Válasszuk meg együtt az új amerikai nagykövetet!


Mint az ismeretes, Colleen Bell nagykövetasszony ígéretes diplomáciai pályafutását sajnálatosan derékba törte, hogy a buta amerikai vidék még nem volt elég érett és megértő a legújabb Nemes Eszmék iránt. Minden rosszban van valami jó, így legfontosabb szövetségesünk újabb nagyformátumú hölgyet delegálhat erre a helytartói demokrácia legfőbb demokratikus őrének számító, mára gyakorlatilag egyetlenként megmaradt demokratikus posztra. Reméljük, hogy az új nagykövet személyében szintén hölgyet tisztelhetünk a napfényes Kaliforniából, aki elkapja végre Orbán Viktor (fél) tökét, egyúttal felhívja a figyelmünket az orosz befolyásolási törekvésekre! 

A sorozatproducer után most következzen egy izgalmas rapper? Netán másfajta művésznő? Politikacsináló és/vagy azt nagyon értő? A pezsgőügynök Joachim von Ribbentrop külügyminisztersége óta nem már semmi sem lehetetlen. Adjunk hát ötleteket a Külügyminisztériumot Obama bukása után is töretlenül uraló Obama-adminisztrációnak!

Paris Hilton


A szállodalánc-örökös botrányhősnő karriere kissé leült manapság, már ha működésének bármelyik pontját lehet egyáltalán karriernek nevezni. Kinevezésével Táncsics börtöne után helyrehozhatná a vár egy jóval nagyobb amerikai szégyenfoltját, amelyet a nevével fémjelzett szálloda követett el. Személyiségéről semmit sem tudunk, és ez nagyon jól van így. Vásárolgatni, bulizni és ittasan vezetni itt is lehet, úgyhogy valószínűleg jól ellenne.

Előnye: 
Fél Magyarország azt hiszi, hogy ő a hülye szőke nő az amerikai Okosabb vagy mint egy ötödikes-ben, aki nem tudja, mi az a Magyarország.

Hátránya: 
Mi is ebben a félben vagyunk.

Victoria Nuland

„Aki nem tudja, tanítja, és aki tanítani se tudja, abból lesz a tornatanár” tartja az örökbecsű mondás. Az egykori helyettes-államtitkár hatalmas tapasztalatát és kiváló, félig megvalósult projektjeit kár lenne hagyni parlagon heverni. Ha Trump ki is rakta az ajtón, ő egészen biztosan az a fajta, aki visszaszivárog az ablakon, esetleg mesterlövészkedik egyet a háztetőn, de hogy ne célozgassunk ilyen alattomosan, egy kis szerencsével inkább valami nyugat-ukrán megyét választanak neki, ahol egyszerre lehet majd hetwoman és gauleiterin, az ukrán nép legnagyobb örömére.

Előnye:
Ő is utálja az EU-t

Hátránya:
Most már akkor Izraelt is.

Oprah Winfrey


A néger Mónika bizonyára magyarországi megfelelőjéhez hasonlóan évtizedes bűnökkel rendelkezik a vizuális kultúra területén. Személyiségének megértéséhez jó ha tudjuk, hogy nárcizmusa miatt kellett táplálkozási zavarnak nevezni dagadtságát. Ideológiai vonalon tökéletesen képzett, a Demokrata Párt lelkes finanszírozója, Barack Obama személyes ismerőse és az LMBTQHKKEKWOßWLESGĐGWGOTTŁE közösségek szinte egyszemélyes úttörője. Mindene a kisebbség, a bármilyen kisebbség. Ilyen szempontból nagyobb kiszúrás lenne neki egy pozsonyi vagy bukaresti poszt, mert akkor rögtön találna kisebbséget, akire kénytelen magasról szarni.

Előnye: 
Állítólag most már tényleg nem eszik annyit, hivatalos eseményeken ez nem is rossz.

Hátránya: 
Néger.

 Jennifer Aniston


Az attraktív, szépészeti beavatkozáson több tucatszor átesett kaliforniai hölgyek sorában találunk mi fiatalabbat, szebbet és híresebbet Colleen Bellnél, ráadásul szintén görög származású, így a politikai és gazdasági krízisekben is tájékozott. Nem lehet érv ellene, hogy a politikához nem ért, és semmi mást sem tud felmutatni vonzó női külseje mellett, hiszen ennél kevesebbel is vezettek már idehaza kormánypártot. Ráadásul Kojak keresztlányaként máris népszerűbb lenne náluk Magyarországon.

Előnye:
Ha csak annyira veszi komolyan a nagyköveti pályát, mint a színészetet, Szaniszló Úr végre nyugodtan birtokolhatná jól megérdemelt állami kitüntetését.

Hátránya:
Már Brad Pitt is kirúgta, második csapásként nem viselné el, ha Miniszterelnök Úr ne adj Isten kiutasítaná.

Madonna


A visszafogottan vonzó és menthetetlenül korosodó Madonna, minden görcsös igyekezete ellenére, nemsokára kiöregszik a rúdtáncos klipek világából. Sokak szerint ez már legalább egy évtizede megtörtént, mielőtt azonban Lady Gaga végleg átadná a múltnak, érdemes lenne neki találni egy Los Angelestől viszonylag messze fekvő elefánttemetőt, amely egyszerre ötvözi a békés elmúlást a bármiféle visszatérés lehetőségének gyökeres kizárásával. Egy világ lenne hálás, ha a Szent Korona megtekintésének emelkedett pillanatában rá tudnánk kényszeríteni Madonnát a szélsőségesen extrovertált viselkedésének felfüggesztésére, és az ötven feletti sztreccsruha-viselés abbahagyására.

Előnye:
Alakított már akarnok fasiszta szukát a Szabadság téren.

Hátránya: 
„Színésznői” és „dívai” munkássága, bár ha ezeket abbahagyná a nagyköveteskedés kedvéért, akkor máris előny.

 Jenna Jameson

Végre egy valódi művésznő, akinek művészetét semmiféle kritika nem érheti. Életművének sok-sok fejezete adna végre valódi tartalmat abba az üres és semmitmondó gesztusba, ami a mindenkori amerikai nagykövet melegparádén elkövetett álbulizását jelenti. Természetesen ez még nem minden, hiszen a magyar parlamentarizmus középkori színvonalának jóvoltából kénytelen lenne szinte kizárólag férfi közjogi méltóságokkal érintkezni, ahol kamatoztathatná karrierje másik oldalának nagy tapasztalatait is.

Előnye:
A Fidesz multiellenes intézkedéseinél durvább dolgokat is nyelt már le.

Hátránya:
Szerintünk még Mexikóban sem járt, nemhogy egy másik kontinensen.

Anne Applebaum

Művésznők után pedig egy hamisítatlan tudósasszony, és mint az közismert, Orbán semmitől sem fél annyira (talán csak a szupermodern technikától), mint a Tudománytól. Anne Applebaum unatkozó miniszterfeleségként olyasmi lehet, mint a fodrászok és a taxisok. Esetleg a liberális online-újságírók Mindenhez is ért. Prímán elvezetné akár az egész országot is, de nagykövetként kiváló párhuzamokon mutathatná be, hogy Orbán miként járja be ugyanazt a pályát, és miképpen teszi ugyanazt Magyarországgal, amit a kommunisták tettek ’45 után. Csak nehogy megtudja a Terror Házában, hogy ’45-ben kik adták oda Magyarországot a kommunistáknak.

Előnye:
Mindig lesz véleménye.

Hátránya:
Nyilvánosan le is fogja írni.

Whoopi Goldberg


A hazánk iránt emberjogi-leszbikus-meleg-biszexuális-transznemű-queer ügyekben régóta elkötelezett művésznő ideális választás lenne a posztra. Az emigrált Mohácsi Viktória és az érthetetlen módon háttérbe szorult Gurmai Zita pótlásaként, varázslatos személyiségével új színt vinne a kissé megfásult szélsőliberális ellenzékbe. Karsay Dorottya mellé végre autentikus rapbetét kerülhetne, ráadásul a Haláli fegyver néger női hullájaként már bizonyított díva könnyedén pótolhatná a Szikszai Etus képernyőről való levétele óta fájóan hiányzó „Nemzet Nagymamája” karaktert.

Előnye:
Lang Györgyi mellett az egyetlen nő, akivel Kulka János hajlandó lenne összeköltözni.

Hátránya:
Ha nem csinál valamit Edgar Davids-ot idéző frizurájával, az állami rendezvények elsöprő többségére be se engedik.

 Kim Lane Scheppele


A Tortúra őrült ápolónője beszőkült, jogi doktorátust szerzett, felszedett 15 kilót, és jobban beleásta magát a magyar alkotmányba, mint Szájer József és Werbőczy István együttvéve. Agresszív gondviselési ösztöne viszont mit sem változott. Mindenünket ripityára törné, hogy a gyógyulási folyamat részeként, tökig begipszelve kacsáztathasson bennünket egy életen át. Ő lenne az összes közül az egyetlen, akitől négy év múlva se szabadulnánk meg, biztos jól ért németül is, így állandó „Demokratiedefizit in Ungarn” rovata lenne a Süddeutsche Zeitungban.

Előnye:
Jól érti a magyar jogi szaknyelvet.

Hátránya: 
De csak ha valamelyik SZDSZ-es szeretője képes neki angolra fordítani.


  Kurtz ezredes

10 hozzászólás

  1. Vártam, hogy Hillary is sorra kerül-e. Nagy szomorúságomra nem.

  2. Jennifer Aniston. Kedves, még mindig szép és esze is van. Szóval ideális lenne.

  3. Eddig még több 100milliós USA-ban nem volt képes az Trump kormányzat a népbelövető ,tolvaj és hazug gyurcsányisztikus balliberális OBAMA-CLINTONNÉ-SOROS bérenc ,talpnyaló nagykövet helyett országunkba normális nagykövete küldeni.

  4. A zsidó izéknek,nem volt szép a szája.
    A többiről,meg nem tudtam eddig.

  5. Nabazmeg kezdtek megint jol irni! 🙂

  6. Gáspár Anett

    Nyifi-nyufi-nyafika Schifferke aspirál?
    😉

  7. fuu ez a Scheppele nagyon kemeny ha valamelyik szadeszes szeretoje leforditja neki 😀
    Tenyleg ez nyanya rajta lehetett anno a kulugy kifizetesi listajan? Szal csengettek neki anno felevente nehany 10E zoldhasut a szolgalataiert a magyar adofizetok penzebol csotanyek vagy bajnaiek?
    Mert ha igen akkor az vedelmi penz lehetett mert ahogy elapadt es kinyilott a pofaja.

    Egyebirant amennyire tudom a nonek nincs egy szem jogi doktoratusa, egy szimpla szociologus vegzettsege van abbol phdzott (lusta voltam a a sok erdemet atolvasni mikor es hol ki mivel tomte) de az oktatas alatt a Harwardrol letoltheto CV-ben ez szerepel:
    EDUCATION
    Ph.D. 1985, University of Chicago. Sociology.
    M.A. 1977, University of Chicago. Sociology
    A.B. 1975, Barnard College, Columbia University. Urban Studies.
    ——-
    (Urban studies az olyan zoldseges es butikos szak fele lehet)

    Jo mondjuk az effeleket mikor szokta zavarni? Siman osztjak az eszt barmirol kvantummechanikatol az orvoslasig (foleg ha eleget fizetnek neki).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük