Lehet fokozni a káoszt Szíriában


Teljes az őrület odaát: az oroszok Asszadot védik, az amcsik pedig felfegyverzik azokat, akikre az oroszok lőnek. Nemrég például négy darab C-17-eről dobtak le 50 tonnányi fegyvert, azzal a céllal, hogy segítsenek a Szíriai Arab Koalíciónak, akik egyébként csak annyival jobbak egy bármilyen másik terrorszervezetnél, hogy minden olyan szervezet benne van, melyek Asszadékra (is!!!!) szeretnének lőni. Egyébként csak az amerikai elemzők fejében léteznek demokratikus, nyugati értékeket valló, szabadságharcos csoportosulásként.

A Koalíció hivatalos értelmezés szerint a moderált lázadókat fogja össze, bár nem világos, hogy mit jelent a moderált szó arrafelé, meg egyáltalán tudnak-e arról, hogy ők össze vannak fogva, de ne akadjunk fel állandóan a részleteken.

A legviccesebb, hogy a szír lázadók kiképzését már elengedték a jenkik, a lelkesedés se volt túl nagy, meg a határon átlépve vagy megölték a frissen kiképzett szír legényeket vagy rögtön beálltak a fejlevágós brigádba huligánkodni.

Szóval ennyi erővel akár egy csimpánz nyakába is akaszthatnának M 16-ost – gondolhatnánk.

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy az Asszad ellen lázongó szíreket nem egy kézműves cukrászda támogatja, és az amcsik azok, akik a kezükbe adták a fegyvert (az ISIS-nek is – a szerk.), az viszont elég komolyan felkavarhatja a szír homokon perzselődő teveszart (copyright: Bayerzsolti), hogy legújabban válogatás nélkül dobálnak mindenkinek tonnányi lőszert és gránátot.

Az igazán megható gesztus az volna, ha az autóbombát is ajándékoznának.

A ledobott muníció  egyébként az úgynevezett “train and equip” fedőnevű akcióra volt eredetileg elkülönítve. Csak hát kiképzés-felfegyverzés taktikája nem működött, haza meg normális ember nem visz lőszert a sivatagból, mert kinevetik a haverjai, ezért hát az USA úgy döntött, ott amúgy is mindenki tud célozni. Amiben lehet is valami, a Toyotára szerelt géppuskával zötykölődő, üvöltözős, zászlólengetős arabus gyakoribb jelenség azon a környéken, mint a gendertudatos aktivista…

De hogy ennek az egésznek mi értelme van azon túl, hogy mindenkinek lesz egy puskája Szíriában – azt nem nagyon látjuk át.


  Bubu Woodcutter

2 hozzászólás

  1. Amerika megérett a pusztulásra.

  2. Akinek autója van, üzemanyagot vesz, akinek fegyvere, az lőszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük