A közönséges és a közönsége

 •  
 •  
 •  
 •   

Blanka a Street Fighter nevű számítógépes játékuniverzum híres vagy talán inkább hírhedt harcosainak egyike. Mielőtt azonban a harcos szó hallatán archaikus mosollyal orcánkon átengednénk magunkat a hősi mondavilágok csalfaságainak és ilyenformán a romantikus jelentéstársítás megtévesztő gyönyöreinek, már az elején szögezzük le: Blanka nem igazán az a szerethető fajta.

Egyrészt nem túl kifinomult a viselkedése, ami nem meglepő, hiszen a dzsungelben nevelkedett a dzsungel törvényei szerint, másrészt jó eséllyel egyetlen egy művészettörténeti korszak szépségideáljának sem felelne meg teljes egészében. Blanka nagy. Vörös haja – fittyet hányva a politikai korrektség és a safe place eszményeire – csapzottan terpeszkedik a körülötte lévők életterébe, szikrákat vető tekintetével pedig azt üzeni ellenfelének: jobban teszed, ha hátrébb állsz eggyel, és inkább arcon baszod magad.

Rettegett és állatias a harcmodora. Ha kell, összegömbölyödik, akár egy felbőszült óriás sün, hogy így sodorja páston kívülre riválisát. Speciális képességei közé tartozik a környezetét megsemmisítő elektromos kisülés, mely adottságra állítólag egy villámcsapás révén tett szert. Mondhatni, a vérében van a feszültségkeltés.

Mindezek fényében nem vitás, hogy az ember – legyen az illető bajszos vagy bajusztalan – tényleg jobban teszi, ha nem megy bele könnyelmű kekeckedésbe egy Blankával történő találkozás során.

Ha csöppnyi esze van, kikerüli, de ha ez nem lehetséges, akkor is inkább megpróbál valahogy szót érteni a fenevad ivadékával. A rossz hír viszont az, hogy ezen a fronton sem lesz könnyű dolga. Blanka ugyanis – vélhetőleg szintén a szűkebb szociális környezetének negatív hatásai következtében – bestiális hörgéseken, illetve egy-egy emberi szónak tűnő hangfoszlányon kívül mást nem tud magából kibocsájtani.

Jól látható tehát, hogy nem az a figura, akit csak úgy beengednének a magára valamit is adó szalonokba, de még csak nem is az, akit szívesen hazavinnénk bemutatni a szüleinknek. Neki egész egyszerűen nem ez a küldetése. Arra viszont kiváló, hogy „utána” már ne hívjuk fel többé, és ha esetleg nem esik le neki, hát akkor legfeljebb majd mos, főz, takarít néhány hónapig a kégliben.

Miért is ne? Nem ígértünk neki semmit, amúgy meg senki nem kényszeríti rá!

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy Blankát nem a jó Isten teremtette, hanem a programozók. Nekik pedig az a fontos, hogy a termék hozza az eladási számokat, még akkor is, ha a megjelenített tartalomnak vajmi kevés köze van a valósághoz.

Kis szerencsével Blanka előbb-utóbb felébred, észreveszi, hogy nem pusztán vezették, hanem megvezették, és kilép a mesterségesen kreált dimenziójából. Akiben van egy fikarcnyi emberség, ezt kívánja neki, ráadásul segítheti őt azzal, hogy nem indítja el játékkonzolján a Street Fighter közönséges és közösségromboló algoritmusait. Nyilvánvalóan balgaság abban reménykedni, hogy valaha is teljes mértékben megszűnne a kereslet az ilyen fakocka egyszerűségű, ugyanakkor roppant hatékony Arcade játékok iránt, tenni ellenük azonban érdemes. Még Blankának is, akiben a metamorfózis remélhetőleg még nem érte el a visszafordíthatatlanság szakaszát, és aki belátja, az általa megkezdett út a legjobb esetben is csak egy ócska vadai kópiában végződhet.

Abból meg, köszönjük szépen, bőven elég egy is.


 •  
 •  
 •  
 •   

  Schlaumeier

Avatar

9 hozzászólás

 1. Avatar

  Miért féltek ennyire egy 18 éves gimnazista lánytól? Talán mert neki van SAJÁT véleménye, amit nem fél kimondani?

  • Avatar

   Miért félnénk? Csak sajnáljuk. Az meg, hogy saját véleménye van…………………

  • Avatar

   Maga, Drágaság, nagy hülyeségröl tesz tanúságot.
   Senki nem fél sem ettöl, sem más büdös burjántól.
   Attól fél, hogy ezek kétes támogatás eredményeképpen elszaporodnak.
   Attól már lehetne félni, ha szégyenkezni kellene több ilyen fiatal fertelem miatt, akikböl felnött fertelem lesz.
   Ha maga, Drágaság, nyilvános szitkozódást véleménynek nevez, akkor milyen lehet a saját véleménye?
   “Véleményük, véleményeik, a maga véleménye” ha az ocsmányságot véleménynek tartják?
   Ha bátorságnak nevezik államfök nyilvános lerondítását? Ahhoz bátorság kell vagy olcsó neveletlenségnek (a háttérben a sugóval), a legközönségesebb piaci kofánál is túltenni? hiszen egy piaci kofa sem mondana ilyet nyilvánosan, nem gyávaságból, hanem azért, mert a piaci kofa eléggé müvelt ahhoz hogy tudja, mikor, kivel hogyan kell beszélni.

   Védence, a 18 éves szellemi szuka nem a saját és nem véleményt volt bátor kimondani.
   Elöször is lefeküdt azután meg világgá kiáltotta a ránehezedö, elvakító nyomás diktálta pocsékságokat, eszközül. Ostoba karrierista azt hivén, hogy a felhasználtakból is lesznek valakik. Lehetnek, de nem ha ennyire tyúkeszüek (bocs a tyúkoktól).

 2. Avatar

  “legjobb esetben is csak egy ócska vadai kópiában végződhet.

  Abból meg, köszönjük szépen, bőven elég egy is.”

  Szerintem olyanok mint a vetésforgó!
  Mindig másik áll az élre, amikor a soros hülyeséget bemutatják és után kezdik elölrôl.
  Borzasztó primitiv és unalmas, Kunhalmi állandó vihogása az aláfestés.

 3. Avatar
  Szőke ciklon

  Ez a “kislány” (nem szívesen hívom kislánynak, mert ez egy kedveskedő, kellemes hangulatot, szeretetet árasztó, ő meg nem!) nem ér meg egy cikket, de a jelenség igen. A cikk ezt nagyon jól írta le! Tetszett.

 4. Avatar

  Keresztúri József embertársam. Hogy magának erről a meg nem tanulandó nevű lányról miként jutott a gondolatösszefűzése egy 65 éves nőhöz, akinek már van két felnőtt gyereke is, s aki a tudományos életben is lerakott már legalább valamit, nemcsak pelepiszkít a ventillátorba, mint azt a kölykök szokták, ez legyen az ön titka.Ez a kisember nagyon hasonlít a valamikori Bácsfi Diana ifjú amazonhoz, az sem volt hasznosabb. Viszont maradt is a semmire nem megyek, tehát önmegvalósítom magam szinten, a széles néptömegek legnagyobb megkönnyebbülésére. Fölteszem, hogy az önjelölt Titánia is ezen a szinten reked s kevés lehetősége lesz akár mondanivalójával, akár megjelenésével csuklást hozni a normális emberekre.

  • Avatar
   kulcsargeza

   Keresztúri Józsi a piát szereti, de azt nagyon. Reggelenként két dolog nyújt számára olcsó vigaszt:
   1. pia
   2. orbánozás.

 5. Avatar

  Nekem Monica Lewinsky jut az eszembe, akinek a száját Clinton használta. Blanka száját is használják.
  Vajh kinek akar most mocskos szájával imponálni? Reménytelenül szerelmes ez a vöröshsjú masamód? Talán ösztöndíjat kap gender szakon Soros bécsi “egyetemén”? Netán előre lép, hogy jól ….!

 6. Avatar
  József Ács

  Amit a folytatásos prezentációkban láthatunk, az a vehemens, de hatástalan ,bunkó Orbán-gyűlölet, ami nem új keletű emóció lumpenéknél.Ehhez képest az „O1G” – féle piacosított üzenet, nem olyan nagy ötlet, csupán a politikai ízléstelenség egy újabb gyöngyszeme. Vonyít a csürhe.A jobb sorsra érdemes baloldali szavazók egy része pedig mi mást tehetne? Kényszeredetten fintorog erre! Büdös. Ám a java részük, úgy fest, mintha nagyot legyintene. Szégyelli magát! Ez már nagyon az alja. Ellenzék,Lehet szétszerelni szép komótosan az Aurórát, lerázni a söpredéket,mint kutya a vizet s elmélyült, lehetőleg XXI.századi szaktudással újra zsírozni.!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük