Zsenitől a tahóig – ha cicaharc, hát legyen cicaharc


Nyilván nem az volt a cél, hogy hirtelen tőlem/tőlünk legyen hangos a jobbmédia, de hát így lett. Elsőnek Bayer Zsolt „zseninek” nevezett, majd roppant kedvesen „főt hajtott” posztom előtt, melyben az internet liberális hisztis feministáit megkértem, ne szüljenek. Pár napra rá a Magyar Nemzet printjében is megjelentem, persze Bayer Zsolt citációjában, és Körmendy Zsuzsanna – aki valószínűleg Simicska Lajost is azért szereti, mert egy finom ember – már bűzös tahónak nevez. Ilyen ez a popszakma, aki nem szereti, ha anyázzák, az ne menjen bloggernek, ám mivel Körmendy Zsuzsa nekem címzett pár kérdést, hát illendő válaszolni.
 

“Nem tudom, hány nő rázta át az említett blog szerzőjét, hogy ilyen frusztrált lett, s azt sem tudom, hány barátnője, netán felesége keresett többet, mint ő.”

Köszönöm jól vagyok. Egy trollblogon trollkodom troll posztokat írva, aminek ugye a dolgai közé tartozik, hogy laza legyen és néha trágár, de emellett tulajdonképp „Ákosban tolom” a témát. Amikor kibukott belőlem a vonatkozó írás, épp az cseszett, elnézést, baszott fel, hogy egy egyéb iránt számomra gyerekkorom óta ellenszenves figura mondott valamit, amivel semmi gond nincs. Egy vélemény, amit ezen a téren talán még osztok is vele. Erre hirtelen minden liberális és műkonzervatív hiszteroértelmiségi úgy érezte, hogy ehhez képest kell magát jól bepozícionálnia jobbra-balra, meg a mérsékelt-radikális, kulturált-tahó vonalon. És hát ki ne akarna ama bizonyos „szalonokban” a legmérsékeltebb, legkulturáltabb, legsimulékonyabb lenni, hát jött az esély a „valódi konzervatívoknak” és a „valódi liberálisoknak” megmutatkozni.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=”]Végre lehetett nekünk is ciszheterózni, mizogűnözni, szexistázni, anyázni – sóhajtott fel boldogan az európai értelemben vett jobbsimicskaoldali média.[/title]

A bicaj nyilván túl lett még jobban tolva a másik oldalon is, amikor Kormány-papa úgy döntött, letiltja a mobilnetet a Telekomnál. Ez volt a pont, amikor kb. egy ideológiai háborúvá fajultak a dolgok, és én le is szartam volna, ha nem jön Zsuzsa néni, hogy adjon nekem újságírásból egy szép nagy egyest.

Neki és kollégáinak amúgy szeretnék gratulálni, mert manapság a Magyar Nemzetbe beleolvasni olyan, mintha begombázva nézném Jamie és a csodalámpát, vagy mikroszkóppal elemeznék egy lakodalmas hányást. A Simicska-média, melyben a jobbik látszik a mérsékelt jobboldal zászlóshajójának, egy időben az Úrban megboldogult egykori MDNP és a Dávid Ibolya féle MDF legszebb hagyományait támasztotta fel.  Nem csoda, ha közülük „sokakat felháborít” amit Bayer Zsolt, vagy mondjuk mi tolunk. Nem ők a célközönség, maradjunk ennyiben.

Ajánlom nekik, hogy a laza fronton amúgy jól teljesítő Puzsér Róbert és a „sehovase tartozom, de ezt menőnek tartom” kategóriás Gazda Albert mellé Kerék Bárczy Szabolcsot és Debreczeni Józsefet is vegyék be publicistának a megújulás jegyében, hogy teljes legyen a Jobbiktól a „valódi konzervatívokig” terjedő Simicska-Koalíció.

Szép az, amikor Bayer Zsoltot – és vele együtt engem – lebüdöstahóz Körmendy Zsuzsanna, miszerint olyan bűzös kocsmaszagunk van, hogy ihaj. Megint csak úgy tűnik, hogy még nem szagolt Lajos köré, és a férfi termékenyítő-anyagról vallott nézeteit is olyan kulturáltnak tartja, mint egy irodalmi felolvasóestet a Gólya Presszóban. Fura világot élünk. És ezen a ponton egyet is értek Körmendy Zsuzsával, hogy „Inkább az a szomorú, hogy ez az ember a jobboldalon még meg is dicsőülhet: ez mindenesetre jelzi, hogy némelyeknél a polgári Magyarország eszméje tényleg csak termék volt.”

„Mi, nők a konzervatív oldalon szeretjük a talpig férfiakat, de nem mindegy, honnan kezdve férfiak: fejük tetejétől-e, vagy deréktól lefelé.”

„Liberális nőtársaimmal ellentétben én a macsókat is kedvelem, talán mert túl sok a férfiatlan férfi.” Ez nagyon szuper, akkor meg mi a baj? „Ebben mi is hibásak vagyunk: a nagy egyenjogúságban elfelejtettük, mennyivel kellemesebb egy férfi társasága, mint egy emancipátoré, s hogy nem azok okozzák a legtöbb gondot, akik képesek minket meghódítani. A macsó azonban nem azonos a tahóval.”

Ezt ismerem! Ez pont olyan, mint ahogy a patrióta nem egyenlő a nacionalistával! Meg a populista a demokratával! Körmendy Zsuzsa néni most ismeretlenül megállapítja, hogy én ki vagyok három mondatból! Ő majd most elemezni fog. Ezt amúgy Paprika Kinga és „liberális nőtársai” szokták tolni.

„Nyomasztó, amikor a konzervatív oldal kocsmai közönségességgel szólal meg. Magyarországon ez ma eléggé jellemző.”

Ja. És Orbán egy geci. Mint már említettük. De úgy tűnik, hogy a „kocsmai közönségesség” terén is van kettős mérce: Puzsér nem az, én igen, Bayer közönséges, Simicska meg egy úriember. Zsuzsa néni konzervatív nő, én meg jobboldali tahó, ahogy Vona Gábor mérsékelt konzervatív, a faszpumpás Jobbik egy konzervatív néppárt, a Fidesz egy kocsmai tahó paraszt banda, Kövér meg Ákos szélsőséges populisták, Simicska meg egy tisztességes, egyenes, szép és okos ember.

Tessék elénekelni egy szép dalt a konzervatív nőiesség nevében. Ajánlom a Village People „Macho Man” számát a capella stílusban előadva Facsinay Kingával, Weiszer Alindával és Szöllősi Györgyivel. Valószínű eme produkcióhoz CD mellékletben Gazda Albert és Puzsér irodalmi igényű ékesszólásaival is bővülhet a repertoár és az MN karácsonyi ünnepi számában is meg fog jelenni, majd leadja a Class FM is Sebestyén Balázs felkomfjával. És akkor így oké lesz.

De mielőtt kritikát tetszik írni egy cikkről, amit amúgy Bayer Zsolt a saját privát blogán közölt újra, akkor előbb tessék megnézni az eredeti posztot is eredeti kontextusában, ha lehet kérnem drága Zsuzsa nénit.

Ugyanis a röpelemzés erősen félrement, és kicsit személyeskedőre sikeredett. Ha mondjuk én ilyent toltam volna anno irodalom órán, ki is rúgtak volna. A szövegelemzés egyik alapfeltétele ugyanis, hogy arról írunk, ami oda van írva, és ha rá tetszett volna kattintani azokra a szép színes linkekre az eredeti cikkben, az eredeti blogon, akkor nem kapásból tetszik olyant írni:

„Véreim, magyarok, ti mind a kihalás szélén! Értsetek velem egyet abban, hogy az a zseni, aki a nőket hatásosan alázza!” Mert másnak, mint a nők megalázásának, nem tarthatom, amit a tutiblog.com szerzője írt olyan kocsma stílusában, ahová jó ízlésű ember be sem szagol. (Vagy beszagol, s kijön.) A frusztrált férfiak tipikus gyűlölködésével írt förmedvényt a jobboldalon olyan magasságokba emelték a minap, hogy csak néztünk. S bár a blogger a szennyiratban állítólagosan a liberális nőknek küldött (had)üzenetet, brutalitása érdekes módon egy sor jobboldali konzervatívot is fölháborított, és korántsem csak a nőket. Úgy kezdte, hogy afféle kisistent játszva megtiltotta az internet lányainak (!) a szülést.”

Ad1: ha idézni tetszik idézőjellel, akkor tessék már nekem ezt a mondatot is citátummal ellátni, mert így lifeg a levegőben, és mivel Bayer Zsolt se írt ilyent, én meg pláne nem, hanem magának tetszik így leírni, akkor nem értem az idézőjelet, hacsak nem a Magyar Nemzet olvasóit szeretné félrevezetni. Ez meg csúnya dolog lenne, egy művelt és finom konzervatív nő ilyent biztos nem csinál.

Ad2: attól, hogy nem tetszik tudni másnak tartani egy eleve nyilvánvalóan szűk, konkrétan megnevezett csoportnak címzett és vonatkozó linkekkel is ellátott, liberális feminista aktivista csoportnak címzett megszólítást, mint a „Női Nem ellen irányuló támadásnak”, azt mutatja, el tetszett kapni a Debreczeni-vírust, ami egy elég csúnya betegség. Haltak már bele olyan jobb sorsra érdemes valódikonzervatív nénik is, mint Dávid Ibolya példának okáért, vagy mondjuk Pusztai Erzsébet.

Mert az egy ilyen liberális, sőt kommunista szokás, amikor a partikulárist kiterjesztjük az általánosra és vissza, tehát akinek ugye nem inge, az nem is veszi magára konzervatív körökben. Ha meg egy néni az út szélén strichel egy piros ruhában, és én azt mondom neki, „te kurva”, akkor csak nevén nevezek dolgokat, és lehet, hogy tévedek, de semmiképpen sem a női nem ellen intéztem támadást.

Ad3: nem tiltottam meg senkinek semmit. Kértem. A gyerekeiket meg tényleg sajnálom. Már most megmutatkoznak rajtuk a „jelek”, amiket az a bizonyos „pincsiszeretet” okoz rajtuk. Ellenben ameddig a nyilvános sztoriban eljutottam, Ákosnak lett megtiltva, hogy a magentástelónak daloljon. Kövérnek lett megtiltva, hogy megszólaljon a családok mellett, az anyaságukra büszke nők lettek leközépkori maradványozva, meg ez a hülye gender-szembeállítás lett feltelepítve a magyar kulturkampf kék egére.

És ebben a Kulturkampfban maga, kedves Zsuzsa néni, és a maga „újkonzervatív nemfideszes – dejobboldali – lehethogyjobbikkos – de lehetkicsitkomcsiegyüttpéemes simicska-emdéefes” társulata Szerető Szabolcstól egészen magáig érezte úgy, hogy most kell odaszólni a Fideszes „macsóknak” meg Ákosnak és kifejteni ezt a fiktív marhaságot a karriert és családot egyesítő nőkről, akik olyanok, mint a Loch Ness-i szörny: mindenki hisz bennük, de még senki se látta őket.

Ad4: ha azonban nem ezt az írást kapja fel, kedves Zsuzsa néni, akkor egész mókásan lehetett volna háborogni a pápának, a kairói imámnak, a jeruzsálemi főrabbinak, meg a dalai lámának a szavain is. Érdekes módon ugyanis az Ákos által félművelt módon, tudálékosan kifejtett nézetek, és a Kövér Laci vihart kavaró kijelentési a legtöbb vallás és általában véve a konzervatív emberek számára adottak.

 

Ha tehát nem az lett volna a lényeg, hogy teljesíteni kell a Főnök „alázd meg azt a rohadék Bayer Zsoltot és a konkurenciát” parancsát, akkor talán rá tetszett volna jönni, kedves Zsuzsi néni, hogy mire íródott a poszt, mert ott virít a legelején. És nem tetszett volna hamis idézeteket belepakolni sem. És nem tetszett volna ennyi faszságot leírni a posztról, rólam és az engem idéző Bayer Zsoltiról, akit amúgy nem tisztem nekem megvédeni, hisz őneki a szakmája, hogy basztassák.

Zsuzsi néni kérem, ha kicsit alaposabb, talán nem magát égette volna helyettem is. De persze bocsásson meg nekem, én már csak ilyen rossz fiú vagyok. Hála Istennek, hogy találtam egy „középkori” (és nem középkorú) nőt, aki elvisel.

Na, kezit csókolom.  


  B. Boogieman

4 hozzászólás

  1. Kedves Róbert Piréz!
    Találtam a neten egy cikket a témával kapcsolatban. Ennél érthetőbben, ennél kedvesebben eddig senkinek sem sikerült a lényeget megfogalmaznia. Elküldöm neked. Esetleg add tovább Zsuzsi néninek, hogy ő is értse, miről van szó!

    Amikor szégyenlem, hogy nő vagyok
    Megszakítom az adventi szünetemet egy aktuális téma miatt.

    Mostanában szégyenlem, hogy nő vagyok. Nem Ákos szavai miatt. Nem Kövér László szavai miatt. Hanem a feministák miatt.

    Szégyenlem magam, mert ti, kedves feministák ismét bizonyságát adtátok annak, hogy a nők logikátlanok, képtelenek szöveget értelmezni, hisztériások és buták. Én nem gondolom, hogy ez így lenne, de ti most ezt a képet mutatjátok be a nőkről. Immár sokadszorra.

    Ákos és Kövér László szavait nem vagytok képesek értelmezni. Felnőtt, sok esetben diplomás nőként nem fogjátok fel, hogy Ákos szavai nem azt jelentik, hogy ugyanazért a munkáért egy nő kevesebb bért kapjon, hanem azt, amit később mond is, hogyha egy családanya ugyanúgy a nagy fizetésért harcol, mint egy családapa, akkor nem jut elég ideje és energiája arra, hogy jó feleség, anya, háziasszony legyen. Mert bármilyen furcsa, tíz-tizenkét óra munka mellett nem te, hanem a bölcsődei gondozó, az óvónő, a tanárok, a kortársak meg a médiasztárok fogják felnevelni a gyerekedet, és nem te. Mert a nap huszonnégy órából áll, és ők jórészt a tv elé lesznek dobva, a nevelőkre lesznek bízva vagy a kortársaikkal fognak lógni, ha te kora reggel elmész otthonról, és este esel haza, testileg-lelkileg kimerülve a kenyérharctól.

    Az lenne a jó, ha a férfi és a nő is otthon lehetne, de legalább az egyik szülőnek dolgoznia kell, hát akkor már elmegy a férfi, mert nem ő az, aki terhes, szül, szoptat. Az egész a gyerekért van, a nőért, az otthonért. Hány férfi élvezi a munkáját? Hány apa örül neki, hogy csak a szerencsén múlik, hallja-e a gyereke első szavát, ott van-e az első lépteinél? Nekünk, nőknek ideális esetben megadatik az, hogy sokkal inkább részt vegyünk a gyerekeink életében, mint az apáknak. Persze, sokszor fárasztó. De hát melyik felnőtt ember gondolja, hogy az életnek arról kell szólnia, hogy semmi nehézség és fáradság nincs benne? A férfiak munkájában és életében is van elég.

    Azt se értitek meg, hogy Kövér László nem azt mondta, hogy minden nőnek szülnie kell, vagy hogy egy nő csak szüljön, és ne csináljon semmi mást. Tudjátok, Kövér László csak annyit kért, becsüljétek meg a nőiességeteket. Ami úgy látom, nem megy. Nem értitek meg, hogy a nő legértékesebb tulajdonságait a nőies képességei adják, mert ezeket csak ő birtokolja. Az a nagy kunszt, amit csak te tudsz, nem? Az egyik ilyen például a szülés és a csecsemőgondozás. A feministák tökéletes tanújelét adják, hogy lenézik azt a képességet, amiért elsősorban a női test és lélek olyan, amilyen. Vagyis lenézik a nőket. Épp ezért feszülnek bele, hogy a nők minél inkább férfiasak legyenek és férfitevékenységeket végezzenek.

    Érdekelnek férfias dolgok is. Biztos vannak férfias tulajdonságaim is. De mégis, a legértékesebb dolognak azt tartom az életemben, hogy feleség lehetek és anya. (Persze nem vagyok egyikben sem tökéletes.) És nem is éreztem mindig így, ami főképpen a ti agymosásotoknak köszönhető. Ugyanis sikeresen elhitettétek velem és a legtöbb nővel, hogy az, ha valaki feleség, anya, háziasszony, az kevesebbet ér annál, mintha egyetemi professzor lenne vagy akár csak egy titkárnő. Arra nevelitek a nőket, miközben azt mondjátok, értük tevékenykedtek, hogy nézzék le magukat és ne értsék meg, mennyire fontos és egyedülálló a feleség és anya hivatása.

    Nem Kövér László vagy Ákos az, aki lenézi a nőket, hanem ti. A legnagyobb nőgyűlölők ti vagytok. Szerintetek, ha egy nő már kicsit is intelligens és tehetséges, nem „pazarolhatja” el magát úgy, hogy főállású anya és háziasszony. Mert ugye, jó feleség, anya és háziasszony bármilyen buta és alantas lény lehet. És ezt a ti tételeteket, hogy feleségnek és anyának lenni, azt bárki kisujjból kirázza, egy okos és tehetséges nőnek ennél több kell, ugyebár jól bizonyítja a sok halálig tartó, boldog házasság, és az a sok-sok boldog és jól nevelt gyerek, akit magam körül látok!

    Ákostól, Kövér Lászlótól és a kereszténységtől ti lehettek akár gyermektelenek is és tudósok is. Ennek bizonyítására ott van az a rengeteg gyermektelen apáca. Ott vannak azok a szentté avatott (tehát az Egyház által nem csak elfogadott, de példaképül állított) nők, akik nagyon műveltek voltak és olykor országok sorsát befolyásolták. De művelt férfi is lehet. Országokat férfi is irányíthat. Szülni viszont csak nő tud, és anya csak a nő lehet. Minden, ami nőies, csak a nő előjoga. Épp ezért kéne nekünk, nőknek ezt a legjobban megbecsülni.

    De nem, ehelyett ti megsértődtök, gúnyolódtok, őrjöngtök. Hisztériáztok, mint a kislány, aki nem kapta meg a legújabb Barbie-babát. Persze erre büszkék is vagytok, hiszen ti nem vagytok szülőcsatornák, hogy akár öt-hat gyereket is kipotyogtassatok magatokból, mint az állatok, aztán ne tudjátok tőlük teljes emberként vívni a harcot a patriarchátus ellen, ami ugyebár, mennyivel értelmesebb és értékesebb tevékenység. Ne tagadjátok, így gondoltok az ilyen nőkre. Ostoba állatok, akik csak szülnek és szülnek. Ezért mondjátok, hogy egy értelmes nőnek ennél többre van szüksége az életben. Ezért tartjátok degradálónak, ha valaki az anyaságot hangsúlyozza és teszi meg a legnagyobb dicsőségnek és értéknek a nő életében. Ők ezzel bókolni akarnak nektek, dicsérni a nőiességeteket, de annyira gyűlölitek és lenézitek a nőiességet, hogy nem értitek. Nem értitek, hogy azzal vívhatnátok ki a legnagyobb megbecsülést a női nem iránt a férfiak részéről (amire, ne tagadjátok, olyan nagyon vágyakoztok, hiszen ezért versenyeztek velük), hogyha olyat csinálnátok, amit ők nem tudnak.

    Még egy gondolat így a végére. Nem értem, miért vagytok felháborodva, kedves feministák, hogy Ákos és Kövér László elmondta a véleményét, amikor ti nap mint nap nemhogy véleményt mondotok, de parancsoltok a férfiaknak. Ákos azt meri mondani, szerinte egy nőnek nem az a dolga, hogy ugyanannyi pénzt tegyen le az asztalra, mint a férfi, de ti meg folyamatosan parancsolgattok a férfiaknak, hogy takarítsanak vagy takarítsanak többet, hogy maradjanak ők otthon a gyerekkel, hogy vezessék be a női kvótát és a többi. A feminizmus jó része arról szól, hogy követeltek és parancsoltok a férfiaknak, mit kéne tenniük, de ha ők egy halvány „szerintem így kéne” véleményt mondanak a nőkről, fel vagytok háborodva, hogy mer egy férfi utalni arra, hogy szerinte a nőknek mit kéne tennie.

    Képmutatóak vagytok. És emellett hisztériások, logikátlanok, csodálatos bizonyítványt állítotok ki a nőkről. És arra tanítjátok a nőket, hogy nézzék le magukat, nézzék le a nőies képességeiket, nézzék le az anyaságot, a háziasszonyságot, nézzék le mindazt, amit egy feleség és egy anya tehet. Azt megértem, hogy ti valamiért gyűlölitek és lenézitek magatokat, de legalább tegyétek csendben, és ne fertőzzétek a többi nőt, akinek talán lenne esélye, hogy boldog legyen nőként.

    Persze most majd lehet mondani, hogy általánosítok, és nem minden feminista ilyen, meg nem ismerem a feminizmust, vagy hogy igazából férfi vagyok, vagy bántalmaztak gyerekkoromban, azért vagyok ilyen, esetleg hogy bigott vagyok és elnyomom saját magamat. Nem fogok meglepődni, megkaptam már ezeket többször is. Ismerem az összes feminista mantrát. Aki ennél értelmesebb, az úgyis megérti, mit akartam mondani. Ahogy megértette Ákos és Kövér László szavait is

    Pro Christo

    • Aki ezt írta zseni volt. És tisztelem érte. Sajnos,mivel igaza van,sok idétlenséget fog a hülyék részéről kapni.
      (mondj igazat az ostobáknak és betörik a fejed.)

  2. A nénit 2015 márciusában “megalázta” a kormány. Pedig már a kádár korszakban is rendszeresen alázták,no de ennyire? Hiszen március 15.-n kitüntették. Az a fránya kormány ! Volt pofája Táncsics díjat adni,pedig miből állt volna egy érdemkereszt….

  3. Benkő László

    Simicskaújságírónak lenni ma a műfaj alja. Ha pontosabban akarnám pozicionálni, akkor valahol Zsdánov és Gréczy Zsolt közé esik. Nem azért mert népszavaátévéklubrádióklónként működik a kenyéradó médiaegyüttes, hanem, mert ebben jobb az eredeti. Azok létezésük óta ezt tolják, ezeknek meg Simicska verte a fejükbe, hogy kell 24 órán belül lenullázni az elmúlt 20-25 évüket, az egész eddigi munkásságukat. Kizárólag pénzért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük