót, mert ingyen ennyi nem szabad mélyre menni.

    • Szerintem is nagyon jó 🙂

      • bocsánat a kérdésért, de mennyi idős vagy, 9? nem hiszem, hogy felnőttebb aggyal ez jónak vagy szellemesnek tekinthető bármilyen értelemben.

        • Tisztelt Uram!
          Ez a mestermű tökéletesen mutatja be a tudományt egyáltalán nem ismerő, ám abban ész nélkül hívő, arra úton-útfélen tévesen hivatkozó félművelt, liberális elmebajban szenvedő, keresztény- és magyargyűlölő, nemzetellenes élőlényeket. Azokat, akik a többségi társadalomba képtelenek beilleszkedni, együttélésre alkalmatlanok és az ebből fakadó gyűlöletüket akarják megideologizálni azzal, hogy mindenki más („tudományos alapon”) ostoba, gonosz és megvezethető: ők felelnek minden rosszért, amit át kell élnie. Ezek pontosan ugyanolyan hiszékenyek és megvezethetők, mint amilyennek másokat tartanak, legfeljebb saját maguknak ezt nem ismerik be. Ez különösen akkor nyilvánul meg, mikor ilyen lukra futnak, mint ez a medve ügy: Az említett jegesmedve fajvédelme pontosan ugyanazon az alapon nyugszik, mint a hitleri, árja népről szóló ideológia, csak sokkal kevésbé emberi, kevésbé megérthető. Szellemes és jó írás Nekünk, tökéletesen és kíméletlenül adná a pofont annak, akinek még szól és értené. Jah, igen: már a 10.-et is betöltöttem 🙂

          • Én is tudok magasztos álbölcsességeket írni, de ez a cikkben lévő, általános iskolás értelmi szinttel operáló párhuzam miatt úgy gondoltam, hogy teljesen felesleges. Ez azoknak a nagy fegyvere, akik nem tudnak semmit mondani, de azt nagyon cizelláltan akarják kifejezni, hátha úgy lesz súlya.

            Ahogy ez a cikk is azoknak eledel, akik szintúgy nem tudnak semmit sem a tudományról, ezért -bár itt csak egy gyenge párhuzam miatt – azokat a részeit, amit tanultak az iskolában és emlékeznek rá felhasználnak, amihez meg egyáltalán nem értenek, azokat megkérdőjelezik. De vonatkoztassunk el a tudománytól, nem is értem, miért jött ez a szó fel ez alatt a cikk alatt.

            Azt gondolni, hogy ez a cikk bárkinek pofont ad, szintén elég gyermeki gondolat, aranyos, naív. Azért mert párszor le van írva, hogy liberális, meg hogy avokádó, még nem fog ez megbántani senkit. (bár az avokádó fogyasztókat lehet, én még sosem ettem).

            A válaszkomment pedig szintén elég nagy közhely, mert nem reagál úgy nagyon semmire, csak próbál engem beállítani valaminek, amihez semmi közöm, így legitimizálva a saját gondolatait. Sajnos, ehhez mosz akkor nincs meg ez az alap.

            Valóban nem értek a jegesmedvékhez, bár mondom, ez a gyerekes szintű párhuzamhoz szerintem 8 általános sem kell, hogy felfogja az ember miről szól a cikk. Mérnök vagyok, igen, hiszek a tudományban, egy részét értem is, ami a szakmámmal kapcsolatos.

            Nem vagyok sem keresztény, sem magyargyűlölő, a cikk írója pedig vagy nem érti a kereszténységet, vagy nem keresztény. hülye lennék magyargyűlölő lenni, mivel én is magyar vagyok. “többségi társadalomba képtelenek beilleszkedni” – furcsa, de 31 évem alatt úgy tűnik, mégis csak sikerült.

            Értem én, hogy most erre van igény, rengeteg önjelölt tudós megy most szembe a tudomány jelenlegi állásával, néplélekre meg ilyesfélékre hivatkozva, de ez ettől még nem lesz sem igaz, sem hatással a jövőre. (Eszembe jutott a vicces ELTE – Magyar Idők finnugor vita esete is). De ennek a cikknek valójában semmi közte a tudományhoz, gyenge liberálpukkasztás akar lenni, amit szerintem könnyen meg is lehetne tenni, de azért egy minimális sütnivaló ahhoz is kellene. De mondom, nem csodálom, hogy még a nevét sem meri adni hozzá a szerző. (Rosszul tippelek, ha azt mondom, hogy ide kerülnek ki azok a PS “cikkek”, amiket nem mernek kirakni oda névvel?)

          • De magas lovon tetszik ülni, kedves, neves Gábor Mérnök Úr!
            Azért ahhoz pofa kell, hogy a gyerekes kulturálatlan, bunkó megnyilvánulásod után másokat számon kérj ezen a téren… Közhely számba inkább az ismételt nyávogásod (bocsánat, „úgy nagyon sok mindenre” reagálásod) megy egy olyan cikk alatt, amit bevallottan nem is értesz, és aminek olvasására senki nem kötelezett Téged.
            Segítség a kommentem megértéséhez: Senki nem mondta, hogy Téged mutat be a cikk. Senki nem állított be Téged magyargyűlölőnek, hiába próbálsz mártírt játszani hosszú monológodban.
            A szakmád meg nem a tudomány dogmáiba vetett hit melletti kiállásról szól, hanem a tudományos modellek gyakorlati alkalmazhatóságról, hogy amit tervezel, és ahogyan tervezed, úgy tapasztaljuk, működik.
            Nem az önjelölt tudós megy szembe a tudomány jelenlegi állásával, hanem a tudomány maga halad egy pontosabb megismerés és egyre jobb modellek felé, aminek következménye, hogy a régi elméleteket újabbak váltják fel. Akkor is, ha a korábbi elméletekre épített ideológiákat ez felborítja.

  4. Tergorbuletszamitas olcson

    Egy kurva szot nem ertettem ebbol

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük