Veszélyben a magyar élővilág! Elszaporodtak az invazív özönhippik a migráció miatt!


Miközben a határzárral ellehetetlenített földikutyák sanyarú sorsa miatt aggódik a fonódó villamos által közrezárt budapesti, liberális rezervátum, más problémák – és most nem a kerítésen fennakadt kis Bambiról beszélünk – ütötték fel a fejüket. A migráció következtében ugyanis elhagyták eddigi szállásterületüket az invazív özönhippik.

B.Boogieman

A Magyarországon kutató brit vendégtudósok pár hónapja hívták fel a figyelmet arra, hogy a főként tátikás hippik elhagyták körúton belüli szállásterületüket, és egészen a Keleti Pályaudvarig merészkedtek huzamosabb időre. Dr. Roberto Pirez, a madridi egyetem professzora figyelmeztetett: „A tátikás agresszív özönfaj. A migráció okozta szállásterület-változás, mely már Budapest külső kerületeire is kiterjed, felboríthatja a megszokott ökoszisztémát. Azt a paradicsomi állapotot, ahol a 4-6-os vonalán kívül nem kellett eddig találkozni velük. Pláne veszélyes, hogy a migránsokkal ez a faj párosodni is képes, ezáltal fennáll egy még a jelenleginél agresszívabb mutáció létrejöttének veszélye.” – nyilatkozta lapunknak a neves tudós.

A Tisztiorvosi Szolgálat figyelmezteti a lakosságot, hogy ne közelítse meg az utcán magányosan kószáló vagy aggregátorral, hangosbeszélővel bajlódó liberálist. A liberális számára a “tüntetés” a szaporodási rítus része. Ilyenkor – hasonlóan a migránshoz – hangosbeszélőbe üvölti szándékát, ezzel hívva magához fajtársait. „Ne közelítsük meg és ne próbáljuk meg szétválasztani az összeragadt liberálisokat!” – figyelmeztetett Dr. Pirez.

A Szolgálat számos módon igyekszik a liberálisokat eredeti szállásterületére visszaszorítani a lakosság nyugalma érdekében. Így kulturális fesztiválokkal, szociális érzékenyítő konferenciákkal, kerekasztal-vitákkal, dubstep és alternatív zenei koncertekkel, valamint kisebbségi filmklubbok szervezésével igyekszik visszacsábítani őket eredeti szállásterületükre a párosodási szezon végeztével.

Kérjük, ne zavarjuk a hatóságok munkáját, és lehetőleg magunk is segítsünk önkéntesként!


  B. Boogieman

Egy hozzászólás van

  1. Valami jó cucc kell ahhoz is, hogy ne zavarja a véleményformálókat az az apróság, hogy holmi drótkerítéssel nem lehet szegregálni a földikutyákat, ugyanis azok 1) alapvetően a föld alatt közlekednek, 2) simán átférnek a szokvány drótháló lyukain.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük