A diákok zavarnak a szabad orbánváltásban…


A kettősmérce megint ráérzett, amikor a Hadügyminisztérium váci iskoláknak küldött levelét nyilvánosságra hozta. A levélben iskolánként 10 diáknak ajánlják föl, hogy ingyenesen elutazhatnak a Fővárosba a 15-ei megemlékezésre. A kettős mérce persze tudja, hogy ami választható, az csak úgy mint az átkosban május 1-je, úgy most is kötelező. Az indok pedig igen egyszerű. A Kormány így akarja meghekkelni az Orbánváltást…

Miért Rigó 03/10/2015

A módszer lényege, hogy érdeklődő fiatalok özönével árasszák el Budapest köztereit, akik élő pajzs gyanánt belevegyülnek a Tavaszi Front, bocs, Vihar harcoslelkű alkotmányozóinak brigádjaiba. Ráadásul sokkal kevésbé fáradékonyak, és az ingyenebédtől várhatóan annyira túlpörögnek, hogy a szolidaristák, meg a dékások jól elbotlanak bennük, meg beléjük akad a nájlonszatyor meg a banyatank. Nagy lesz a zűrzavar, mert az elégedettek összekeverednek az elégedetlenekkel, és már senki sem fogja tudni, ki kivel van, melyik lurkó kinek az unokája, és hogy egyáltalán hová kerültek a dolgok, amiket apáink birtokoltak.

Ez a ravasz húzás nem az első, amikor a Kormány iskolásokkal gyakorol nyomást. A kettősmérce kihagyta a magas labdát, pedig az is milyen gyanús, hogy a Kormány nyaranta nagyszámú iskolásdeszantost dob át a határon túlra. Ha a magyar iskolások száma eléri a kritikus tömeget, sorban kikiáltják az autonómiákat, a szeptemberi iskolakezdésre meg visszacsatolják az elcsatolt területeket.

A kettősmérce felfedezéséhez azonnal felzárkóztak a pedagógus demokraták, akik attól tartanak, a felutazó diákokat nyilván fogják tartani kubatovilag, és fideszes ügynökök később beszervezik őket a pártba. Az ilyen ártatlan utaztatások kitűnő lehetőségek titkos választási névjegyzék létrehozására, pont olyanok mint a termékbemutatók, csak itt az ingyenebéd meg az ünneplés fejében adatokat kell kiszolgáltatni.

Még jó, hogy ennyire szemfülesek ezek a szakszervezetis demokraták.

Nyilvánvalóan lehetne a történetnek olyan olvasata is, hogy ez egy lehetőség azon diákok számára, akik családi okok, vagy anyagi megfontolások miatt a fővárosi ünnepi megemlékezések elérhetetlenek, sőt, maga Budapest is. Ahogyan a határon túli magyar közösségek megismerését célzó osztálykirándulásokat is hasonló megfontolásból támogatja a kormány, mondjuk épp a Rákóczi Szövetségen keresztül. Azoknak a fiataloknak, akiknek ilyen bizonytalan, adrenalinszagú , feszült közéleti légkörben kell fölfedezniük Magyarországot, a magyarságot határon innen és túl, minden bizonnyal ez nagy segítség. De ők kit érdekelnek, a messiásváró demokraták azt akarják, hogy ne legyenek útban, ne álljanak a nagyok elé a sorban, ne rontsák ott a levegőt, amikor a nagyi kormányt megy váltani.

A demokraták ráadásul – mint azt Tuaregtől megtudtuk – fáradékonyabbak. Hiába utazhatnak már ingyen személyivel, ha melléjük nem adnak kísérőt, csak rendőrt meg mentőautót, és ingyenebédet sem kapnak. Utóbbival pedig simán meg lehetne hekkelni az Orbánváltást, főleg, ha a Fásy Mulató ingyenes előadást is tartana.


  Zsuzsanna Bori

Nincs hozzászólás

  1. A csőcseléket,meg Soros és a Norvég alapítvány fizeti.Azt sem tudják,miről van szó,csak mennek.

  2. A csőcseléket,meg Soros és a Norvég alapítvány fizeti.Azt sem tudják,miről van szó,csak mennek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük