Kis boomerhatározó


Ok, boomer! – hallhattátok az elmúlt hetekben, miután az Index kinyilatkoztatta, hogy mostantól ezzel a jelzővel kell illetni titeket, a haladás ellenségeit.

 Szerencsétekre már a legelvetemültebb ősfasiszta parasztok is körül vannak véve lelkes Index-olvasókkal, akik eljuttatják hozzájuk a kinyilatkoztatást, jobb tehát, ha nem is próbáltok ellenkezni, hanem elfogadjátok tényként: boomerek vagytok! Tehát mától nem rekaciósok, meg nem fasiszták, hanem búmerek

Na jó, de mi is az a boomer?

Hogy mit jelent a szó, meg hogy mire mondták eredetileg, ezt mi sem tudjuk, de nincs is semmi jelentősége, mivel az Index újraértelmezte. Mostantól kb. azt jelenti, hogy „te vén hülye bálnagyilkos, miattad megy szarrá a bolygó, de ezt csak mi, haladó fiatalok érthetjük”. 

Alapvetően tehát, hogy ki a boomer, azt mi mondjuk meg. Ha azt hiszitek, hogy ezt valamiképpen ki tudjátok számolni, vagy akár elkerülni, akkor ki kell ábrándítanunk!

Első tévhit: az a boomer, aki pazarol, aki szennyezi a környezetet

Ez részben igaz, mert például, ha a faterék nyaralni mennek, repülővel vagy autóval, és közben tonnaszám eregetik a széndioxidot, akkor boomerek, de ha én megyek a fesztiválra bulizni és szeméthegyeket hátrahagyni, vagy a barátaimmal olaszországi kirándulásra, hogy lefotózhassam magam az előtt a köralakú boltíves kőszar előtt, akkor attól én nem leszek boomer.  Mert én fiatal vagyok.

Második tévhit: az a boomer, aki nem fiatal

Mert azt gondolhatod, hogy akkor egyszerű a megfejtés, a 20 év felettiek a boomerek. Azonban ez sem ilyen egyszerű, mert például Gyurcsány Feri, a magyar Jeremy Corbyn, akivel a múltkor szelfit toltunk a suli helyett, na ő sem boomer. A Karigeri se boomer, sőt mi több, mi sem leszünk boomerek, ha egyszer – valami tévedés folytán – befejezzük a tanulmányainkat és felnövünk.

Harmadik tévhit: a boomerek mind gonoszok

De a boomerek se feltétlenül mind rosszak és gonoszak, mert például a fater azzal, hogy dolgozik, és termeli a GDP-t, meg a széndioxidot, azzal a pusztulást hozza a világra, de ha közben ad zsebpénzt, akkor az valamiképpen enyhíti az ő boomerségét. 

Akkor ki is a boomerek?

Szóval a boomereket két kategóriába lehet sorolni: hasznos boomerek vagy félboomerek, és haszontalan vagy másnéven teljes boomerek. Utóbbiak azok, akik nem adnak zsebpénzt (vagy nem eleget), továbbá lakást, hogy ne az anyám kisszobájából kelljen gyűjteni az engem kizárólag érdeklő élményeket. Hogy rohadnának meg!

Na őket lehet, sőt kell is utálni. Ez fontos, mert nekünk, haladóknak amúgy senkit nem szabad utálnunk.

Mindig irigykedve nézzük a jobbikosokat, hogy ők utálhatják a cigányokat, de még a fideszeseknek is jobb, mert ők a migránsokat utálhatják. Na de mi kicsodát utáljunk? Senkit? Akkor meg minek élünk? Hát ezért utáljuk a boomereket! Ezzel nem ártunk a világnak, sőt jót cselekszünk vele.

Na de hogyan tovább?

A gyűlölet akkor ér valamit, ha van egy konkrét célja. A klímagyűlölettel sincs ez másképp! Mi legyen tehát a boomerekkel?

Az nyilvánvaló, hogy nem hagyhatjuk, hogy tönkretegyék a FöldÜNKet (amiből nincs ‘B’), hiszen az (mint minden más) kizárólag a miénk, fiataloké. Mivel azonban a javak nagyrésze felett a boomerek rendelkeznek, ezért a világ irányítása is szükségszerűen a kezükben lesz! Most olvasom a hírekben, hogy Párizsban például 400 ezer boomer tüntetett az elnök ellen. Értitek? Egy demokratikus kormányt akar a nép számonkérni! Hát hol élünk? Mit képzelnek ezek a populisták?

Ha megnézzük a történelmet, ami tulajdonképpen felfogható a generációk egymás elleni szüntelen harcaként, akkor Jeanne d’Arc példája mutatja, hogy nincs az az elveszett ügy, amit egy kellően elszánt és kellően szűz leány ne tudna megmenteni! 

Bár a fent hivatkozott Jeanne d’Arc a sötét középkorban élt, babonás volt, szóval nem igazán állítható egy liberális ifjú elé követendő példának, ráadásul pályafutása egyetlen hatalmas, nacionalista indítékú gyűlölet-bűncselekmény volt a szegény angolok ellen (végül el is nyerte méltó büntetését), de azért ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tanulni tőle, átvenni bizonyos motívumokat, és a hibákat kijavítva létrehozni az ő karaktere alapján a Tökéletes Istennőt, aki a Klíma prófétájaként hadjáratot hirdet a boomerek ellen, és elhozza a Földre az új világot, ahol a felnőttek munkatáborokba zárva fogják készíteni nekünk a tízórait és mosni a ruháinkat. 

Tehát, miután az egész ENSZ, majd az USA elnöke valamint a pápa őfelsége is hűséget esküdött Greta Thunbergnek, a következő lépés lesz az ő vezetésével az egész világra kiterjedő diákönkormányzat felállítása, amelynek első feladata lesz a boomerek megsemmisítése. Na persze itt nem ilyen barbár népirtásra kell gondolni, mint amilyent a fasiszták szoktak csinálni állandóan, hanem az emberi jogokkal teljesen szinkronban lévő, orvosilag felügyelt, fájdalommentes elaltatásra. A testeket pedig magas hőmérsékleten égetjük el, az EU-s szabványoknak mindenben megfelelő, koromszűrővel és füstgázmosóval ellátott erőművekben, ahol energiát termelünk vele, száz százalékban tiszta energiát, negatív karbonmérleggel, hiszen az így előállított áramnak minden egyes kilowattórája sokszáz tonna széndioxid kibocsájtásától fogja megkímélni a Földet.

Egyébként meg, hogy milyen csodálatos lesz az a világ, amit majd Greta vezetésével felépítünk, azt már valami William Golding is megírta a Legyek urában. Ja, hogy az nem jó példa szerinted? Ok, boomer…


  Schlaumeier

10 hozzászólás

  1. “…olaszországi kirándulásra, hogy lefotóztassam magam az előtt a körlalakú boltíves kőszar előtt.” – hát percekig vihogtam e találó mondat előtt.
    Hát igen, mi boomerek azért megyünk, hogy a köralakú boltíves kőszart magát fotózzuk le, és bosszant, ha a sok nem-boomer miatt nem tudunk olyan pillanatot találni amikor nem áll valaki öntelt vigyorral a kőszar előtt, hogy magában a sokszáz éve, szintén akkori boomerek által épített kőszar-csodákat csodálhassuk meg.
    A mai boomerező ifjaknak (tisztelet a a többség értelmes fiatalnak) már nincs több csodálnivaló mint ők maguk. Csoda az ebédjük, a frizurájuk, a tangájuk, a táncuk, meg ahogy isteni önfeledtséggel körbehányják a WC csészét. Ők már nem a kőszar iránti vágyból mennek olaszba, pusztán csak kipipálni, hogy ott vótak, nekik telik erre is.
    Ami meg Greta d’Arc hősies harcát illeti, eljöhet az a perc, amikor az ellipszis alakú boltíves hatalmas porondos kőszart, kőszarokat ismét használatba veszik és a boomereket a vadállatok elé vetik, avagy keresztre feszítik…
    Aztán mikor elfogynak az europid boomerek és jönnek a nem-boomer keletiek hadai, majd rácsodálkoznak, hogy a kihalódott ősök segítsége nélkül maradt zöld-nemzedék egyszercsak beterelődik a nagy kőlelátós kőszarok elé és máglyarakatban elfüstöl az ég felé. Mert vannak akiknek a nem-boomerek is éppolyan fölöslegesnek tűnnek Allahjuk számára, mint mi…

    • Mi ez a baromság? A boomer nem szitokszó. Én spec. a szüleimtől hallottam először, pedig ők az a generáció. Honnan veszitek, hogy a fiatalok libsik, vagy szélsőjobbosok? Főleg fideszeseket ismerek. Normálisak vagytok, hogy egymás ellen hangoljátok a generációkat ezzel a hisztizéssel? Kritizálni az összes generációt lehet persze, sokszor nem is alaptalanul, de mindenkinek megvannak a kihívásai, amiket a többi generáció nem tud átérezni, mert nem a saját bőrén tapasztalja. Ennyi. Inkább hívjuk grétáknak ezeket az idiótákat együtt, mindannyian. Ezen túl: ok, gréta.

    • boomerező=bummer looser/looser gamer/gamer yuck/yucky bummer

  2. Az index leírta, hogy a babyboom nemzedékre értik eredetileg. Kár az első bekezdésekben ezért a csúsztatásért. Egyebekben stimmel, boomer 🙁
    Azt tanították az egyetemen, hogyha a személyes tapasztalatom köszönőviszonyban sincs a szociológiai elméletekkel akkor csak rosszak a személyes példáim, az elmélet jó. Hát lehet. Ezzel együtt tényleg gyurcsány jó fej, tarlós meg boomer első szavazóknak. Valamit nagyon elbaxtunk a gyerekeink nevelésével, vagy ha nekik van igazuk, akkor Fekete Istvánnal, pontosabban Matula bácsival szólva a világ teteje és alja ugyanaz, a fiatalok meg járjanak benne ahogy akarnak. Nem jó szívvel mondom, de nem tehetek mást.

  3. Cinikus Fanyalgó

    ok boomer

  4. Ők ( akik fikázzák az időseket) már nem lesznek idősek, mert a sok pia, drog elpusztítja őket idő előtt. Nagyon kevés a sportos, izmos, csinos fiatalember, mert csak buliznak, semmi igényesség a mozgásra, kultúrára. Csoda, hogy a lányok inkább leszbikusak lesznek? Silány agyú aki a gyengét támadja, gyáva és kultúrálatlan. Olyan ropik, hogy egy boomer simán leveri őket.

  5. Aki nem szereti az öregeket, az hazaáruló.

  6. Ezek a mai fiatalok… mmm… Nincsen bennük semmi tisztelet az idősebbek iránt… mmm… Bezzeg az én időmben tudtuk, hogyan kell… mmm… tiszteletet… hogy is?… ja!… tanúsítani… mmm… Környezet!… A régi szép időkben sokkal kevesebb fiatal volt a környezetemben… mmm… és sokkal több idős… mmm… Vajon mi történhetett velük?…

  7. Nem bonyolult dolog ez, csak a bolsevizmus remixelve. Most a fiatalokat uszítjuk az idősek ellen.

  8. ….hatalmas respect!:-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük