Valaki csináljon már valamit


Fenntartható- illetve ökobaloldalunk (tudják, ami nem a miénk, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön) legújabb leleménye a valaki csináljon már forradalmat hevülete. Ez annyiból áll, hogy tulajdonképpen teljesen feladták a politikai cselekvésnek még az esélyét is – most szólok, ne higgyünk az alföldi kiképzőtáboros meséknek, oda szmókolni és siránkozni járnak –, és helyette különböző kifejtős fogalmazásokban buzdítanak másokat arra, hogy csináljanak már valamit.

Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a felszólítást, miszerint ki kell menni a Vezénylő Tábornok Úr tusnádfürdői előadására és jól ki kell fütyülni. Ezt nyilván nem úgy kell érteni, hogy a felszólító fogalmazás írója szépen odamegy és összevereti, összeszurkáltatja magát mindenféle egységes román nemzetállam ellen áskálódót tótokkal és bunyevácokkal (mert mint az közismert, olyan hogy magyar: nincs, itt mindenki bevándorló), hanem valaki, az általános értelemben vett, ideáltipikus demokrata menjen oda és csinálja meg helyette. Mert neki nincs kedve, meg amúgy is kurátorkodni kell valami kávézó-galéria emeletén valamelyik kilátástalanul tehetségtelen barát (figyelem: teljesítményelv) fotóival.

De azt kell mondjam, működik. Kipróbáltuk, milyenek lehetnek a demokrata hétköznapok. Az úgy zajlik, hogy vannak körülöttünk zavaró jelenségek, például tele van a hamutartó. Ilyenkor ki kell jelenteni, hogy valaki csináljon már valamit, mert tele a hamutartó, ez elviselhetetlen, nem lehet így élni, majd odafordulni a kilátás felé és nyugtalan lélekkel figyelni a helyeket. Később, néhány óra elteltével biztos jön valaki azok közül, akik nem hallották e felszólítást, és simán kiüríti a hamutartót. Ekkor nyertünk.

Nemrégiben sokan és sokat foglalkoztak– vagy igaz, vagy nem – valami kék bálna névre hallgató facebook csoporttal, amelyben képzett oroszügynök pszichológusok bíztattak öngyilkosságra ukrán gyerekeket. Most tegyük félre, hogy e hír minden elemében inkább tűnik olyan álhírnek, ami kiötléséhez elkötelezett demokratának kell lenni, mint valóságnak. Ehhez hasonlóan működik a kék medve csoport is, ahol egymást bíztatják haladó felebarátaink a felháborodásra is az elkeseredésre. Mert ugye nem lehet olyan országban élni, amelyiknek a nevéből kivették a köztársaság szót meg egyébként is. Majd fogalmaznak egy felszólítást a valakik felé, hogy azok csináljanak valamit. Például pofoztassák fel magukat, mert attól megint közelebb kerültünk ahhoz a tökéletes társadalomhoz, amit már nagyon meg kéne csinálni, de most nem úgy, ahogy ’19-ben meg ’45-ben, hanem tényleg jól.

Mindenesetre mi biztos jól fogunk szórakozni. Kevesebb tökéletes pillanatot lehet elképzelni, mint figyelni a demokraták önmegveretési akcióját, miközben a Vezénylő Tábornok Úr gondolatait halljuk a háttérben. Tényleg csináljon már valaki valamit!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

14 hozzászólás

  1. Ez ismerős! 2002 és 2010 között ez volt! Öregek a BKV járművek – csináljon már valaki valamit. Haldoklik az egészségügy -csináljon már valaki valamit. Aztán egymásra vártak. Várhattak. Most meg az a bajuk, hogy a szarukat még lehetett teljes egészében eltakarítani.

  2. Erdelybe nem mennek mert ott az ilyen liberalt felek fenysebesseggel kapjak a pofonokat mert a szekelyektol nem vettel el a jozan gondolkodas tulajdonsagat.

    • Gáspár Anett

      A székelyek nem verekszenek alemberekkel. Kinevetik őket. A székely szarkasztikus humor a legerősebb, liberinternácikat megsemmisítő fegyverük.
      😀
      Ezeket hangosan ki kell nevetni, annál megalázóbb nincs számukra, minthogy nem fogadják el őket egyenrangú félnek, mert ócska, nevetséges pojácák.

  3. Gáspár Anett

    “amúgy is kurátorkodni kell valami kávézó-galéria emeletén valamelyik kilátástalanul tehetségtelen barát (figyelem: teljesítményelv) fotóival.”

    Na, ez is megér egy külön misét. Például amit Molnárék műveltek a 11. kerületben, a Bartók Béla út elején.
    Kirúgdalták az évtizedek óta ott működő kézműves műhelyeket, és sajátos körülmények között “galáriák” nőttek a helyükbe, mint a gomba.
    Azokat a gányolásokat, amiket ott kiállítás címén látni lehet, talán külön tanítják a Szakmai Szélhámosképzőben.
    A Bartók Béla út Gárdonyi térig eső része a galériapofátlanság eklatáns példája.

  4. Gáspár Anett

    “Az úgy zajlik, hogy vannak körülöttünk zavaró jelenségek, például tele van a hamutartó”

    Ezekre a gender-prolikra sokkal jellemzőbb életérzés volt a Kádár-érában a “valaki vigye ki a szemetet”, meg a “valaki csináljon már szódát”.
    Ez a két “valaki …már” kész családi háborúkká fajult. 😀

  5. Gáspár Anett

    “egymást bíztatják haladó felebarátaink a felháborodásra is az elkeseredésre.”

    Nos, van ennek egy másik vetülete is.
    Például azok a nemzeti elkötelezett szülők, akik elfelejtették, hogy a gyerekeikkel törődniük kellene, sokat kellene velük beszélgetni, magukkal vinni őket a saját társaságukba, hogy megismerjék, a szülő kikkel érintkezik, barátkozik, milyen szellemi-erkölcsi közegben mozognak, sorra szembesülhetnek azzal, hogy a gyerekük kamasz korára elvetemült, nemzetellenes kis kretén lett, mint Gulyás Gyula operatőr fia, Márton és Rékasi – Détár fia, Zsigmond. Utóbbi házaspár Wass Albert estjével járta az országot, lépett fel határon innen és túl. Ha a fiukat, lányukat is bevonták volna, vitték volna magukkal, többet törődtek volna velük, mint önmagukkal, a “depressziójukkal” és szerelmi életükkel, a bulvárszereplésekkel, akkor nem tévedt volna a gyerek zsákutcába… Sajnos szinte már késő…

  6. Gáspár Anett

    “Kevesebb tökéletes pillanatot lehet elképzelni, mint figyelni a demokraták önmegveretési akcióját”

    Mint fennebb elhangzott, a székelyek józanabbak, mint hogy kielégítsék a provokátorok azon vágyait, hogy őket jól elverve muníciót adjanak a rágalmazásnak, a világméretű óbégató ajvékolásnak.
    Maradjunk a kiröhögésnél.

    • Kedves Anett.
      Kérem olvassa el itt Ön alatt “khm” írását, és gondolkodjon el rajta. Ezek -mármint a libsi banda- nem csak hülyékből (agymosottakból) áll !Egy idiótának még lehet az érzéseire -kiröhögéssel,gúnnyal- hatni.
      Az okosabbja az érdekből van ott ahol, és ezeknél nem lehet számolni az érzelmekre. Ezek hideg fejjel még az anyjukat is eladnák ha így bejönnének a számításaik.

  7. Hát (ezzel,nem kezdünk mondatot) rendkívül szép volt ez az írás.
    A baj,hogy a valóságalapja,az nem is kicsit, igaz. Ámbár ez nem tudom,hogy baj-e?
    Ha töketlen az ellenzék,akkor,nem fog határozott kiállást foganatosítani,esetleg néhány hibbantat kiküld Budapest határain kívülre. Mondjuk az azért,még nem Székelyföld,de mekkorákat lehet fütyülni,Üllő környékén? Sőt,talán,még pofán sem verik az itthoni,toleráns emberek.
    Egyre mindenképpen figyelni kell. A gyurcsányiék bevallottan arra készülnek,hogy csak 1 darab “bal”oldali jelölt legyen,minden Fideszes ellen. Ezzel gondolják a szavazat maximalizálásra,kapacitálni a táborukat.
    (nem tudom,mennyire szavaznék egy molnárgyulára,vagy egy gyurcsányira)
    De a jövő évi törekvéseiknek ez a lényege. Több főpróbát tartottak már. Volt ahol sikerült is,ezt azért figyelembe KELL venni. Nehogy “kész” legyen az Ország.

    • Volt egy fütyürésző hölgy.
      Kivitték,az első medvecsapásig. 🙂

    • Gáspár Anett

      Hogyne kezdhetnénk “háttal” mondatot?
      Stílusbéli szabadság, az élőbeszéd leképezése.
      🙂
      Komoly.
      Nyilván értekezésben, tanulmányban, igényes írásműben nem, de szabad stílusú publikációkban bátran.

    • Gáspár Anett

      Az ellenzék nem töketlen, hanem egyszerűen ilyen: kisszerű, kisstílű, korrupt prolik gyülevész hordája az utódaikkal együtt.
      Mindazt, ami egy pártot alkalmassá tesz egy ország vezetésére, megtartására, építésére, Orbán zseniálisan ötvözte a Fidesz-KDNP-ben.
      Nem hagyott nekik terepet, és így nem maradt más, mint puszta valóságukban megmutatkozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük