A bináris gondolkozás korlátairól


A baloldal egyik legdurvább mentális problémája, hogy képtelen megérteni, hogy a világ nem egy kétoldalú harc, amelyben a felek mindketten egyetértenek a harc természetében, főbb szabályaiban, céljaiban és csak a végeredményről van vita.

A balosok egy részének ez az osztályharcról szólt, ahogy arról a bölcs Marx is oly sokat mesélt – de a hívőinek tulajdonképpen minden ugyanerről a felállásról szól. Olyanról, melyben vannak elnyomók és elnyomottak, legyenek azok a tulajdonnal bírók és a tulajdonnal nem bírók, gazdagok és szegények, befogadók és migránsok, férfiak és nők – teljesen mindegy. A balosok számár minden egy bináris modell, amelyben a realitást régebben a Gulág és a sortűz nyomta el, manapság meg a politikai korrektség.

Az egész tulajdonképpen egyfajta identitáspolitika, hogy miként látjuk a világot. Todományosan mindenről interszekcionálisan kell beszélni, különben sírás van és elnyomó fasizmus. Ha beszélünk róla, akkor is, de ez most messzire vezetne. Alapvetően a világ(uk) még mindig két részre van szakadva, amelynek egyik oldalán az abortusz-pártiak, a melegházasok, az illegális bevándorlók, sorosgyörgyök, feministák, traszfajúak és társaik; a sötét oldalon pedig mindenki más.

Nem számít, a lényeg, hogy valamivel szembe lehessen állni valahogyan és valamiért.

És itt jön be az iszlám. És nem csak a görög vizeken keresztül. A baloldal soha nem hitt semmilyen vallásban, nem tudja megérteni, hogy mi az. Nem azt nézi, hogy a vallásnak mi az értelme, hanem csak azt, hogyan értelmezhető a baloldal szemszögéből, milyen hatást gyakorol – szerinte a „társadalomra”.

Valahogy úgy működik ez, hogy a bal feltesz olyan kéréseket, hogy a vallás vajon bal vagy jobboldali-e és hány hadosztálya van.

Az iszlám ugyan, a hagyományos libnyaf értelmezési keretben rasszista, szexista és mindenista, mégis a baloldal az, amely támogatja a kvótákat és legszívesebben áttolnák a harmadik világot Európába, aztán felkérnék Komáromy Gergőt, hogy írja meg az új, egyesített világnemzeti himnuszt.

A magyarázat annyi, hogy lecsupaszítva a liberalizmusra rárakodott rengeteg bullshitet, semmi más nem marad, minthogy a legfőbb ellenség nekik a konzervatív jobboldal az ő régies, áporodott hagyományaival. Ha azok nem akarnak kalifátust Európában, akkor a balosok igen, mert ellenségem ellensége a barátom és ennyi.


  Bubu Woodcutter

2 hozzászólás

  1. Persze.
    1:0
    Én győztem.
    Az úgynevezett bal,amihez az a szabólaci (laciszabó) vagy mi tartozik továbbra is egy vödör szar színvonalát idézi. Egy biztos,NEM NEKÜNK KELL MEGENNÜNK. Viszont igyekeznünk kell a sajátjukat megetetni velük.

  2. Látom van mínusz egy is. Na innentől nem bináris.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük