A két legjobb megfejtés eddig a tapolcai eredményekre


Első versenyzőnk a nemzet kvízmesteréből Gyuriferi elsőszámú rajongójává avanzsált Vágó István. Nehéz eldönteni, hogy az alapfokú matematikával akadnak kisebb nehézségei vagy a logikus gondolkodást hagyta el nagyvonalúan egy ideje. Ugyanis azt találta megállapítani, ha az LMP nem indul, akkor akár meg is fordulhatott volna az eredmény. Játszunk el egy picit a számokkal: ha az LMP-re adott voksokat a Fideszhez számoljuk, akkor valóban a Fidesz jelöltje nyer, de azzal megfordul az eredmény? Vágó eddig közírói munkássága szinte kimerül a fasiszták vs. demokraták dichotómia minél színesebb felmaszatolásával, ha az „egyik fasiszta párt” helyett nyer a „másik fasiszta párt”, azzal nem fordul meg az eredmény.

A bejegyzése alatt ad később egy másik megfejtést is Vágó István. Hogyaszongya, a Fidesz cseszte el, mert az LMP tulajdonképpen az ő szatelitpártjuk, maga Orbán indította el Tapolcán, hogy a demokratáktól vegyen el szavazatokat.

Na, pardon, akkor miért akarja ugyanezeket a voksokat most a Fideszhez adni?

vagoistvan

 

A második versenyzőnk Erőss Gábor PM politikus. Ő azok egyike, akik Bajnai első szavára kiröppentek az LMP fészkéből és beálltak felszopófiúnak a miniszteri ambíciókkal telebeszélt fejű Gordonka mögé, hogy aztán később a Szigetvári-féle Együttel közösködjenek, majd legújabban magányosan harcoljanak a 0 és 1 százalékos támogatottság között. Erőss Gábor szerint a választások tanulsága, hogy nem csak a Fidesz bukott meg, hanem a régi baloldal is, és mi más feladat várhatna most a „demokratikus erőkre”, minthogy csináljanak egy tiszta, becsületes arcokból álló anti-establishment pártot.

Na, pardon, akkor miért vertétek szét az LMP-ét?


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük