Uj Petya az igazi picsaember


Tudják, hogy ki az a Szegedi Picsaember? Ha nem, akkor még van remény. A Szegedi Picsaember esete ugyanis a mélypont maga. Uj Péter, az egykor jó ízlésű és hozzájuk képest még egész korrekt őstroll most felmászott a médiacézárok uborkafájára és megmutatta mindannyiunknak (szájszagú, byealexszakállú műmájereknek), hogy hogyan kell ezt csinálni. Uj Péter, aki az elmúlt hetekben szánalmas és erőltetett önleleplezések sorozatával próbálta meg (sikertelenül) nevetségessé tenni az igazságot, hogy az új projektje (444! – a névről később) Bajnai Gordontól és a T-comosok besértődött vezérkarától kapja a gempát (indulásként száz misit), most megtalálta a médiaetika kontra kattintásszám, másként a korrekt, de uncsi kontra bulvárszenny örök ellentétpár feloldását. Az arany középutat, az ingovány hátán átvezető ösvényt, ahol az egyszeri újságíró//bérblogger még nem hányja össze a laptopot saját magától, de a cikk alá tűzött lájkok száma azért meghaladja az ötöt. Peti tehát megtalálta ezt a keskeny ösvényt és a háromszázezer forintos hipster gatyókáját a löttyedt valagába tűrve (vigyázz, innentől jön a picsaemberezés) átsétált rajta.
Az ugye már uncsi sztori, hogy a magyar net egykori kolombusz kristófjai, azaz az Index szerzőgárdája nemrég kirajzott. (Nem teljesen függetlenül attól a ténytől, hogy az ősszel Bajnai Gordon amcsi patronálói egy kisebb világegyetem kórházainak összes lélegeztetőgépére elegendő zsetont toltak bele a magyar internetbe.) Másként szólva osztódással szaporodtak, ellepték az Origo.hu-t, kivajúdták a szintén rendkívül igényes és intellektuális Cink.hu-t, és most itt van a negyedik nívós médiatermék, a 444.hu. Ami (elnézést a toplessbárokat ritkábban látogató olvasóktól) a sikeres felszopó hadművelet után (úristen, mit fog csinálni az ujpeti, jetiválasz, haha, guberálták a szerki berendezését, haha, húdevárom, haha) már az elején leülni, másként szólva az unalomtól kifingani látszott. Egészen péntekig. Mert hál’istennek nem olyan fából faragták a mi Uj Péterünket, hogy ne találja meg a kulcsot a kattintgatók piciny szívének lakatjához. SZEGEDI PICSAEMBER! Ez az, baszki, ezt zabálni fogják, csinálj már Marci még négy csíkot!
Hölgyeink és Uraink! Íme Gordon új lapja! (Meg egy normálisabb hozzászóló.)

Fogtak egy szerencsétlen, évek óta ismert fazont Szegedről, aki hülye hangon énekel a Dóm téren és egyedi szabású szűk rövidnacijait a prosztatáig felhúzva flangál a Kárász utca környékén. Mindenki szereti, senkit se bántott, és a segg nagyobbik része, a golyszik meg a himbilimbi azért a farmeron belül van, úgyhogy nem is közszeméremsértő. Csak picit ízléstelen, lehet rajta röhögni, lehet vele haverkodni. Még egyszer, helyben ismert arc, a többség szerette és ebben a kedélyes világban ő maga is jól elvolt. Eddig.

Aztán pénteken két állítólagos szegedi gimnazista csinált egy picsaemberes facebook-oldalt, amire (a gimisek, hát persze) még aznap feltoltak vagy negyven piacsemberes mémet meg fotót, és (milyen szerencse) a 444! az egészet azonnal kiszúrta. Az oldal kapott is hatezer lájkot néhány óra alatt. Azóta már Mr. Forrónaci néven fut a dolog, a Picsaember ugyanis bepanaszolta a cuccot, mert roppant meglepő módon nem tetszik neki, hogy két napja mindenki Picsaembernek hívja. De kit érdekel, Picsaember mostantól fogva bekaphatja, tízezer lájknál jár az oldal és prímán pörög a 444!-be ágyazott lábszagú bajnaista agitprop, mint például ez a kis friss cikkecske, miszerint Orbánt már az önnön fasizmusa sem zavarja… 
Gratulálunk Uj Péter bazdmeg! Ha ez a szerencsétlen (vagy valamelyik következő áldozatod) végül kicsinálja magát, reméljük, előtte téged keres meg. Meg Gordonnak is köszönjük, hogy ilyen okos dolgokra költi a tőlünk nyúlt lét. Végül is annyival vagytok Maunika alatt, hogy ő legalább dublőrökkel nyomta az agymenést, néhány szaros Calgon hirdetésért.
A 444! és a polkorrekt újságírás egyik mai gyöngyszeme. A Pulitzer már megvan, Petya?


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük