Amikor seggbuta tinédzserek politikusosat játszanak és közben a világ f@szának képzelik magukat….


Soha nem gondoltam volna, hogy ez a Nagy Blanka nevű védett lény, akiről ugye nem szabad rosszat mondani, mert megrónak érte a haladók, képes átütni az ingerküszöbömet. Ám ma mégis sikerrel járt, de nem mint 19 éves ellenzéki aktivista, hanem mint jelenség. Vagyis inkább kórtünet, mivel személyisége megható egyvelege a feltűnési viszketegségnek, a fájdalmas sötétségnek és a kilátástalan tehetségtelenségnek – szóval mindannak, amit ma az ellenzék jelent.

Szóval van ez a tenyeres-talpas parasztlány, akit megfogott a nagyvárosi politikai élet csillogása és azóta ugyanabban a nejlonkimonóban hozza a svéd bemondónő figuráját. Már amikor éppen nem ártatlan diáklányként, hanem félelmet nem ismerő politikai aktivistaként turnézik haladó médiumokban, hogy 19 évének minden bölcsességét megossza a nézőkkel/hallgatókkal/olvasókkal. Mondanivalója az O1G és az én, én, én, én között váltakozik, és körülbelül annyira izgalmas, mint egy cserepes kaktusz.

Szót sem érdemelne, ha egyedül képviselné az ostobenkó izgága ifjúsági kategóriáját, de sajnos nem így van.

A minap Bayer Zsolt várbeli lakása elé ment három kismomentumos kisköcsög, hogy a beléjük táplált álhíreket és félinformációkat gecizés kíséretében a járdára krétázzák az elmaradhatatlan facebookos közvetítés kíséretében. Ami a legnagyobb tragédia, hogy nem csak a kezük járt, hanem a szájuk is. Égbekiáltó hülyeségeket magyaráztak iszonyú nagy pofával, de úgy, hogy közben az ember abban sem lehetett biztos, hogy ezeknek magyar az anyanyelve. És ők a jövő generációja, vagyis a következő generáció vezetői – mert magukat így szeretnék látni, láttatni.

Blanka ugyanez a kategória. Egy szemernyi szégyenérzet, az önreflexióra való képesség legapróbb morzsája sem maradt meg benne. Büszkén kiteszi a facebookra – hova máshova – az ötös történelem dolgozatát, bizonyítandó, hogy a lakájmédia állításával szemben ő nagyon okos, nem áll bukásra. (Egyébként kit érdekel a bizonyítványa?) És a dolgozatában, amit a máig ható közelmúltról írt ez a Timmermans által jövőnek titulált kis zseni, olyan állítások szerepeltek szánalmas germanizmusokba csomagolva, minthogy a rendszerváltozás után az MSZP alakított kormányt, az általuk folytatott kiváló politikát pedig később a Horn-kormány is folytatta. Oké, még meg sem született, amikor ezek történtek, tulajdonképpen nem is különösebben izgalmas dolog, hogy egy fiatalnak már fogalma nem sok fogalma van a múlt század végéről és nem tudja, ki alakított kormányt, de az ég szerelmére: akkor NE AKARJON POLITIKUS LENNI!

Amennyiben egy röpke pár percre egyszer képesek lennének ezek a kisfiúk és kislányok emberként viselkedni és önmaguk csodálatos mivoltában való gyönyörködés helyett egy ferde pillantást vetni a tükörbe, akkor két lehetőség közül választhatnának a mély szégyenérzet leküzdése után: tanulnak, okosodnak, művelődnek és ha mindezzel végeztek, utána állnak ki a nyilvánosság elé észt osztani, vagy más pályát választanak maguknak.

Ez a két lehetőség van, nincs több.

Ha esetleg pályát módosítanak, akkor pedig okuljanak a félresikerült politikusi kalandjaikból és:

  1. ne legyenek énekesek, ha hamis a hangjuk;
  2. ütemérzék hiányában ne akarjanak dobolni;
  3. ha nem bírják a vért, akkor ne menjenek szülészorvosnak, mert a Momentum Mozgalomban végzik.

  Nahát

12 hozzászólás

  1. Jaj, micsoda dolog történelemismeretet és helyesírást követelni egy leendő politikustól! Futtában említhetnénk sikeres mai pályatársakat, akiknek nem volt eszük, se szorgalmuk holmi egyetemet elvégezni, ezért a tanulatlan idióták magabiztosságával vezethetik Európát.
    Ha úgy vesszük, érthető is, hogy pont ilyeneket épít fel a Háttérhatalom, mert aki ismeri a történelmet, gazdaságpolitikát, az felismerné az összefüggéseket, és nem lehetne kesztyűbábként bemagoltatni velük a Soros mantrát.
    Vagyis nincs főiskolája Kurznak, Schulznak, a svéd politikusoknak úgy nagyjából mindnek (de ha van is, az a svéd libeiskola rendszert ismerve annyit is ér, amire a diplomáját nyomtatták).
    Ha mégis sikerülne összehozni némi faiskolát vagy Ceu oklevelet, akkor meg vagy buzi, vagy pedofil vagy isiászos a politikus, esetleg az anyját vette feleségül. Lényeg, hogy jellemtelen és/vagy hülye legyen.

    Egy ilyen képzett jogász, közgazdász csapat mint a mi vezérkarunk, veszélyes ellenfél, mert szellemileg leiskolázza a fentebbieket.
    Egyetlen gond van csak: ahhoz, hogy a hülyét meg lehessen az igazságról győzni, ahhoz az hiányzik, hogy a vitapartnernek is legyen esze, hogy felfogja miről beszélnek. Ez pedig a 22-es csapdája.
    Úgyhogy maradnak a Blankák, akik felköpnek és aláállnak, aztán nem is értik mi esett a fejükre.

  2. ” körülbelül annyira izgalmas, mint egy cserepes kaktusz.”

    Nagyon is izgalmas: megmarad, vagy nem; kivirágzik-e.

  3. Nagyon is izgalmas a kaktusz.

  4. gyurcsányiviktor

    A blanka üreset és fehéret jelent magyarul. Nomen est omen. Beszélő név.
    A blanka főleg a “hölgy” feje tartalmára vonatkozhat – úgy gondolom …

  5. A fotóhoz: amennyiben ez Nagy Blanka dolgozata, elsőként a vörösre festett körme tűnik fel. Valószínűleg műkörmöshöz jár. Ezután a rémes külalak. Lehet, hogy a lány tud olvasni, de írni nem tanult meg. Elmaradt az általános iskola első osztályában a tanagyagtól, és még nem sikerült felzárkóznia. Harmadik észrevétel: a tanár (már ha nem Blanka maga adta magának az ötöst) szintén nem sokat ér. Nem javította ki az államadósságot két “s”-re. Fogalmazás: válság okozta hátrányokat próbálta a kormány visszafogni. Az meg mi? A történelmi tévedésről már a cikkben volt szó. Ez melyik gimnáziumban ötös dolgozat?

    • Az íráskép alapján egy grafológus érdekes következtetéseket állapítana meg.
      Mintha az írás és az “érdemjegy” ugyanazon kéztől származna.

  6. Szorgalmi időszakban látogatták meg a publicistát?

    ———————————————————————— . ———————————————————————-

    Melyik iskolában iratnak történelem dolgozatot az Mszp, Horn kormány idejébeni szándékairól?

    Az írás rendezettsége, külalakja, hűen tükrözi írója gondolkodását.

  7. Szőke ciklon

    Nem akarok akadékoskodni, mert ez az ostoba liba nem érdemel többet két-három mondatnál, de aki járt iskolába az tisztában van azzal, hogy
    – ez a cetli nem egy dolgozat, a dolgozaton név szerepel, igényesebb helyeken dátum is
    – egy dolgozatnak címe van, vagy a téma, esetleg a feltett kérdés megjelölés
    – egy osztályzatnál a tanár neve is megtalálható
    – egy fogalmazásnak bevezető mondatokkal (bekezdés) kell indulni
    Szóval mindent egybe vetve, ez egy olyan 444-es, vagy 24.hu-s, esetleg egy olyan emeszpésektől megszokott gyatra hamisítvány, amivel a rossz jegyekről elterjedt híreket próbálják cáfolni. Hát ez nagyon gyengére sikeredett, sőt visszájára sült el! Olyan ellenzéki buxáktól megtapasztalt nívó

  8. Ez egy színvonalasabb általános iskolai 8. osztályban is max. 3-ast érne (ha jószívű a tanár). Melyik gimnázium ez? És melyik kockásinges adott erre 5-öst? 🙂

  9. Hiszen van itt “haladó baloldali utánpótlás”! A “szintet” már elérték! Más oda meg úgyse kell!

  10. Hiszen van itt “haladó baloldali utánpótlás” A “szinvonál” már adott. Más oda meg úgyse kell!

  11. Teljesen igaza van, kedves Szőke Ciklon. Semmilyen formában nem felel meg egy dolgozatnak. Nem csodálnám, ha a történelem tanára elhatárolódna. Viszont ha nem, az felettébb elgondolkodó, mire adnak ott 5-öst.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük