Most nincs szándék Vida elbocsátására, de volt


Korábban a NAV-os ügyekre általában jól rálátó Népszabadság írt arról, hogy Vida Ildikó májustól, de legkésőbb nyártól biztos nem lesz az adóhatóság elnöke. Ezt annak a rendje és módja szerint mindenki át is vette, sőt, a mi forrásaink is megerősítették. Nem a kitiltásos-botrány miatt, nem az állítólagos védett cégek miatt, nem Horváth András UFO-aktái miatt, hanem azért, mert kormányzati szereplők is kezdték érezni, a magyar adóhatóság ügyfél- és vállalkozásellenessége nélkül még kerekebb lehetne az a GDP növekedés.

Piréz Róbert

Fogalmazhatnánk úgy is, ilyen adóhatósággal csak Magyarországnak sikerülhetett gazdasági növekedést produkálni. Az irigyelt Németország, a vágyott Anglia, a világ random vezető gazdaságai súlyos összeomlást szenvednének el, ha a NAV stílusában kezdenék vegzálni az ott bejegyzett vállalkozásokat.

Az eredeti terv az volt – legalábbis a mi forrásunk szerint – hogy kívülről hoznak embert. Konkrétan egy meg nem nevezett nemzetközi könnyvizsgáló cég meg nem nevezett felsővezetőjéről volt szó, mint aki képes lesz egyszerre vállalkozásbaráttá, de mégis eredményessé fejleszteni az adóhatóság működését.

Ez volt az a pont, amikor állva tapsoltunk a bölcs döntéshozóknak…

Aztán elmúlt. Mert jött Veszprém és jött Tapolca, a kormánypártok defenzívába szorultak és úgy döntöttek, most nem alkalmas az idő egy leváltásra, mert azzal elismernének valamit a Vida ellen felhozott vádakból, illetve felélesztenék a teljesen kifulladt, önmaguk komédiájává vált korrupcióellenes szerveződéseket, tüntetéseket.

Így Vida marad és marad a NAV-nak az a jó szokása, hogy üzemméret szemlélet alapján kerget, illetve próbál elkergetni cégeket, legyen az a fél Borsod megyét finanszírozó Gattyán-féle webporesz cég, felfutási szakaszban lévő startup, világhírű informatikai vállalat kutatás-fejlesztés részlege. Ha elég nagy és elég nyereséges, akkor menjenek el innen alapon…

És akkor még az indokolatlanul agyonszekált kisvállalkozásokról nem is beszéltünk.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük