Gondjai voltak az integrációval, ezért megölette szüleit


 

Hogy mi történik akkor, ha egy ázsiai apa mindenáron azt akarja, hogy lánya mintapolgár legyen az új világban, ahová ő maga szegényen érkezett és azért túlórázott egész életében, hogy a gyereke minden lehetőséget megkapjon? A válasz: a lány bérgyilkost hív a szüleire, mert esze ágában sincsen még gyakrabban szolfézsra járni.

Napi nemzetközi kitekintő rovatunk

Ez egyébként nem kitaláció: a napokban történt egy ilyen eset a kanadai Markhamban, ahol egy Jennifer Pan nevű fiat lány megelégelte, hogy azt kell hazudnia otthon, hogy korkedvezménnyel felvették az egyetemre, ahol – állítása szerint – kitűnő tanuló. Persze nem. A katolikus iskolába járatott lány úgy előzte meg a lelepleződést, hogy bérgyilkost fogadott, és megölette szüleit, akik egy neve elhallgatását kért osztálytárs szerint valóban úgy bántak vele, mint egy “darab szarral”.

De most akkor mi ez? Terrorizmus? Családon belüli erőszak? Szociópata önkifejezés? Elnyomás? Befogadjuk ezek után a menekülteket? Charlie Hebdo? Sok a kérdés, kevés a válasz, mindenesetre nem meglepő, hogy az eset ezúttal sem a budai lankákon, egy református családban történt.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük